Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojda,

tak jsem dnes trošku hadrem pucoval motorový prostor a kromě toho, že jsem zjistil chybějící šroubek (1 z 4) na tepelném štítu (takový plech) katalyzátoru (asi), tak jsem zjistil, že blok motoru je jaksi dost orezlý. Vršek je ok, ten bude asi hliníkový, ale ta střední a spodní část je celá hnědá. Je to normální?

Dík.

Odesláno

Blok na 1.6 16V je litinový, to tuším nerezne. Spíš to bude bordel, napečenej olej, prach... nebo je to fakt rez? Jinak chybějícím šroubkem na tepelném štítu bych se fakt netrápil. :)

Odesláno

To ne, bordel to není. Olej neteče ani kapička. To auto by mělo být 2,5 roku staré (leda že by mi bez vědomí někdo vyměnil motor) Ta rez není nijak hluboká, prostě jen orezlý na povrchu. Musim se na to podívat na světle, případně hodím fotku.

Odesláno

No fotku hod, v kazdem pripade se mi to nezda. Ja mam motor 10 rokov starej, mam 1,4 ktora se montuje este do dnesnych 207 ciek, a rez tam nenajdes nikde. A nemam ziadny kryt motoru nebo neco podobnyho....

Odesláno

že by litina nerezla:myslim to bych se musel vrátit do školy protože rezne,ale bývá to jen povrchové.Na funkci a životnost to nemá vliv

Lubk0: jinak ta 1,4 nerezne max oxiduje protože má hliníkovej blok

Odesláno

Díky pánové za reakce, nicméně tu fotku sem stejně hodím. Hledal jsem i na jiných serverech, dočetl jsem se dokonce o reznoucím bloku motoru na půl roku staré Corolle.

Stále jsem přemýšlel, proč mi nerezl motor u Tempry. Blok byl asi taktéž litinový a nakonec jsem na to přišel. Před dávnými lety, když jsem měl Tempru cca 2 roky jsem dolíval olej a nezazátkoval otvor. Dojel jsem pak z Liberce do Jičína (60km). A ony 3 litry oleje v motorovém prostoru to nakonzervovaly tak, že rez neměla šanci. Ale toto s Pažoutem praktikovat nebudu.

Odesláno

Mam dva roky starou a blok mam taky dost porezlej. Nemohl jsem najit ani cislo. Tak jsem rad, ze v tom nejsem sam :P. Asi normalka. Nepredpokladam, ze by to vyrezlo :D

U 306 taky nic..

Odesláno

Ticcino - máš skoro zánovní auto a už zrezlé ?

Tak si holt podáme ruce :cool:

... orezlým motorem to začíná... a všichni víme jak to končí ...

Odesláno

Nojo, dva roky a rezatí. Na fotkách to ale nevypadá tak hrozně, jako když jsem si tam svítil v noci baterkou. Fotky mám samozřejmě ve fotáku a ten je doma. A já v práci... Tak večer...

Odesláno

Do pěti let půjde to auto stejně z domu. Nerad bych aby to dopadlo jako s Temprou, kterou jsme kupovali v roce 92 za víc jak čtvrt mega a v roce 07 jsem byl rád, že jsem to za 20 střelil. A to to mělo nestáčených 130 tis najeto. A za dvacet let budu mít (možná) už jen krůček do důchodu :)

Odesláno
Původně zaslal: Ticcino

Do pěti let půjde to auto stejně z domu. Nerad bych aby to dopadlo jako s Temprou, kterou jsme kupovali v roce 92 za víc jak čtvrt mega a v roce 07 jsem byl rád, že jsem to za 20 střelil. A to to mělo nestáčených 130 tis najeto. A za dvacet let budu mít (možná) už jen krůček do důchodu :)

Nastříkej ty litinový části Silkakalem nebo Konkorem,trochu se to zakonzervuje a změní to barvu.jinak tím olejem ve spreji by si zbytek motoru zasr.t neměl.tím myslím že když to stříkneš trochu jinam tak to nebude ani vidět.
Odesláno

No ok, tak mam hlinikovy blok.

Ale v praci sem mnel 307 SW este pred faceliftem, 1.6 16 V a pokud vim, motoru nebylo nic. Takisto svagor mnel 307 SW 1.6 16V este pred facelifte, ale tez bez akejkolvek korozie. Svagrove auti mnelo 4 roky.

Takze preto se mi to nezda... No ja bych to asi osobne neprezil :D Ja bych to asi nakompletku o weekendu rozobral, na vrtacku hodil doreteny kotuc a poradne to prejel... Robil som to tak na puntu, a motor se lesk jak novy... A potom by sem to obcas prostriknul.

Co se tyce WD 40 a jim podobnym, to ti moc nepomuze, nakolko ten se zachvily vysusi. Ja bych to po takovehle uprave sem tam prejel cistym mazacim olejem, len ze stetkov a hotovo.

Ale je to jenom na tebe... Ja bych s tym osobne u miho peugeota nemohol zit :D :D :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...