Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim chlapi.

Chcem sa s vami poradit. Vcera som bol na cerpacke a siel som kupit VIF - aditivum do nafty. Mali vsak len zimnu verziu.

Chlapik na cerpacke mi vravel, ze to nevadi a mozem ho kludne pouzivat aj teraz.

Povedal som mu ze si to rozmyslim. Ja som o takomto pouzivani zimneho aditiva v lete este nepocul a neverim ze ten chlapik z cerpacky vedel viac (aj ked mozno ano).

Keby mi povedal, ze to vie od predajcu, tak sa mozno necham nahovorit.

Rozmyslal som nad tym, ze teoreticky medzi zimnym a letnym VIF aditivom do nafty moze byt len ten rozdiel, ze to zimne je prisposobene na nizsie teploty a teda aj zimnu naftu a tudis by to vadit nemalo.

Ale moze byt aj druha moznost ze okrem prisposobenia sa zimnej nafte a nizsim teplotam tam davaju aj nejake ine prisady, ktore sa nemusia znasat s letenou naftou a teda mi mozu v motore sposobit sarapatu a to fakt nepotrebujem.

A este jedna dolezita vec, ten VIF je kvoli tomu ze je zimny o 1/2 lacnejsi.

Co vy na to? Mate nejake skusenosti? Poradte prosim.

Vdaka.

Odesláno

Super. Diky moc Přemo.

Predavac na cerpacke tvrdil ze cakaju kazdu chvilu na letnu zmes.

Ale ked je ta zimna za 1/2 cenu, tak nemam co cakat.:D

Ale pre istotu pozriem dobu spotreby:P

[upravil dne 30.5.2008 escorpion]

Odesláno

ROZDÍLY: (OSTATNÍ POPIS MAJÍ STEJNÝ)

Zimní multifunkční přísada :

- zlepšuje provozní pohotovost vozidla v zimním období.

- Vyšší cetanové číslo zkracuje studený start. Obsahuje depresant, který snižuje bot tuhnutí a filtrovatelnost nafty při nízkých teplotách -20°.

LETNÍ:

- Přísada zabraňuje zanášení citlivých součástí motoru karbonovými nečistotami.

Se sehnáním jsem neměl problém: http://autoprislusenstvi.autostangl.cz/scripts/MGrqispi.dll?APPNAME=online&PRGNAME=esproduct&SID=200805301140505350547025461&MenuSel=24433&MenuSkup=0&S2=0&S3=0&S4=0&S5=0&rdVyrobce=0&sort=&search=&dSkup=340&dCislo=SDA+LETNI+0%2C65L&page=0&lang=

[upravil dne 30.5.2008 mmmb]

Odesláno

Kolega . když kupoval VIF u Štangla v Brně koukal na složení letní a zimní verze a jediný rozdíl byl , že zimní měl o jednu složku víc. Já používám zimní taky jako celoroční.

Guest minimaxa
Odesláno

což takhle zrovna tankovat Shell V-power Diesel :mrk a nemuset mít starosti s aditivi :cool:

Odesláno
Původně zaslal: minimaxa

což takhle zrovna tankovat Shell V-power Diesel :mrk a nemuset mít starosti s aditivi :cool:

To mas pravdu....;) avsak ked nenajazdis viac ako 100km za mesiac :roll.... pretoze rozdiel medzi V-power diesel a extra diesel je na SVK 2,50SK

Guest minimaxa
Odesláno

najezdím za měsíc cca 2000km a netankuju již jinou naftu, už jen proto, že na jednu nádrž (67l) najedu o cca 50-75km víc, auto je o poznání živější a rozhodně mu tahle nafta prospívá. Je pravda, že není levná. Než ale výměna vstřiků za 50tis, raději kvalitní nafta. Toť můj subjektivní názor.

Odesláno

Nepoužívám žádné aditivum a nevím o tom, že by to Pažoutovi nějak vadilo. Nemyslím, že je to pro běžný provoz, a především v létě, nutný. Je to ale na každém z nás! :super

Všem přeju pěknej vejkend. :)

Odesláno
Původně zaslal: Steiner

Nepoužívám žádné aditivum a nevím o tom, že by to Pažoutovi nějak vadilo. Nemyslím, že je to pro běžný provoz, a především v létě, nutný. Je to ale na každém z nás! :super

Všem přeju pěknej vejkend. :)

Filozofia je opačná. Nie je to o tom či vadí - nevadí ale o tom že prospieva.

Odesláno

Taky leju zimni VIF a muzu potvrdit ze se mi zklidnil volnobeh, ktery mi za studnena poskakovat troskicku a po dvou nadrzich vyjetych na VIF asi ve 2x vetsi koncentraci nez pisou prestal, od te doby liju std. dve az tri vicka na nadrz.

Odesláno
Původně zaslal: janci77

Caute,

neviete ci by aj mne pomohlo pridavanie toho aditiva VIF do nafty, kedze mam len \"hladky\" diesel 1.9D ?

Je tam písané že je to prísada do nafty. Takže ak nejazdíš na repkový olej tak určite áno. :D

Odesláno

Tobe to nepomuze, ale auti mozna jo :) No tam to asi nebude mit az tak zavratny ucinek, nebot starsi mechanicke cerpadla a trysky vydrzi vicemene mnohem horsi naftu. Nejaky ucinek na procisteni to mit ale urcite bude.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...