Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Moje problémy s motorom (2.0 16V RFV) - Vyriešené !!!

Recommended Posts

Odesláno

Už je to rok a 3 mesiace, čo som kúpil 406 starý model s motorom 2.0 16V RFV 97kW. Už od začiatku som mal problémy pri studených štartoch-vzdy to chytilo na 1. krat ale po pol minute, prestal motor ťahať, bol ako keby pridusený a išiel nepravidelne na 3 valce. Keďže prvé čo som dal skontrolovať boli kompresné tlaky a tie sa zdali podla mechanika o.k. (1.5,1.4,1.4,1,2) a ŘJ žiadne závady nehlásila, hladal som za pomoci ludi z tohoto fora a rôznych mechanikov problém inde.

Od prečistenia krokaču, vymeny filtrov, vymeny čidla teploty vody prečistení škrtiacej klapky, výmeny zapalovacej lišty, kontroly palivoveho čarpadla, lambda sondy, vstrekovacích ventilov, potenciometru, skúšobnej výmeny RJ proste všetkého na čo si človek môže spomenúť ohladne riadenia motoru a vplyvu na zmes a stále tá chyba pretrvávala a posledný mesiac sa s autom už nedalo vôbec jazdiť.

Vykon na otáčkad pod 2000 bol snáď tretinový a moje rozjazdy z 0 vyzerali asi tak, že plyn na 3000 ot a pomalé pušťanie spojky. Niekoho by mohlo napadnúť či niektorá brzda nie je zaseknutá - ale nie je.

Bol som zufalý skúšal som všetko možné vymeniť a skontrolovať a nebolo toho kto by mi už pomohol.

Každopádne som za ten rok pochopil ako do detailov pracuje riadenie motora a veci s tým spojené.

V záchvate nervov som sa rozhodol kúpiť druhý motor, ktorý bol vybratý z jednej búranej 406. A pretože bol cenovo prístupný a ten istý ako môj priviezol som ho a dal prehodiť.

Týmto ďakujem p. Wolfovy z Nedakonic že mi predal ten motor za slušnú cenu p. Mišovskému zo Zahorskej bystrice, že sa podujal na výmenu.

Našťastie auto s druhým motorom riadne ožilo a som úplne spokojný s tým ako ťahá, či studené alebo teplé. Všetky problémy s rozbehom a vôbec s pohonom zmizli. Tak od minulého týždna som už kludný.:super spotreba klesla pri rovnakom stile jazdy asi o 1,5l/100km

Ak niekoho niečo napadlo čo by mohlo byt tomu starému motoru, nech napíše. Ja mám jednu teóriu, že by nefungoval regulátor tlaku oleja. Podla p. Ondruša z Hlohovca sa príliš vysokým tlakom oleja hydroštely môžu natoľko vysunúť a stvrdnúť že sa znížia vole ventilov a tie sa neuzavierajú. Tomu by nasvadčovalo, že motor odmietal tahať hlavne ked bol studený - kedy je olej hustejší a tlak preto môže dosiahnut bez regulovania vyžšiu hodnotu alebo by mohli byt niektoré ventily zohnuté a v určitej polohe netesnili.

Odesláno

Předem se omlouvám a nic ve zlém, ale celkem mě rozesmálo vyřešení problému jiným motorem. Jsem zvědav, kdy na tento způsob opravy přijdou v autorizovaných servisech, kde jsou odobrníci na výměnu zatím jednotlivých dílů na motoru.... :D:D:D:D

Ale gratuluji k vyřešení problému a ať dobře slouží. :super

[upravil dne 26.5.08 MPavel]

Odesláno

no tak to je grandiozne vyreseni problemu. Ked sa pokazi motor, vymenim ho, ked sa pokazi neco na aute, tak vymenim cele auto... to je fakt jednoduche riesenie...

Odesláno

no tak to je grandiozne vyreseni problemu. Ked sa pokazi motor, vymenim ho, ked sa pokazi neco na aute, tak vymenim cele auto... to je fakt jednoduche riesenie...

Odesláno

Cau kamen to som ja zelpol. Ja mam nieco podobne a ak sa pametas aj sme si pisali \" priduseny motor 1,8 16v \". Ponukal si mi aj rampu. Zaujimalo by ma, co si dal za ten motor, alebo aspon po com sa da zhruba zohnat 1,8 16v 81 kw. Mne ho mozu doviest z Francuzka za 15 litrov. No este to tak nechcem riesit. Pojdem najprv do toho Cunova, nech sa mi na to tý machri najprv pozru a potom uvidim. Do buducnosti si asi jtak dam niaky doviest do zasoby. Peugeoty su strasne dobre a pohodlne auta no ked sa to jeee...e, tak ta ide slaktrafit. No nevimenil by som!

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Motory do zásoby? To už sou ty 10 let starý Peugeoty na tom tak špatně?

Nie su na tom tak spatne, no ked sa je..u, tak to stoji za to! Ked ma clovek moznost zohnat si niaky s o polovicku menej najazdenymi km. za rozumnu cenu, tak nekup to!

Odesláno
Původně zaslal: zelpol

Cau kamen to som ja zelpol. Ja mam nieco podobne a ak sa pametas aj sme si pisali \" priduseny motor 1,8 16v \". Ponukal si mi aj rampu. Zaujimalo by ma, co si dal za ten motor, alebo aspon po com sa da zhruba zohnat 1,8 16v 81 kw. Mne ho mozu doviest z Francuzka za 15 litrov. No este to tak nechcem riesit. Pojdem najprv do toho Cunova, nech sa mi na to tý machri najprv pozru a potom uvidim. Do buducnosti si asi jtak dam niaky doviest do zasoby. Peugeoty su strasne dobre a pohodlne auta no ked sa to jeee...e, tak ta ide slaktrafit. No nevimenil by som!

jeden motor 1.8 16V 81Kw bych na prodej mel, 115 000km , cerstve udelane rozvody, svicky ... cena 14 000kc

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

jeden motor 1.8 16V 81Kw bych na prodej mel, 115 000km , cerstve udelane rozvody, svicky ... cena 14 000kc

Ferry, si moc daleko, no aj tak dakujem. Ked budem nieco potrebovat mozem ta zaradit k ludom u ktorych mam hladat. Uvidim este co mi povedia v servise. Ty pracujes v servise?

Odesláno
Původně zaslal: MPavel

Předem se omlouvám a nic ve zlém, ale celkem mě rozesmálo vyřešení problému jiným motorem. Jsem zvědav, kdy na tento způsob opravy přijdou v autorizovaných servisech, kde jsou odobrníci na výměnu zatím jednotlivých dílů na motoru.... :D:D:D:D

ako povie Strýco Marcin:

\" pobavili šme še! \" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Odesláno

Ferry, si moc daleko, no aj tak dakujem. Ked budem nieco potrebovat mozem ta zaradit k ludom u ktorych mam hladat. Uvidim este co mi povedia v servise. Ty pracujes v servise?

porad bliz nez do francie ;) servis nemam ani nejsem mechanik, ale ve 406 se hrabu uz 7 let

Odesláno

porad bliz nez do francie ;) servis nemam ani nejsem mechanik, ale ve 406 se hrabu uz 7 let

Jasne \"satane\", ale takto mi to dovezu az domov a mam po starostiach. Lenivost haha. Ale necham si otvorene dvierka. Uvidime.

Odesláno

Ferry pocuj posli mi ak mas foto plynovych vstrekov, ako su upevnene v nasavacom potrubi, chcel by som si to pozret,ako to mas spravene. + kable na moju anketu priduseny motor 406 1,8 16v

Odesláno

Od wolfa som mal motor komplet s prevodovkou, cidlami, kabelazou, so vstrekmi, parohami, silentblokmi, s dvojitym rele a starterom ale bez altika, kompresora klimy a cerpadla serva, zapalovacej listy, RJ a skrtiacej klapky za 6000CZK s vlastnym odvozom.

Demontaz stareho motora , prehodenie agregatov zo stareho na kupeny a montaz do auta apolu cca 4700Sk s doplnenim starych naplni. S tym ze tento tyzden sa vymeni nemrzka, motorovy olej+filter a rozv. remen, kladky + vodnu pumpu mi prehodia zo stareho motora, lebo tam som to daval menit pred cca 30tis km.

Původně zaslal: stalmik

Zajímala by mě cena..:potlesk jinak gratulace..

Odesláno

No co uz, mam aspon nahradny motor a mozno z neho nieco pouzijem. Ver ze keby tych 5% automechanikov ktori aj rozmyslaju a rozumeju nielen tomu ako co vymenit ale aj chapu ako to funguje, urcite by niekto na mojom aute zistil uz nazaciatku v com je problem, ale prax je taka, ze ak by vtedy pred 1,5 rokom niekto jednoznacne vedel na zaklade nejakych merani povedat \"ano je to v tomto\" a stat si za tym, nemusel by som ja ako neznaly fachu vrtat do toho sam.

Takze mne je ak som ta spravne pochopil kvalita automechanikov na posmech.

V dnesnej dobe sa totiz oplati za cenu generalky motora, kupit druhy dobry ak ten stary motor ma clovek kde uskladnit a pocita s tym autom na dlhsiu dobu.

Původně zaslal: MPavel

[upravil dne 28/5/08 kamen22]

Odesláno

Vidim ze niektori ludia nechapu co som tym chcel povedat. Nemam to auto zaujem vymenit ani vyhodit. Preto som nevzdal toho ze ten problem vyriesim sam, ked tych profesionalov co som platil na to neprisli a v priebehu pol roka som za ich \"sluzby\" vyhodil do kanala 20tis korun. Keby som to auto nechcel uz by som sa ho zbavil nie???:mrk

Myslis ze bola blbost kupit za tychto okolnosti druhy motor, ked nikto nevedel ani s istotou povedat ci je vobec chyba v motore alebo v nejakom snimaci? Bol to risk to urcite ale to co mi nikto nevedel s istotou povedat k tomu som nakoniec dospel sam, o to v tomto clanku islo, ze ja ktory som pred 1,5 rokom nevedel o aute nic, som bol nuteni koli sprostosti inych (ktori si hovoria profesionali) naucit sa o tom aute maximum a tym ze ten kto chape ze motor v modernom aute nie su len piesty, kluka, valce a hlava ale aj vstreky, palivove cerpadlo, regulator tlaku paliva, snimac podtlaku v nasavacom potrubi, mechanizmus skrtiacej klapky, snimac teploty nasavaneho vzduchu, krokovy motorcek volnobehu, snimac polohy natocenia skrtiacej klapky, snimac klepania, snimac teploty chladiacej kvapaliny, snimac otacok a polohy kluky a dalsie + riadiaca jednotka co to vsetko riadi a jej pripadne poruchy.

Kazdy snimac ma urcity, niekedy aj zasadny vplyv na chod samotneho motoru aj jeho vykon. Preto ked niekto napise ze je somarina vymenit motor, ked nikto z snad desiatich mechanikov nevedel ani zhruba zistit chybu kde sa nachadza a ja som ako som pomaly zacal chapat ako to cele funguje a postupne skontroloval alebo skusobne vymenil vsetky snimace tak logicky som sam musel dojst k tomu ze chyba je nakoniec v samotnom motore. A preco som nedal opravit stary motor? Pretoze by bolo nutne zrejme urobit kompletnu generalku a tak cesta kupit druhy motor dobry bola lacnejsia!!!:papa

Původně zaslal: foxo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...