Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P309 poškozený motor -> skratá závada?

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, před nedávnem (3 týdny) jsem kupoval auto z mosteckého bazaru. Bohužel se začali objevovat závady, které při zkušební jízdě nebyli vidět :(

Hlavní závadou je poškozený motor, který se projevuje nadměrnou spotřebou, něco kolem 12l ... Při prohlídce s mechanikem jsme si všimli mírně sesazeného vzduchového filtru, tzn. že vzduch do motoru nešel přes filtr, ale všude kolem.

Z toho jsme konstatovali, že se motor je úplně zničenej, vybroušenej.

Na co se ptám, jsou to 3 týdny a stále nemám Velký TP. V pondělí se jim chystám volat co se dějě a čekávám samé výmluvy. V předávacím protokolu se u kolonky motor uvádí:

Původní, Zvýšená hlučnost, doporučená kontrola

Podle popisu vady výše se musím domnívat, že se jedná o skrytou vadu a snad bych měl mít nějakou šanci ho reklamovat nebo vysoudit. Automobil jsemkoupil za 10000 ,-.

Při výkupu jsem musel podepsat čestné prohlášení, že na automobil nelze uplatňovat reklamace. Ve smlouvě je také uvedeno, že prodávající potvrzuje stav vozidla a nezatajil žádné vady, vlastnosti, poškození a zásahy do technického stavu, které by měli vliv na technický stav vozidla a tím i na jeho cenu.

Technickou měl při odkupu novou, tedy do 03/2010.

Shrnutí: Ptá se tedy, jedná se o skytou vadu? Mám nějakou šanci v případě, že se jedná o skrytou vadu uplatnit reklamaci klidně i soudní cestou? Jsem rozloben a velice bymě to zajímalo.

+dříve jsemse snažil pomocí servixboxu dozvědět něco o svém vozu pomocí VIN. Ostatní uživatelé mi řekli, že Jim servis box mé VIN nebere, může se jednat o čorku? - další možný argument?

Vím, že toho chci až moc a jedná se o poměrně složitý dotaz, ale děkuji všem za jakýkoli příspěvek.

Odesláno

Pokud jsi podepsal že na auto nelze uplatnit reklamace tak nevyreklamuješ nic, neuspěješ ani u soudu, navic auto stalo 10 000,- tak bych řekl že cena je uměrná stavu. U ojetiny nikdy neviš co na tebe vybafne

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Aspoň to VIN si môžeš overiť aj sám aby si mal istotu, registrácia v servisboxe je zdarma.

Ano, už jsem se ho pokoušel ověřovat prostřednictvím uživatelů, neuspěl jsem jak píši..
Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Jo k tomu VIN, je možny že v Service boxu prostě nebude, u takhle staryho auta. Už to tu někteří řešili že VIN v Service boxu prostě nebylo

To byla také možnost, v topicu kde jsem to řešil, ale našli i vůz z roku 88. :(
Odesláno

Pokud jsi podepsal že na auto nelze uplatnit reklamace tak nevyreklamuješ nic, neuspěješ ani u soudu, navic auto stalo 10 000,- tak bych řekl že cena je uměrná stavu. U ojetiny nikdy neviš co na tebe vybafne

Myslíš, že ani v případě, že je motor vážně poškozen, o závadě jsem nebyl informován, není v předávacím protokulu zavedena (psal jsem v prvním příspěvku) a prodávajcí se zavazuje, že žádnou vadu nazatajil? (ano, může říct, že o závadě nevěděl, to je pravda.)
Odesláno
Původně zaslal: CZBios

Myslíš, že ani v případě, že je motor vážně poškozen, o závadě jsem nebyl informován, není v předávacím protokulu zavedena (psal jsem v prvním příspěvku) a prodávajcí se zavazuje, že žádnou vadu nazatajil? (ano, může říct, že o závadě nevěděl, to je pravda.)
Pokud jsi to podepsal tak není šance, jsou krytý tím papírem. Já bych to nepodepsal a šel do jinyho bazaru;)
Odesláno

To mi bylo bohužel také divné, ale jelikož mi známí co tam byli se mnou říkali, že museli toto prohášení také podepisovat, bral jsem to jako skutečnost, která prostě je. :( Uvědomuji si, že jsou krytí, ale spíš se mi jedná, že o odstoupení od smlouvy jako takové. Na základě protokolu o technickém stavu vozidla, se nikde nezmiňuje, že se jedná o poškozený motor. Tím pádem prohlášení a smlouva jsou v rozporu a spíše se jedná o prority, která má větší.. :( Děkuji za odpověď.

Odesláno

No jde o to jak se k tomu onen bazar postaví. Pak jde o to jestli v zákoně není o zaruční době něco co v podstatě i přes ten podepsaný papír zaruku zaručuje, teda jako že ten podpis toho že se vzdavaš možnosti auto reklamovat není tak uplně v souladu se zakonem.

Nejdřiv bych to skusil v tom bazaru, pokud bych neuspěl tak bych pohledal jak je to ošetřené v zakonech a zkusil bych to přes soudniho znalce atd.

Ale jde o to jestli se to u auta za 10000,- vubec vyplatí, jestli by nebylo lepší někde koupit jinej motor a pustit to z hlavy. Jinak utopiš prachy někde v soudnich poplatcich a nakonec třeba nic nevysoudiš.

Odesláno

No jde o to jak se k tomu onen bazar postaví. Pak jde o to jestli v zákoně není o zaruční době něco co v podstatě i přes ten podepsaný papír zaruku zaručuje, teda jako že ten podpis toho že se vzdavaš možnosti auto reklamovat není tak uplně v souladu se zakonem.

Nejdřiv bych to skusil v tom bazaru, pokud bych neuspěl tak bych pohledal jak je to ošetřené v zakonech a zkusil bych to přes soudniho znalce atd.

Ale jde o to jestli se to u auta za 10000,- vubec vyplatí, jestli by nebylo lepší někde koupit jinej motor a pustit to z hlavy. Jinak utopiš prachy někde v soudnich poplatcich a nakonec třeba nic nevysoudiš.

To ano, mám v plánu, když uvidím šanci jít za nějakým právníkem,k terý by si byl schopný odměnu vysoudit a vysoudit i úhradu soudní nákladů.

Auto za 10 000,- v případě velkých problémů za to asi nestojí, ale jsem si skoro jist, že v bazaru nepochodím. Celou záležitost chápu jako podvod ze strany autobazaru a myslím, že by se snad dala cleá věc klasifikovat jako podvod a žádat odškodnění ve smyslu ušlých zisků. Automobil jsem chtěl používat k obživě, bohužel to nelze. :( Nevím, jsem bezradný, pročtu si přílohu, z příspěvku níže.

Odesláno
Původně zaslal: aaischa

určitě sou \"organizace spotřebitelů\" kde se můžeš bezplatně zeptat a zistíš jak si to všecko právně stojí a jak to je či neni legální atd...

Organizace spotřebitelů, můžeš mi pomoc vyhledat nějaký kontakt prosím?

Tady jsem nic nenašel:(

http://www.google.cz/search?q=organizace+spot%C5%99ebitel%C5%AF&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

Odesláno
Původně zaslal: CZBios

Původně zaslal: aaischa

určitě sou \"organizace spotřebitelů\" kde se můžeš bezplatně zeptat a zistíš jak si to všecko právně stojí a jak to je či neni legální atd...

Organizace spotřebitelů, můžeš mi pomoc vyhledat nějaký kontakt prosím?

Tady jsem nic nenašel:(

http://www.google.cz/search?q=organizace+spot%C5%99ebitel%C5%AF&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a

zatim nemam konkretni zkusenost ale dost sem slysel a cet, zkus se podivat tady http://www.spotrebitele.info/ pripadne hledej ochrana spotrebitele a tak, pripadne urcite nekdo odsud bude vedet

Odesláno

Automobil za 10tis jsi chtěl používat k obživě? Čím se proboha živíš??? Koupě auta za 10tis je obecně akorát velké dobrodružství, nic jiného, a především velká šance, že jej zanedlouho budeš muset prostě vyhodit, protže se toho na něm rozsype tomik, že jakákoliv snaha o polepení (o opravě ani neuvažuji) bude předem zbytečná. Pokud chceš něco, co nějakou dobu vydrží a na co bude jakž takž spoleh, budeš se muset poohlídnout v jiných cenových kategoriích, a to opravdu řádově.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Automobil za 10tis jsi chtěl používat k obživě? Čím se proboha živíš??? Koupě auta za 10tis je obecně akorát velké dobrodružství, nic jiného, a především velká šance, že jej zanedlouho budeš muset prostě vyhodit, protže se toho na něm rozsype tomik, že jakákoliv snaha o polepení (o opravě ani neuvažuji) bude předem zbytečná. Pokud chceš něco, co nějakou dobu vydrží a na co bude jakž takž spoleh, budeš se muset poohlídnout v jiných cenových kategoriích, a to opravdu řádově.

měl sloužit asi půl roku, momentálně mám jiné výdaje. Je plně jedno čím se živím, vůz mě musí dopravit mezi městy sem a tam a je jedno kolik stojí...
Odesláno

Dle me je zakonem dana 6mesicni lhuta na skryte vady a vady, ktere nejsou zpusobene opotrebenim(napr. kdyz rozeberes svicku a ona je zalita atd.)

dle me je tvoje smlouva neplatna, protoze nelze podepsat v rozporu se zakonem smlouvu ze na to nelze uplatnit reklamace, i kdyz u nas de vse a urcite to hraje proti tobe, ale proste tohle je svinarna a protizakona.!!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...