Ivouš Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Hoši zdarec,dneska nám doma v rodinným baráku začal týct kotel na tuhá paliva.Budeme muset koupit nový.Tak se ptám jestli nevíte o nějaké dobré značce mimo Dakon ten nechci.kotel měl by být litinový a být v rozmezí 25-35 kw.Na netu jsem se díval na viadrus.A cenově do 30 000kč.dík:myslim Citovat
myryn Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Mrkni se na www.tzb-info.cz. Snad tam najdeš typ, kterej by ti vyhovoval. Citovat
Matthes Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 My mame nejaky Dakon DOR-16 ... ma tedy polovicni vykon, ale jestli jsou opravdu vsechny jejich kotle takove tak ruce pryc Ale proc pisu ... nahod prosim foto toho staryho kotle, nedavno sme resili jeden litinovej tekouci tak by me zajimalo jestli to neni ten stejny [upravil dne 14.4.2008 Matthes] Citovat
Ivouš Odesláno 14. duben 2008 Autor Odesláno 14. duben 2008 No ten náš tekoucí kotel je značka Destila,ale on byl hrozně moc už starý tak jsme to čekaly.Foťák u sebe momentálně nemám.Na tom netu jsem se díval na ten Viadrus-Herkules,otec říkal abych se vás zeptal jestli ho nemáte někdo doma,nebo koupit zase tu Destilu s ní jsme byly za těch moc roků spokojeni. Citovat
Peto670 Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Viadrus.....znamy je instalater a chvali ich.......ale je to vec nazoru. Citovat
Opl405 Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Zdravim, muzu se zeptat, proč nechcete Dakon? My jej mame druhým rokem doma a zatím spokojenost. A ve srovnani s Viadrusem se nám zdá lepší.2 známí mají viadrusa a ve srovnání s dakonem je na tom líp (podle nich). Topíme v tom stejným palivem, a oboum kotel ´dehtuje´(při stejným palivu a zhruba stejné výšce komína se jim v kotlu sraží voda a je celej za.ranej). Mámé výkon 32Kw. 7 článků. Vleze do teho dřevo dlouhý 60cm, a ten dakon je přímo dělaný na tuhá paliva, tz. že první článek je upravený pro lepší přístup ( ve viadrusu je první článek vicežebrovaný a tudíž tam to dřevo se špatně vleze.) Jinak topímě černým uhlím a spokojenost. Ale jak píše Peto670 je to věc názoru. Citovat
Ivouš Odesláno 14. duben 2008 Autor Odesláno 14. duben 2008 otec říkal že slyšel že ty dakony nejsou moc dobrý.tak nevím. Citovat
Matthes Odesláno 14. duben 2008 Odesláno 14. duben 2008 Původně zaslal: Ivouš No ten náš tekoucí kotel je značka Destila,ale on byl hrozně moc už starý tak jsme to čekaly.Foťák u sebe momentálně nemám.Na tom netu jsem se díval na ten Viadrus-Herkules,otec říkal abych se vás zeptal jestli ho nemáte někdo doma,nebo koupit zase tu Destilu s ní jsme byly za těch moc roků spokojeni. Co nam teklo byl nejaky Viadrus jsem si vzpomnel ... litinove clanky stazene svornikama a mezi clanky byl tmel ktery popraskal - museli jsme dat novy tmel a zatim drzi ... Jinak na Dakonu se mi nelibi zpracovani ... treba co jsme meli starou K-32 tak to bylo neco se cistilo jednou rocne nikdy necoudilo, tohle je takovy divny Citovat
janča205 Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Tak já bych volila Viadrus.Počet článků si zvolíš podle výkonu,potřebuješ tak 5. nebo 6.článek. Viadrus je nejprodávanější litinový kotel a myslím,že i nejspolehlivější! Toť můj názor. Citovat
Algol Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Záleží, co chceš spalovat, není tuhé palivo jako tuhé palivo...z výbětru Viadrus - Dakon jednoznačně Viadrus, pokud chceš kombi kotel na dřevo i uhlí, tak Atmos... Citovat
invalida Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Mám viadrus herkules u 26 asi 3 týdny protože mi o velikonocích došel původní kotel kc 30 a zatím můžu říct že dobrý.Barák 10krát10s podkrovím pro představu,mám 5 článkú za 22085kč a stačí.Pouze jsem si nemohl zvyknout že má ještě klapku do komína před rourou a tak mi chvíli trvalo než jsem se s ním naučil.Prodejce mi říkal že se jiný kotle ani moc neprodávají. Citovat
Mišak Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Přesně tak tuhé palivo muže byt cokoliv proto nejlepší je kotel samovyrobený Citovat
invalida Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Samovyrobený je hezký brácha má z dob kdy se dal sehnat plech bokem,ale když deš plech normálně koupit někde ho musíš nastříhat musíš cvaknout plyn do cočka nějaký převážení sem tam tak tě ta sranda přijde i na 15 000 což se moc nevyplatí Citovat
oddie Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Původně zaslal: Medvěd A co třeba peletové kotle?? Jo, nad tím bych dneska taky zauvažoval spíš... Citovat
invalida Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Cena těchto kotlů je někde kolem cca 70 000 pak musíš mít trochu větší skladovací prostory a i když se to velmi propaguje tak na venkově se toto palivo dost špatně shání a taky není nejlevnější.Dřevo zatím pořád dokážu sehnat do 500 kč na zimu i když si ho samozřejmě musím jít sám udělat Citovat
Ivouš Odesláno 15. duben 2008 Autor Odesláno 15. duben 2008 no chceme spalovat v kotli uhlí a dřevo popřípadě nějaký odpadky.A na netu jsem našel český kotel od firmy Thermona ten by se nám taky zamlouval-Therm 30 DU 30 kW litinový na tuhá paliva.Nemáte s ním někdo zkušenost?Popřípadě jestli jsou ty Thermy dobrý kotle.dík Citovat
Marton Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 doporucujem tiez Viadrus, maju nasi dedkovci a spokojnost... [upravil dne 15.4.2008 Marton] Citovat
janča205 Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Thermonu nedoporučuji.V poslední době se dost zhoršili. Citovat
Péťa Odesláno 15. duben 2008 Odesláno 15. duben 2008 Já mám teda taky Dakon, ale plynový kondenzační. Řemeslné zpracování (vzájemné lícování dílů apod.) je strašný, vybalili jsme ho (originál nepoškozený obal od výrobce) a byl hodně sedřený jeden bok (reklamace u dodavatele to vyřešila). Ale funkčně je naprosto v pohodě (stejně ty střeva v něm jsou nějaký dovozový). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.