Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám na Vás dotaz.Když prudce sešlápnu plynový pedál tak se v prostoru motoru ozve krátké zasyčení.Konkrétně někde jak je škrtící klapka.Je to normál nebo je to na škodu?A co se s tím dá dělat\"vyčistik klapku?\"Motor má stálé otáčky a nechcípá. 1,6 16V 2003

Odesláno

muze byt nekde netesnost na hadici sani od filtrboxu, popr. jestli je sani k motoru plastove muze byt napraskle a nekudy to prisava falesny vzduchu, chce to prozkoumat, nekdo bude slapat na plyn a druhy poslouchat odkud jde syceni

Odesláno
Původně zaslal: RUMBURAK

Mám na Vás dotaz.Když prudce sešlápnu plynový pedál tak se v prostoru motoru ozve krátké zasyčení.Konkrétně někde jak je škrtící klapka.Je to normál nebo je to na škodu?A co se s tím dá dělat\"vyčistik klapku?\"Motor má stálé otáčky a nechcípá. 1,6 16V 2003

Zdarec kolega z Kadaně. Další. Já jsem tedy z Klášterce, ale to je blízko ne:papa:papa:papa:papa:papa

Odesláno

Keby to robila hadica nesyčalo by to potom pri zošľapnutom plyne stále, nie len krátko?

Mne motor vydáva tiež taký piskľavo syčavý zvuk keď zošľapnem plyn, ale tiež keď vypnem motor alebo keď sa skúsim pohnúť bez plynu so zatiahnutou ruč. brzdou. Z tohto som vyvodil, že to bude silentblok a robia to otrasy pri akcelerácii, vypnutí a zábere motora.

[upravil dne 15.4.2008 AnotherOne]

Odesláno

Syčí to pouze v momentě když prudce a rychleji sešlápnu pedál.Je to krátké zasyčení zhruba v momentě 1800 otáček pak už se to neděje.Tak nevím zda to má dělat nebo ne asi budu muset zajet do Pažouta mají tam jarní akci.Prý důkladná prohlídka za 299kč:o

Odesláno

Jsou to bohužel syčáci tyhle motory Rumburaku. Škrtící klapka tady již není ovládaná způsobně lankem od plynového pedálu ale ovládá ji servomotůrek a ty jako řidič šlapeš jenom na snímač plynu /akcelerace/.

V momentě když motor přejde do prudké akcelerace převrátí servomotůrek škrtící klapku nadoraz a motor se nadechne /zasyčí/. Už je to tak, je třeba si zvyknout.

Odesláno

Kašli na to, je to normální. ;) Mně taky při prudkým přidání plynu \"cucne\", motor si prostě zalape po dechu. :D Považuju to za aerodynamickej hluk na hranách klapky, nebo někde v manifoldu. Není se čeho bát. :) S elektronickým plynem to nemá nic společného.

[upravil dne 16/4/08 Fakir]

Odesláno

Jojo je to jak říkáte prostě mám v autě hada:super.Dnes jsem jel kolem Pažouta tak jsem poprosil mechanika aby si to poslechl a verdikt zněl\"to je úplně normální jinak tyto motory jsou v pohodě:super\"Hlavně,že to jede:papa

Odesláno

Jojo je to jak říkáte prostě mám v autě hada:super.Dnes jsem jel kolem Pažouta tak jsem poprosil mechanika aby si to poslechl a verdikt zněl\"to je úplně normální jinak tyto motory jsou v pohodě:super\"Hlavně,že to jede:papa

:potlesk:potlesk:potlesk:potlesk čo dodat skvely vyrok mechanika ale aj potešujuca sprava :D:D:D:D:D

Odesláno

Tak to ti asi uniká plyn. Hlavně tam nekuř!!! :D

Odesláno

Ja som mal podobný problem, tak mi to nedalo a začal som hľadať a našiel som rozpojene potrubie medzi vzduchvým filtrom a motorom. Uvolnila sa ta kovová páska a rozpojilo sa potrubie. Neviem ale ako je to na benzínovom motore??? Tak skus pohľadat, ja mam odvtedy so syčaním pokoj :)

[upravil dne 19.4.2008 m!lan]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...