Přejít na obsah

otec

Uživatel
  • Počet příspěvků

    145
  • Registrace

otec's Achievements

Pozorovatel

Pozorovatel (3/6)

1

Popularita

  1. Přesně jak píše - zzipCZ - není třeba z toho dělat vědu. Většinou se dnes používá mot.olej výkonnostní třídy ACEA A3/B3 různých viskozit, zde u nás většinou SAE 15 W 40 až 5 W 40. Pojem syntetický a polosyntetický olej tribotechnika /nauka o olejích/ nezná. Je to jenom obchodnické pojmenování. Proto tam dej olej který tam přesně patří - kup litr motor. oleje jakékoliv značky - ovšem ve výkonnostní třídě A3/B3 viskozita stačí 10 W 40. A je to.
  2. djlucky - bude špatně rozvod motoru, proto ti to nejede víc jak 70-80 km/h. Je to buďto posunuté o jeden zub anebo je ustřižený klínek na kole rozvodů na vačce nebo dole na klikovém hřídeli.
  3. otec

    problem so startom P 406 HDi

    Všechny signály proudící do počítače a ven z počítače kontroluje diagnostika. Mimo palivového čerpadla v nádrži. Čerpadlo neposkytuje žádný signál pro diagnostiku. Udělěj tedy toto : 1. Odpoj přívod paliva od čerpadla u motoru / je tam rychlospojka/ dej si tam nějakou nádobku, pomocník ať zapne klíč zapalování aby čerpadlo běželo a sleduj jak nafta vytéká z hadičky. Nafta musí téct plným proudem rovně, pokud před hadičkou přepadává dolu - je slabý tlak. /Snad jsem to napsal srozumitelně - snažil jsem se/ 2. Další příčinou sníženého tlaku bývá kuličkový ventil s pružinkou, který je ve víku čističe paliva /taktéž neposkytuje žádný signál pro diagnostiku, je to mechanická záležitost/. Dá se dokonce i opatrně rozebrat a zkontrolovat, ale lepší je vzít někde jiné víko a vyzkoušet.
  4. otec

    H7 - vesele praskají dál

    orlando 1 - transil co tam máš vyhoď, ten je tam na nic. Vem tenký autokabel /drát/ a smotej z toho 2m do klubíčka ke každé žárovce potkávacích světel. Drát omezí proud tekoucí vláknem. Na dálkové žárovky to dávat nemusíš, při dnešní hustotě provozu svítí stejně vždy jenom chvíli.
  5. otec

    Elektrony na 807 - kde koupit ?

    www.elektrony.cz http://www.elektrony.cz/?&volba=ElKonfig&auto=pe&model=807&velikost=16&typ=
  6. otec

    uz ma to kaka

    sasenka - presk. , cerp v nadrzi jestli tlok dobr , henten ony benzin ma mat1 atm
  7. otec

    Nadměrné kouření 406

    Qweer - je jasné že když se motor ohřeje tak to roztaje, ale co je to platné když je to zasmolené černým humusem, proto vyskočila měrka oleje - kliková skříň musí dýchat. Na obrázkách co jsi vyfotil jsou vidět hadice pro odvětrání klikové skříně, jsou tam spony ještě od výroby. Odvětrávací hadice spojují prostor klikové skříně se sáním aby motor volně dýchal pod pístami a aby výpary nešli do ovzduší, tak se to napojuje na sání a motor to potom spálí. Ono vůbec u toho Tvého motoru by to chtělo sundat celé sací potrubí motoru a pořádně vyčistit - bude hodně zasmolené - motor nedostává pořádně vzduch. Udělej to a uvidíš jaké z toho budeš mít najednou dělo.
  8. otec

    Nadměrné kouření 406

    Zamrzlo odvětrání klikové skříně motoru, bude to plné sajrajtu - proto vyskočila taky měrka oleje.
  9. otec

    jak rozebrat palubku ?

    Palubku drží šrouby na motorové přepážce pod oknem. Jsou pod stěřačmi. To je docela síla demontovat palubku venku v mrazu. No jo, pakárnu si dělá každý sám.
  10. otec

    Brzdový pedál

    Už jsem to tady na fóru psal asi 2x, napíšu to potřetí. Sundat plasty pod volantem, odšroubovat sloupek volantu a tak se tam dostaneš. Přístup ke spínači je i tak špatný, jináč to ale nejde.
  11. otec

    Tlak klimi

    U HDI s klimou je funkce přednosti chlazení motoru před činností klimatizace integrovaná do BSI. Modul od Bitronicu se již nepoužívá.
  12. otec

    Nechce přes 3000 ot/min

    Frajer v Peugeotu má pravdu. Dochází k rušení signálů z Halových snímačů plyn. pedálu cestou do řídící jednotky motoru. Oba signály se musí přepojit mimo el. svazek motoru nejlépe pomocí koaxiálních kabelů a stínění na obou koncích ukostřit. Po této úpravě se signály jednak již navzájem neruší a ani do nich neproniká jiné rušení.
  13. otec

    Ovládání PP - P406 MUX

    Za páčku nechci nic, jde mi hlavně o to že když Ti to tam nebude pasovat abys to nevyhodil, protože já dřív nebo později páčku stejně upotřebím. Pokud si tedy opravdu myslíš že je to ono pošli mi mailem adresu a já Ti ji pošlu.
  14. otec

    Ovládání PP - P406 MUX

    páčka stěračů - COM 2000 DAV
  15. otec

    Ovládání PP - P406 MUX

    Páčka stěračů - COM 2000 DAV
×
×
  • Vytvořit...