Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Původně zaslal: Hafity

A nikde jsem v příspěvcích nenašel zmínku o značce Compaq? Nebo jsem jí přehlédl?

To bude tím, že Compaq byl sežrán společností HP. ;)

No dobře, ale značí to, že se o něm jako o starším překlenovacím dá uvažovat?

Odesláno

A nikde jsem v příspěvcích nenašel zmínku o značce Compaq? Nebo jsem jí přehlédl?

Compaq jako značka už v podstatě neexistuje, je to prodaný HP. Starší Compaqy těžko říct, osobně nemusím jejich design, zkušenosti ale nemám.

Je otázka, zda se něco jako překlenovací notebook vyplatí. Za půl roku to zas prodáš už se značnou ztrátou. Určitě nekupuj nic parametrama horšího než co máš teď za stolní comp. Akorát by si na to nadával. Víc než kde jinde je důležitá dostatečná velikost RAM. Spojení malá RAM+pomalej disk je vražda.

Odesláno

proč odsuzujete ACER? mam travelmate a pocit, že ho chci rozkopat po pokoji mám v průměru jen třikrát týdně.Což mi nepřijde zas moc nějak často.:D:D:D

Odesláno

Malá Ram a pomalej HDD znám z předposledního PC. Na minulé Vánoce jsem si postavil fungl novej PC, akorát do starý bedny, protože ty nový se mi nelíběj. No jo, ale notebook si nepostavím....

No jo, ale pokud budu chtít novej, a nebudu chtít Acer s Linuxem, tak se asi cenově dostanu do sféry, která mi přijde zbytečná. A nejenom cenově takový notebook bude umět a mít spoustu věcí, které ani nevyužiju....

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

proč odsuzujete ACER? mam travelmate a pocit, že ho chci rozkopat po pokoji mám v průměru jen třikrát týdně.Což mi nepřijde zas moc nějak často.:D:D:D

Byl sem vlastníkem TravelMate 4152, po půl roce ho zdědila ségra. Po dvou letech se odebral do věčných lovišť. Kvalita zpracování hrozná, kvalita plastů mizerná. Konfigurace OK, ale hrozným způsobem řešený chlazení - na to bych řek že ten stroj dojel. Nedávno sem měl v ruce tu novou low-end řadu Aceru (Extensa 5220) a kvalitativně je to někde úplně jinde. O poznání lepší plasty, konstrukce se taky zdála být OK (dobrý slícování, nikde nic nevrzalo) - celkově působil ten notebook solidním dojmem. Uvidíme co ukáže čas. Značku jako takovou nějak neodsuzuju, ale doporučil bych to opravdu jen lidem co chtějí šetřit za každou cenu. Starší bych nebral určitě, to je téměř jistota průseru.

Odesláno

Mám už asi dva roky Asus a vláčím ho sebou všude :D ,zatím bez problému , až na slabší baterií :( .

Takže kdybych kupoval nový,jedině od Asusu

Odesláno

No jo, ale pokud budu chtít novej, a nebudu chtít Acer s Linuxem, tak se asi cenově dostanu do sféry, která mi přijde zbytečná. A nejenom cenově takový notebook bude umět a mít spoustu věcí, které ani nevyužiju....

HP se teď taky zasnažilo: http://www.alza.cz/notebook-hp-530-d83234.htm

Jak říkám - jestli chceš opravdu hrát maximálně na cenu, klidně do toho Aceru di. Je to nový, se zárukou, dva roky se o to bát nemusíš. Pořád myslím lepší, jak nějakej jetej stroj, bez známý minulosti. U Aceru je akorát trochu problém s rychlostí reklamace, vzhledem k zasílání všeho do servisního centra v Brně, potrvá chvilku dýl.

A operační systém je poslední věc kterou bych řešil. Nevím jak moc si hraješ na legálnost SW, ale myslím že v domácím prostředí to řeší opravdu málokdo. Přeinstalace je nejmenší problém, klidně ti s tím helpnu, kdyby sis nevěděl rady ;)

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: oddie

Tak jsem schválně pokoukal po pár odkazech, a moje D600 se dá koupit i pod 10tis :)

D600 je co? DELL?

Jo jo.

Přesně tenhle mám, jen v něm mám RAM rozšířenou na 512MB:

http://www.levny-notebook.cz/cs/zbozi/33389-dell-latitude-d600.html

Tak tahle nabídka mě zaujala! Ale tys ho asi kupoval jinde, ne?

Odesláno
Původně zaslal: MirasCC

HP se teď taky zasnažilo: http://www.alza.cz/notebook-hp-530-d83234.htm

Jak říkám - jestli chceš opravdu hrát maximálně na cenu, klidně do toho Aceru di. Je to nový, se zárukou, dva roky se o to bát nemusíš. Pořád myslím lepší, jak nějakej jetej stroj, bez známý minulosti. U Aceru je akorát trochu problém s rychlostí reklamace, vzhledem k zasílání všeho do servisního centra v Brně, potrvá chvilku dýl.

A operační systém je poslední věc kterou bych řešil. Nevím jak moc si hraješ na legálnost SW, ale myslím že v domácím prostředí to řeší opravdu málokdo. Přeinstalace je nejmenší problém, klidně ti s tím helpnu, kdyby sis nevěděl rady ;)

Tady za ten odkaz taky děkuju!

Legálnost SW jsem řešil koupí XP do stolního PC. Pokud by se chtěl někdo zeptat, proč nejdu do Linuxu, tak proto, že ve svém okolí nemám nikoho, kdo by ho používal a tím pádem i poradil. Ale snad to jde udělat, aby byly ny disku dva OS: XP protože je jakš takš znám, a Linux protože bych k němu stejně jednou rád přičichnul....

Odesláno

Legálnost SW jsem řešil koupí XP do stolního PC. Pokud by se chtěl někdo zeptat, proč nejdu do Linuxu, tak proto, že ve svém okolí nemám nikoho, kdo by ho používal a tím pádem i poradil. Ale snad to jde udělat, aby byly ny disku dva OS: XP protože je jakš takš znám, a Linux protože bych k němu stejně jednou rád přičichnul....

No jo, ale nejde jen o operační systém. Pak nějakej kancelářskej balík (MS Office za min 5 litrů, pokud se chceš vyhnout pokusům s OpenOffice) a spousta dalších věcí. I ten hloupej DVD přehrávač je problém sehnat v nějaký rozumný free verzi.

Dva OS (Linux + Win) není problém mít. Akorát to chce prvně instalovat Win a pak až Linux. Konkrétně ta distribuce dávaná od Aceru (Linpus, jestli si správně vzpomínám?) ale pro začátečníka asi nebude to pravý ořechový. Jen příkazovej řádek, žádný Xka.

Odesláno

Mam vic jak dva roky Acer Aspire 3023 - AMD Sepron,8OGB, ATI X700 128MB:super,ctecka karet atd. Jedinej problem byl s mechanikou, 1-vymena mechaniky a nic:grr 2- mechanika SONY a je klid ,vse behem prvnich 3 mesicu. do 20 tis. bych se jim nebranil par lidi to ma(my v rodine 4x:D) a maka jim to v poho.

Acer vyrabel driv pro HP.:D

Odesláno

No jo, ale nejde jen o operační systém. Pak nějakej kancelářskej balík (MS Office za min 5 litrů, pokud se chceš vyhnout pokusům s OpenOffice) a spousta dalších věcí. I ten hloupej DVD přehrávač je problém sehnat v nějaký rozumný free verzi.

Dva OS (Linux + Win) není problém mít. Akorát to chce prvně instalovat Win a pak až Linux. Konkrétně ta distribuce dávaná od Aceru (Linpus, jestli si správně vzpomínám?) ale pro začátečníka asi nebude to pravý ořechový. Jen příkazovej řádek, žádný Xka.

Jsem to špatně napsal. Na notebooku bych legálnost neřešil:aut A Open Office mám na stolním a pro mé potřeby vyhovuje. Počítač mi opravdu slouží spíš pro zábavu.

Na ten Acer s Linpusem jsem taky koukal, ale podle ohlasů je ten Linpus nějaká tragikomedie....

[upravil dne 2/12/2007 Hafity]

Odesláno

Sorry, ale důrazný nesouhlas! OpOff už dávno nejsou na pokusy, umí všechno, co doma můžeš potřebovat. Přehrávačů DVD je taky spousta free, ze všech můžu doporučit třeba vlc player. Dalo by se pokračovat...

Ad HP 530: minulý týden jsem jeden instaloval, přijde mi to jako rozumný přístroj pro ty, kteří od notebooku nic moc nečekají - instaloval jsem na to XP a samy o sobě běžely svižně, s Vistou nevím.

Acera bych nedoporučil ani jako nouzovku - ten argument se zárukou je OK jen napůl. Kdo má zkušenosti s jejich servisem, může potvrdit.

Odesláno

ja zkusenosti se servisem Acer v Brne mam starou dva roky a bylo to na 1. Treba zapomeli poslat zpet kabely,stacil jeden tel a byly zpet jeste s omluvou.

Odesláno

Sorry, ale důrazný nesouhlas! OpOff už dávno nejsou na pokusy, umí všechno, co doma můžeš potřebovat.

Zřejmě sem už trochu zdeformovanej profesí, ale OO mi nestačí. Ve využívání Office jdu trochu dál než "běžný uživatel" Ale tohle je tak akorát dobrej základ pro flame, všichni víme že tahle diskuze nikam nevede. Můžu ti tady házet příklady věcí který OO nezvládá, ty mi to budeš vymlouvat, ale stejně to nikam nepovede :) Spokojil bych se s tím, že Hafitymu OO vyhovují, k čemuž mu gratuluji a nemám v plánu mu to nijak vymlouvat ;)

Přehrávačů DVD je taky spousta free, ze všech můžu doporučit třeba vlc player. Dalo by se pokračovat...

Už je to nějakej čas, kdy sem alternativy hledal, chyběla hlavně rozumná podpora prostorovýho zvuku. Je dost možný že se situace zlepšila. Uznávám že na NTB je to jedno, na ty 2+1 co tady mám prostorovej zvuk nepotřebuju :-) Ono vůbec nejsnažší řešení je asi instalace demoverze nějakýho placenýho DVD přehrávače (WinDVD) a jeho následná odinstalace. Kodeky v systému zůstanou, takže pak DVD přehraje i windows media player a vono to vlastně stačí...

Odesláno

No zatím určitě vychytaný XPčka, než ještě příliš mladou Vistu....

Souhlas! JehoVista je děsnej žrout, na notebook kategorie v jaký se pohybujeme je šílenost tohle cpát. Ale rozumným základem pro XP je taky minimálně 512MB RAM...

Odesláno
Původně zaslal: p406b

ja zkusenosti se servisem Acer v Brne mam starou dva roky a bylo to na 1. Treba zapomeli poslat zpet kabely,stacil jeden tel a byly zpet jeste s omluvou.

To já mám těch zkušeností cca 20 a jestli byly nějaké na jedničku, tak maximálně 3. :nevim

Poslední před 14 dny - S.M.A.R.T. (pro laiky: monitoring disku) hlásil blížící se havárii, tak zákaznice donesla notebook, já jsem zálohoval data, objednal servis a kurýr za 2 dny odvezl - až dosud vše OK.

Po týdnu (slušnej čas) přišla informace, že notebook posílají opravený, druhý den byl u nás. Řešení: "Výměna HDD, flash biosu, kopírování dat D2D, TESTY OK".

Hm, žádný D2D (to znamená z disku na disk)- prostě to obnovili z image, takže zákaznická data byla f...pryč (mám je na disku, o nic nejde, jen je to práce navíc), veselejší na tom bylo, že ten notebook naběhl jen jednou a od té doby jen blue screen - ano, i Vista má modrou obrazovku, já ji viděl poprvé na Aceru :D

Takže znova telefonát a druhé kolo - kurýr, odvoz, mail, přivezení a řešení: "Obnova zaváděcí oblasti, zařízení bez závad".

Celkem sranda, vlastně s tím nic nebylo a nic s tím nedělali - jak by mi asi vysvětlili, proč na spodní straně byl kryt pod kterým je základní deska vč. pamětí zašroubovaný přes zuby, když to ani nerozdělávali ("zařízení bez závad").

Prostě jen nemohli připustit druhou reklamaci a zaměstnávají blby, kteří neumí vrátit víko na své místo.

Profi přístup si představuju jinak.

Odesláno

Tak nějak. Moje zkušenosti s Acerem jsou taky tragické - známá mé přítelkyně si pořídila TravelMate (už nevim přesně jakej) a během půl roku dvakrát reklamovala desku. Jednou se jí na tom nějak rozutekly Wokna, nicméně jediný logický krok, kterým je v takovém případě vyjmutí disku a připojení přes kabel ke stolnímu PC, tu není možný, protože Acer má na disku plombu, tudíž disk nesmíte vyjmout bez ztráty záruky. S tímhle jenom koresponduje fakt, že za zálohu uživatelských dat v aceřím servisu si účtujou nehorázný prachy navíc. Prostě Aceru v dnešní podobě se vyhnout velkým obloukem. Sice mají spoustu lákadel, jako třeba design a konfigurace v poměru k ceně, nicméně jsou to děsný šmejdy a firemní politika je na zblití.

Jinak, Vistám bych se rozhodně nebránil, ale to má smysl tak na Core 2 Duo a 2 GB paměti. Na slabší konfiguraci v klidu XPčka. Linux bych na to taky nestrkal, natož pak nějakou Aceří distribuci... mi je blbě, jen si to představím. :D A to jsem prosím bývalej linuxář. :)

K tomu OpenOfficu: koncem roku 2007 tu máme opensource kancelářský balík, který už funkcemi a ovladatelností dosáhl úrovně Microsoft Office 2000. Gratulujeme. :) Srovnání s Office 2007 (na kterých MS překvapivě fakt máknul) je zábavná představa. Sorry, ale OOo je fakt akorát na doma. Neumím si představit, že bych v tom měl psát třeba bakalářku. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...