Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Taky doufam. Olej to začíná mírně tlačit no. Měl jsem asi po 500km sundaný interkoler, po předchozím vyčištěním výtlačné hadice turba, a byla znovu dost zaolejovaná.. Trochu oleje tam asi unika ale vždy že? Dle olejové rysky mám ale úbytek zatím minimálni. Po 4000tkm asi 2mm.

Odesláno

jo,to je v klidu,turbo vždycky trošku oleje pustí.nedávej mu moc zabrat a ještě ti pár desítek tisíc km vydrží.A užívej si toho krásného zvuku,když se turbo rozjíždí....:)

Odesláno

ja mam motor d8a a ma 260tkm, ale turbo je tam z dhy ktory mal 300tkm, a olej to vobez nezere, ale trosku to tlaci oleja, a vobec ten motorcek nesetrim, teda ani turbicko si nevydychne, spravil som 8000km a olej je stale na hornej ryske... som spokojny, len keby som bol aj s inymi vecami....tento tyzden by som mal doriesit napravu zadnu....

Odesláno

To se přece nedá říct "já mám na turbu 250" a předpokládat že tolik najede každý.

To je podobný tvrzení jako "moje babička je taky Františka". Přitom každá babička zažila něco jinýho a neznáme přesnej životopis...

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

To se přece nedá říct "já mám na turbu 250" a předpokládat že tolik najede každý.

To je podobný tvrzení jako "moje babička je taky Františka". Přitom každá babička zažila něco jinýho a neznáme přesnej životopis...

To je přesný. Líp bych to nenapsal. A platí to nejen o turbu....

Odesláno

1. v životnosti turb jsou takové rozdíly, že o nich nejde říct vůbec nic. Jsou kousky, co se nedožijí ani 5tis km a mění se na záruku - a nejde o ojedinělé případy. A jsou kousky, co najedou hodně přes 500tis km, sice už foukají málo, ale extra nepropouštějí. Turbo je prostě nevyzpytatelné a žije svým vlastnáím životem, jeho životnost se dá sice slušným zacházením prodloužit a neslušným zkrátit, ale kolik mu bylo předurčeno stejně nevíte, takže úplně klidně vám to vaše co se k němu chováte jak v bavlnce lehne po 100tis, kdežto sousedovi co prasí vyhrží stejný model 3x tolik. Podle zákona schválnosti :)

2. fascinuje mě, jak u 10 let starých TD pixel odněkud z bazaru či dovozu věříte tachometru, kór když začíná jedničkou. To je tak nebetyčná blbost... tyhle auta maj zpravidla aspoň dvakrát tolik, a poznáte na nich leda prdlajz. Pokud to auto nemáte od nového, tak je tam počítadlo už jen na kontrolu lhůt výměny spotřebáku, a to číslo na něm neznamená vůbec nic. Když mi někdo řekne, koupil jsem TD z r.97 a má najeto 150tis km, tak nezbývá než se zeptat kolikrát 150... Znám případ 11 let starého 1,9D od prvního majitele se 430tis km - překupník si s tím přijel pro nějaké díly, a netajil se tím, že na tachu bude při prodeji 150. Nepoznal byste to nikdo.

Odesláno

Už aji servisní knížky sou jenom "jako".

Dokud tady nebude spolehlivej systém jako CarFax s tradicí přes 20 let se bohužel nedá věřit ničemu. Jediný o čem bych tvrdil, že má poctivý km je auto od někoho z rodiny nebo dobrej známej o kom vím, že to auto má od nova a nepotřebuje mě ojebávat na nějakých číslech.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

2. fascinuje mě, jak u 10 let starých TD pixel odněkud z bazaru či dovozu věříte tachometru, kór když začíná jedničkou. To je tak nebetyčná blbost... tyhle auta maj zpravidla aspoň dvakrát tolik, a poznáte na nich leda prdlajz. Pokud to auto nemáte od nového, tak je tam počítadlo už jen na kontrolu lhůt výměny spotřebáku, a to číslo na něm neznamená vůbec nic. Když mi někdo řekne, koupil jsem TD z r.97 a má najeto 150tis km, tak nezbývá než se zeptat kolikrát 150... Znám případ 11 let starého 1,9D od prvního majitele se 430tis km - překupník si s tím přijel pro nějaké díly, a netajil se tím, že na tachu bude při prodeji 150. Nepoznal byste to nikdo.

Jasně, souhlasím s tebou, km na tachometru se nedá věřit, dneska to odtáčí kdekdo. Já koupil svojí 306ku od známého co mi jí dovezl. je z 98 a měla najeto 195000 a je v perfektním stavu.Kdybych teď odtočil 100000, tak nikdo nic nepozná. A to se dělá běžně.

Odesláno

proč? ... pro většinu národa je motor po 120 tkm zralej na GO (alespoň Š120 toto měla, že?) a při nájezdu průměrného českého řidiče po ČR s rozvinutou dálniční sítí a cenou paliva úměrnou jeho platu, tj cca 10 tkm/rok je hranice 120 tkm úplně snová. Co na tom, že oněch zmiňovaných 120 tkm na západ od nás je program na 3-4 roky, u dieselu dokonce ještě na míň.;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...