Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

RAZENI, RAZENI A ZASE RAZENI .... (u 405-ky)

Recommended Posts

Odesláno

pratele, nepredelaval ste nekdo razeni u 405-ky ??? dyt je to hrozivy, s tim se neda jezdit ... normalne premejslim vo tom, ze vyberu z nakyho staryho auta kompletne celej ten tahlovej mechanismus a vymenim to cely ... nevim, jak to ty Frantici vymejsleli, ale je to nepresny, de to ztuha, navic tam sou takovy divny mezistavy a mezipolohy, je to des, fakt me to stve, kdyz vyndavam jednicku, tak mi div neyskoci radici paka ... totalne je to kazi dojem z jinak celkem dobryho auta, bohuzel ... hribe

Odesláno

Zkus se na to mrknout, jestli máš někde v táhlech vůli, a celé to prostříknout...jinak na vrakáči Tě zachrání...jen ta výměna nebude úplně nejjednoduší....:papa

Odesláno

No zkusil bych se na to celé kouknout, vyčistit a promazat. Jinak o mezistavem a mezipolohách nemůže být řeč, řazení mě jde naprosto dokonale:super Takže pokud se tam něco takového děje, tak určitě celé to projít a pak evetuelně měnit!

Odesláno

ba ne, rad bych to cely rozebral a procistil, jenze fakt vubec nevim jak, prohlizel sem si tady nedavno ty nakresy, jak to vypada (nekdo to taj daval v souvislosti se schematy razeni), ja sem na to i osobne sam u svyho auta koukal, takze vim moc dobre, jak je to udelany a jak to funguje, problem je ale v tom, ze neni jak se tam dostat - zespoda se k tomu poradne nedostanu, zeshora taky ne ... sice dosahnu na vsechny klouby, ale to je tak vsechno ... Jak ste to rozebrali vy ? hribe ;)

Odesláno

S řazením problém nemám ... co ovšem nechápu, proč mi to v zimě řadí lépe, když to většině lidem v okolí dělá právě naopak ?!?! :-) Sice trochu flame, ale docela mne to zajímá , jestli má někdo zkušenost ... jestli olej v řazení nebo jak , newim :)

Odesláno

Řazení na mé 405 fakt síla. Na vrakáčích jsem tyčku, tak aby pasovala, nesehnal. Těch typů táhel je asi fakt hodně. Zareznulo jedno táhlo na kloubek a upadlo gumové uložení. Předchozí majitel to opravil vázacím drátem. Nakonec jsem sehnal táhlo se stejnými kloubky a musel jej zkrátit. Zatím drží ale jestli to zas začne blbnout tak kupuju nové táhla, dokud se dají sehnat. Při výměně táhla musela jít z auta baterka a vzduchový filt tuším...Celkem se mi tehdy hodil pomocník co mi s pákou řazení hýbal a já sledoval vůle v táhlech...

Odesláno

Taky se s tím teď docela potýkám. Budu měnit převodový olej za originální od Shell a zkusím promazat celej mechanismus. Do toho mi teď začal vrzat pedál spojky a do toho začala vrzat i řadička,takže je to opravdu symfonie :D

[upravil dne 27.10.2007 M.a.R.i]

Odesláno

Taky z řazením nemám sebemenší problém.. jen občas spátečka nejde hned napoprvé ale to je klasická nemoc... u Peugeotů... jinak naprosto vpohodě jdou všechny kvalty hezky rychle..... ;);) ;) ;)

Odesláno

to John : tak to ses asi jeden z tisice, co mel stesti ... Ale jeste k tomu razeni, kdyz je to studeny a kdyz se to voherje : Ja to mam stejny, kdyz rano vyjedu z parkace, tak prvni 3 kvalty tam jdou jak u rolse, obzvlaste ted kdyz uz je zima, ale pak uz to de jenom z kopce, pri delsi trase uz ani nemluvim, je to potom cim dal tim horsi ... nekde sem tady v historii nasel i vysvetleni - dela to jeden cep-klub, kterej se ohriva spolecne s motorem ... Je otazkou, jestli v nem vubec naka vazelina vydrzi, jestli se z nej diky teplote nevyparuje, nebo neztraci mazzavou schopnost - ja nevim, co vydrzej vazeliny, ale asi na naky extra teploty nebudou ...

jinak vcer sem na silnici potkal divoky prasata, byly asi 4 nebo mozna i 5, mel sem tam asi 70, akorat v protismeru projeli 2 auta, tak sem chtel pustit dalkovy a co nevidim - "praseci pruvod" jak na prvniho maje, cupitaly pekne napric pres silnici za sebou v rade jak kacatka, byly mensi - asi selata, posledni bylo nastesti zpozdeny, nestih sem udelat vubec nic, projel sem mezi nima : mezi 3-tim a poslednim a toho posledniho sem trochu nabral naraznikem a pak se mi "svezlo" po levy strane auta, naraznik je ok, blatnik taky, ale predni dvere u spolujezce sou docela dost promackly => muj Frantik je ted vobouchanej jak plechovka .... to bude zas minilmane za bura, spis asi vic ... at mate vic stesti nez ja a podobny se vam nestavaj !!! nadruhou stranu, ne tomhle miste nekdy jezdim i 130 ;), takze sem mel v podstate kliku ... hribe ;)

Odesláno

No to bych Hribe netvrdil...pač my měli už 4 405 celkem a nikdy problemy nebyly,a to jedna mela najetych tachometrovych 290000km,,,prostě chce to občas zkontrolovat a popřípadě promazat!Jinak 405 zase tak špatné řazení nema!jsem velice spokojen,tam kam chci,tak tam dám,velim rychle a bez mezipoloh.....

A jestli ti to jde blbě tak si kup komplet sadu new tahel přimo u peugeota a maš klid(ale pěkně se prohneš!):roker

Jinak srovnej si řazení 405 a Favoritu či Feliny!!!!!:aut:aut:P

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...