Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak jsme se dneska byli projet novou 308, prvni dojmy muzete nalezt tady dole. vzhledem k tomu, ze srovnavam hlavne s tim co znam (tj 306 S16), muzou nektere veci byt subjektivne ovlivnene :)

vzhledove vypada moc hezky, dynamicky, fotky budou dodany pozdeji, co zaujme je mimo jine panoramaticka strecha. Zevnitr na me interier pusobil prostorne, v 306 se za me uz druhy clovek pohodlne nevejde. Zajimave pusobi zvednute zadni sedacky, takze zezadu opravdu vidite na silnici, a ne zada ridice. Jedine, co mi vadilo je nemoznost nastaveni vysky volantu u pristavenych vozu, v serii ale tuto moznost maji mit (vyskove i osove). Jinak jsem si celkem rychle zvyknul :)

Co se tyka motoru, dodavaji se benzinove (spoluprace s BMW) 95/120/150k (1.4 16V/1.6 16V/1.6 THP) a nafta 90-136k.

Ta 150k verze jede pekne, ale proti S16 je znat +200kg hmotnosti a -10k. Uvidime, jak si s tim poradi na pristi rok slibena benzinova 170k verze :)

Na druhou stranu slibovanych 7.1l kombinovane spotreby neni spatnych.

Oproti 306 je ale auto mnohem tissi, ve 190km/h nebyl prakticky slyset ani motor, ani aerodynamicky hluk.

Tot prvni dojmy :)

Odesláno

Ano, i já jsem se dnes za volant 308 posadil. Z mého pohledu bylo v autě víc místa, než jsem očekával, dokonce i při rozměrech medvědí postavy a tomu uzpůsobenému nastavení sezení se za mnou dalo sedět.

Řídil jsem dvě motorizace (benzín 150 k a HDI 110 k), z kterých jsem měl subjektivně lepší pocit z HDIčka. Benzínek sice byl rychlejší, ale když jsem viděl na kompjútru okamžitou spotřebu, bylo mi docela ouzko (hodnoty přes 30l/100 nebyly vyjímkou). To svezení s HDIčkem, s kterým jsme se dostali na maximálku cca 170 (benzín až 190) bylo ve vztahu ke spotřebě podstatně šetrnější. Motor HDIčka tahal od opravdu nízkých otáček a tahal trvale, u benzínu mi přišlo, že se nějakou dobu neděje nic a pak auto vystřelí jak z praku (možná je to ale jen můj subjektivní pocit).

Odesláno

Bedo, a ja si rikal ze po tve 1.6 bude nastupcem nejake cerne GTIcko :D

jinak ta 170k verze by mohla byt dustojnou nahradou za S16, az se ji budu chtit zbavit a budu hledat neco usedlejsiho :))

a protoze jim nejak chybeli ridici, tak jsem se jeste po oficialni casti svezl znovu v te 110k HDi 308 pri prevazeni ze Stirina do Prahy, svezeni je to prijemne. A zdala se mi trosku zivejsi, nez pri te predvadeci jizde, ze by to bylo tim ze Garfield s Medvedem tuto cast jeli necim jinym? :myslim:D

A ze zbylych dojmu jen kratke shrnuti...

407 coupe jede pekne, ale na muj vkus je to prilis velky korab :)

207 SW - pohodlne, na svoji velikost prostorne, je to lehci nez 308, takze s tim 110k HDI se da jezdit :) libi se mi zavazadlovy prostor, to ze se daji sklopit zadni sedacky a vznikne rovna plocha, a taky oteviraci zadni okno...

a uzasna je panoramaticka strecha, moc se mi to libi, jak na 207, tak na 308.

Odesláno

Dneska sem se si prohlížel 308 a můžu říct,že se jim povedla:super

Nic proti 307 ale ten diesing byl dosti zvoraný,strašně moc to oproti 306 zvedly na výšku udělali z toho krabici a jak sem dneska viděl tu 308 tak ta je parádní i ty zadní světla vypadájí skvěle:super,vypadá ohodně sportovnějí než 307,konečně se vrátily víc do stylu 306.Motorově to byla 1,6Hdi což si myslím nejoptimálnější pro tohle auto ,interier oproti 307 nebe a dudy.

Je to jen můj názor,jak se říká 100 lidí 100 chutí,Tak mně 307kaři nekuamenujte,počkám jak to bude z elektrikou,aby nedopadla jak u třistasedmiček:nevim,no začínám šetřit :super

Odesláno
Původně zaslal: chuck11

Dneska sem se si prohlížel 308 a můžu říct,že se jim povedla:super

Nic proti 307 ale ten diesing byl dosti zvoraný,strašně moc to oproti 306 zvedly na výšku udělali z toho krabici a jak sem dneska viděl tu 308 tak ta je parádní i ty zadní světla vypadájí skvěle:super,vypadá ohodně sportovnějí než 307,konečně se vrátily víc do stylu 306.Motorově to byla 1,6Hdi což si myslím nejoptimálnější pro tohle auto ,interier oproti 307 nebe a dudy.

Je to jen můj názor,jak se říká 100 lidí 100 chutí,Tak mně 307kaři nekuamenujte,počkám jak to bude z elektrikou,aby nedopadla jak u třistasedmiček:nevim,no začínám šetřit :super

Já jsem byl taky nadšený z 607 a 207SW, a šetřit teda nezačínám. :bojim

Odesláno

Tak jsem seděl za volantem P 308, ale z časových důvodů nevychutnal zátah nového motoru 1,6 120k.

Podle mého názoru se jedná o sebevědomý automobil, který se může směle postavit proti konkurenci.Jediné co bych vytknul je cenová politika Peugeotu, ale na to zapomenete po usednutí za volant.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...