oddie Odesláno 24. říjen 2003 Odesláno 24. říjen 2003 Jo, existuje, ségra ho dostala loni na hory - a stejně pak nebohou 205-ku musela pustit natvrdo z kopce - se 7 let starým rozvoďákem s 80tis km na kontě :) sprej nepomohl. Ten sprej obsahuje éter, podobně to dělali kdysi s Aviama - stříkli do sání éter injekční stříkačkou. Při použití toho spreje by se jinak nemělo žhavit, dost to opaluje žhavicí svíčky. [Editován dne 10/24/03 oddie] Citovat
zoby Odesláno 24. říjen 2003 Odesláno 24. říjen 2003 jinak ty vstřiky už jsou na tom tak že mi upálili zhavící svíčku... Citovat
Hics Odesláno 24. říjen 2003 Odesláno 24. říjen 2003 To Impact: Ten spray znám. Má označení: DMZ1M. - Dokurvit Motor Za 1 Měsíc :D:D Takovouhle wěc bych do sání nikdy nepoužil. Jediney motor, kterey to dlouhodobě vydží je ve V3S. Citovat
sh4d0w Odesláno 24. říjen 2003 Autor Odesláno 24. říjen 2003 no skusim ten egr odpojit, auto sa presne chova ako ked ma malo vzduchu, cuka s nim nechce ist do otacok.. vzduchovy filter ma mnovy, ale ako to je ked odpojim egr? potrebujem ist na emisnu kontrolu, nebude to problem? dik za rady chlapci konecne sa mi trochu vylepsila nalada ;-)) Citovat
sh4d0w Odesláno 24. říjen 2003 Autor Odesláno 24. říjen 2003 a este , ja som zvedavy tvor ked egr uplne vyhodim, ako sa to prejavi na motore/ vykone? ak dobre rozmyslam tak v nizkych otackach stratim vykon ? turbo diera? plus samozrejme tie emisie.. hmm co vy nato ? Citovat
David 106s16 Odesláno 24. říjen 2003 Odesláno 24. říjen 2003 Vykon se ti zvedne, protoze motor nebude nasavat saze, ale cisty vzduch. Citovat
sh4d0w Odesláno 24. říjen 2003 Autor Odesláno 24. říjen 2003 rano sa nato idem pozriet, ja ten erg rozsekam ked ho budem mat v ruke tak mi uz lezie krkom ale to len btw a ako natom budu emisie? opticka dymivost bude zrejme vecsia ako pred dvoma mesiacmi ked mi to egr este fungovalo v poriadku? hned ako sa to trochu da do poriadku musim ist na Emisnu kontrolu , pretoze police officers si dost vsimaju ze nemam nalepku s EK ;-) Citovat
Dydzej Odesláno 24. říjen 2003 Odesláno 24. říjen 2003 No pri tom vytaceni motoru do otacek, pri kterych se meri emise, je EGR uz zase vypnute, takze by to mozna nemuselo vadit. Tady mas ceskej zakon o provadeni emisni kontroly, co a jak se kontroluje. Citovat
sh4d0w Odesláno 26. říjen 2003 Autor Odesláno 26. říjen 2003 ahojda, tak som tam pomrzol, ale nepodarilo sa mi dostat k tomu egr, je to tam sakra zapratane a bez montaznej jamy som nahraty, zajtra mam slubenu garaz s jamou, tak drzte palce ;-) Citovat
sh4d0w Odesláno 27. říjen 2003 Autor Odesláno 27. říjen 2003 pomozte mi , co za cidlo sa nachadza hned za sanim , poza sanie ide hadicka ktora vpravo ma na sebe nejake cidlo... neviete co to moze byt? na 2,1td? tym cidlom je ta hadicka upevnena o karoseriu. Moze to byt ten podtlak o ktorom pisal David 106s16..idem teraz trochu pojazdit nech sa mi sacie trochu prevetra a uwidim ako to bude s dymivostou. zachvilu uploadujem aj fotky s Pozdravom TOmi ; ) Citovat
Hics Odesláno 27. říjen 2003 Odesláno 27. říjen 2003 A ta hadička na sacím potrubí je odbočená z nízkotlaké části (před turbínou) nebo vysokotlaké (tedy za turbínou že ). Já bych se divil, kdyby byla potřeba informace z nízkotlaké části. Z vysokotlaký části je samozřejmě nutná informace pro čerpadlo, aby přizpůsobilo dávku nafty. Je možný, že je vadný čidlo, nebo nefunguje přesuvník na čerpadle a to dává stabilně víc nafty, jako by byl dosažen maximální plnící tlak na turbu. Citovat
oddie Odesláno 27. říjen 2003 Odesláno 27. říjen 2003 Hics: mícháš dvě věci - jedno je přetlakový regulátor na čerpadle, kterej si bere za turbem informaci o tom přetlůaku (starší mechanické motory hadičkou + membránou + táhlem, HDI apod nějakým el. snímačem), a to druhé je ovládání EGR ventilu podtlakem - který se bere z vývěvy brzd, s žádným sáním to nemá co společného. Citovat
Hics Odesláno 27. říjen 2003 Odesláno 27. říjen 2003 čéčé, ty se chceš hádat viď? :D:D. Je to 2,1 TD ve 406. Tyhle novější motory, ač mají v názvu TD mají elektronicky řízené čerpadlo. Proto taky mají na jednom ze vstřiků snímač doby otevření a na ose plynovýho pedálu je rovněž snímač úhlu natočení. Nejsem si jistey, ale dal bych ruku do ohně za to, že i přetlak z turba bude elektronickey a ne pneumatickey, jako je to na našich 1,9 TD. Já jen hledám alternativní závadu. EGR do toho nevřazuju, páč s ním nemám žádný zkušenosti a to hulení by mohlo dělat i to o čem tu píšu... Napsal sem to dost jasně parchante? :D:D Citovat
oddie Odesláno 27. říjen 2003 Odesláno 27. říjen 2003 No počkej, to si vyřídíme S tímhle 2,1TD zkušenosti nemám, ale stejně, jen počkej! A vůbec, kde máš novou fotku (a vůbec všechny fotky). [Editován dne 10/27/03 oddie] Citovat
sh4d0w Odesláno 27. říjen 2003 Autor Odesláno 27. říjen 2003 no chlapi prejazdil som 150km a auto uz prestalo hulit, to cidlo bolo ovladanie egr David 106s16 mal pravdu, auto zrazu dostalo vykon a uz ma znova super tah. este sice trochu huli ale to len pri max plyne , ved predsa len to sacie mam zasrate az az. este ho dnes v noci prevetram. posrate egr ;-) hned ako bude teplo alebo sa dostanem do teplej garaze tak ho vysekam z mojho pezotiiika Citovat
sh4d0w Odesláno 27. říjen 2003 Autor Odesláno 27. říjen 2003 Napsán autorem Hics čéčé, ty se chceš hádat viď? :D:D. Je to 2,1 TD ve 406. Tyhle novější motory, ač mají v názvu TD mají elektronicky řízené čerpadlo. Proto taky mají na jednom ze vstřiků snímač doby otevření a na ose plynovýho pedálu je rovněž snímač úhlu natočení. Nejsem si jistey, ale dal bych ruku do ohně za to, že i přetlak z turba bude elektronickey a ne pneumatickey, jako je to na našich 1,9 TD. Já jen hledám alternativní závadu. EGR do toho nevřazuju, páč s ním nemám žádný zkušenosti a to hulení by mohlo dělat i to o čem tu píšu... Napsal sem to dost jasně parchante? :D:D yo prvy vstryk ma na sebe nejaky elektricky kabel, takze to bude ono o com pises Citovat
Ladis Odesláno 31. říjen 2003 Odesláno 31. říjen 2003 Jenom poznámečka na téma EGR ventilu. EGR ventil co je mi známo, není primárně konstruován pro ekologi (možná jenom z části) ale hlavně na optimální chod motoru v čase, zatížení a otáčkách. Problém je podle mne následující : Starší motory, atmosferáky bez turba EGR ventil nemají a nepotřebují ho. Novější motory a s turbem už tuplem ho mají a to z jediného důvodu. Při hoření TD a novější motory dosahují vyžších teplot ve válci. To samo o sobě není na škodu, kdyby ovšem nenastával jev, kdy při vysokých teplotách spaliny nafty mají tendenci silně karbonizovat a vytvářet pevné částice, které se usazují ve spalovacím a výfukovém prostoru. EGR ventil má na starosti tomudle předejít. A to tak, že čidlo do spalovacího prostoru na teplotu ještě nikdo nevymyslel, takže se řídí v laboratoři odzkoušenou hodnotou tlaku, kdy má začít otevírat. A tím že otevře, degraduje kvalitu nasávaného vzduchu, směs hoří néně dokonale a také při menší teplotě. Následek - podstatně menší karbonizace spalovacího prostoru, tepelné namáhání a co já vím ještě. Bere to samozřejmně výkon, časová prodleva při zmněně otáček. To je teorie. A mám za to, že praxe bude jinačí. Komu EGR funguje, tak jezdí s ním, komu hapruje, tak ho sejme. Jezdí s věším výkonem a neohlíží se doprava/doleva. Pro nás, když zaparkujeme svého lva na parkáči a kolem se prožene takové stvoření, kterému z výfuku padají brikety tak se ekorád chytneme nejprve za nos a pak za hlavu Na svém 1,8 D EGR ventil nemám, startuje absolutně perfektně i když je zima jako v rusku jenom když ho vydráždím do vyžších otáček v zátahu do kopce tak osazenstvo BMW 530 to neslo trošku špatně, když mněly v autě ten saigon, co se líbezně linul od zadku mího vla :) Holt, už má něco na hřbetě. Mějte se. Citovat
oddie Odesláno 31. říjen 2003 Odesláno 31. říjen 2003 Tak tohle se mi teda nezdá. 1. na 1,9TD z let 93-95 (DHY a D8A) EGR ventil není, nebo aspoň zdaleka ne u všech, zato na 1,9D od 89 (DJZ) je, a za 2. EGR ventil se neřídí tlakem! EGR ventil otevírá po dosažení určitých otáček (proto má takový jednoduchý \"počítač\"), a uzavírá se pri plném plynu. Řízen je naprosto primitivně - ovládán je podtlakem stejně jako brzdový posilovač (z vývěvy), v cestě toho ovládání jsou dva ventily - jeden elektrický (řídí ho ten \"počítač\", prostě jen otevře od cca 1800 ot/min výš), a druhý je mechanický, připevněný na vstřikovacím čerpadle, spojený táhlem s pákou plynu. No, hádal bych se, že to je akorát pro ekologii, jinak je to pro zlost. Citovat
sh4d0w Odesláno 31. říjen 2003 Autor Odesláno 31. říjen 2003 oddie , mas pravdu uz je to par dni co sme egr odpojili a auto ako keby sa znova narodilo, sacie este nemam vycistene takze pri plnom plyne to este huli ale to len ked sa tlaci nad 4000rpm, inak nic , ziadny dym. a vykon ani nehovorim , auto ide ovela ochotnejsie a uz od 1300rpm co predtym nebolo mozne... Citovat
Guest Filip Odesláno 3. listopad 2003 Odesláno 3. listopad 2003 Nemáte ten EGR někdo vyfocenej? Na 205ce Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.