Čeněk Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Mě se prostě denní svícení aut vůbec nelíbí. Jezdím taky na motorce a myslím si že když svítili jen motorky byli víc vidět. Citovat
buml Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Původně zaslal: Čeněk Mě se prostě denní svícení aut vůbec nelíbí. Jezdím taky na motorce a myslím si že když svítili jen motorky byli víc vidět. to s tebou souhlasim, ale jak tu nekdo psal, pokud se venujes rizeni jak mas tak tu motorku neprehlidnes, na druhou stranu je dle me 100%-ne lepsi povine sviceni nez "anarchie" ktera tu predtim vladla, nekdo svitil nejkdo ne. A to byl teprv zmatek:cool: Citovat
Garfield Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Původně zaslal: Čeněk Asi budu za blbce, ale jsem proti svícení. Myslím si že v Rakousku už na to taky přišly, že je to blbost svítit, protože na bezpečnost to nemá žádný vliv. Ale je to můj názor No, to je prááávě to vono... Denní svícení aut má pozitivní vliv na bezpečnost aut a negativní vliv na bezpečnost motorek, cyklistů a chodců, čili těch nejzranitelnějších. A teď si vyberte, že. Proto to bude vždycky kontroverzní téma. Problémy s nechlazenými halogeny nás, co musíme poprdávat v pražském provozu, řeší deňáky, jak psal Buml. Rovněž je na 306-ce od července 2006 mám. Navíc auto s deňáky vypadá víc sexy, protože svícení hlavními světlomety ve dne mu jinak optícky rozostřuje elegantní rysy dané mistrem Pininfarinou (v mém případě). A taky se musím postavit za Bumla s tím, že denní svícení zadních svítilen je pro bezpečnost negativum - svítící zadní ve dne fakt nejsou příliš vidět, zato nebezpečně zmenšují kontrast, když se rozsvítí brzdová světla. Opět budou mít asi jiný názor jezdci mezi poli oproti jezdcům jezdícím v hustém provozu - těm prvním ten menší kontrast s brzdovkami tak moc vadit nebude [upravil dne 25/9/07 Garfield] Citovat
Medvěd Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Svítit!!!!!!!!!! Svítit!!!!!!!!!!! Svítit!!!!!!!!! Protože pokud se to zase vrátí zpět do starých kolejí, zase budeme potkávat hovada, který přece ještě furt viděj´a proto svítit nemusej´. Další SUPER argument (tuším před časem vypadl z hlavy OKčka) spočíval v tom, že teď , když je svícení povinné, je spousta aut zbytečně neschopných provozu. Sorry, ale než riskovat, že za deště potkám nesvítící auto, které vyjelo na cestu ještě za nesnížené viditelnosti - to raději ať se svítí povinně. Ostatně já svítím celoročně už od roku 1992 a nepociťuju, že bych kvůli tomu zchudnul - naopak si svícení nemůžu vynachválit (třeba takový průjezd řídkým lesem za jasného slunečného dne, tam se neosvětlené auto přehlédne jedna dvě). Ke sporu Buml - Ladman podle mě je kus pravdy na obou stranách. Též nejsem zastáncem denních světel právě kvůli tomu, že při jejich použití nesvítí zadek a třeba při výše zmiňovaném průjezdu řídkým lesem to auto můžu snadno přehlédnout. Při popojíždění po městě ale chápu Bumlův argument, že brzdovky mohou splynout s koncovými světly - takže oba máte svůj kus pravdy Citovat
Dundee Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Původně zaslal: Pe.Tr proto je dobre třeti brzdové světlo Který ti je stejně k prdu, když ti svítí slunko na zadek auta, páč ho v tomhle případě pořádně neuvidíš (vyzkoušenoo- jak žárovkový, tak LED) Citovat
jozefsv Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 do kazdeho auta by mali montovat od vyroby automaticke rozsvecovanie svetiel.ja ho v coupe mam a je to super.nechapem ako niekto moze o takom niecom ako je svietenie vobec polemizovat.ja svietim roky Citovat
Pe.Tr Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Původně zaslal: Dundee Původně zaslal: Pe.Tr proto je dobre třeti brzdové světlo Který ti je stejně k prdu, když ti svítí slunko na zadek auta, páč ho v tomhle případě pořádně neuvidíš (vyzkoušenoo- jak žárovkový, tak LED) no u breaku aspon 406 je světlo bile a rozviceni je videt myslim az moc dobře. Citovat
Garfield Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Původně zaslal: Medvěd Svítit!!!!!!!!!! Svítit!!!!!!!!!!! Svítit!!!!!!!!! Protože pokud se to zase vrátí zpět do starých kolejí, zase budeme potkávat hovada, který přece ještě furt viděj´a proto svítit nemusej´. Další SUPER argument (tuším před časem vypadl z hlavy OKčka) spočíval v tom, že teď , když je svícení povinné, je spousta aut zbytečně neschopných provozu. Sorry, ale než riskovat, že za deště potkám nesvítící auto, které vyjelo na cestu ještě za nesnížené viditelnosti - to raději ať se svítí povinně. Ostatně já svítím celoročně už od roku 1992 a nepociťuju, že bych kvůli tomu zchudnul - naopak si svícení nemůžu vynachválit (třeba takový průjezd řídkým lesem za jasného slunečného dne, tam se neosvětlené auto přehlédne jedna dvě). Ke sporu Buml - Ladman podle mě je kus pravdy na obou stranách. Též nejsem zastáncem denních světel právě kvůli tomu, že při jejich použití nesvítí zadek a třeba při výše zmiňovaném průjezdu řídkým lesem to auto můžu snadno přehlédnout. Při popojíždění po městě ale chápu Bumlův argument, že brzdovky mohou splynout s koncovými světly - takže oba máte svůj kus pravdy No, co je tedy absolutně nezpochybnitelné - že nejnebezpečnější je, když většina aut svítí a některá ne. Ta pak fakt nejsou vidět. Právě proto si myslím, že návrat k nepovinnému svícení by nebyl dobrý, protože spousta lidí by svítila i tak a nesvítící by nebyli vidět. Spíš se vsadím, že deňáky se prosadí do standardní výbavy nových aut, tak jako svého času bezpečnostní pásy nebo airbagy nebo ABS. Protože deňáky coby rozptylky jsou pro denní svícení konstruované (potkávačky coby ostré tvarové svícení nikoli). Citovat
buml Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 2 Pe.Tr > no kdyz ti na nej zasviti slunicko tak nebude taky videt skorem nic [upravil dne 25/9/07 buml] Citovat
buml Odesláno 25. září 2007 Odesláno 25. září 2007 Jak rika Garfield stanou se soucasti standartni vybavy viz Audi a jeho LED pruh po cele spodni linii svetlometu:super Citovat
djlucky Odesláno 29. září 2007 Odesláno 29. září 2007 no a v amerike svietia stale uz hned po nastartovania a nikto sa nestazuje... svietit vsetci, ja svietim stale tiez. a motorky by by mohli mat nejake slabsie strobo svetlo nad normalnym, podobne ako policajne potom by boli vidiet. Citovat
trsek Odesláno 29. září 2007 Odesláno 29. září 2007 Jsem pro celoroční svícení. Bydlím v lesích a mezi kopcema to mám cca 8 km na otevřený prostor. Pokud jedete v létě mezi stromama, kde sem tam prosvítá ostré sluníčko a rychle se střídá se stínem, tak neosvětlené auto ,jak kdyby ani neexistovalo.Svítil jsem ikdyž jsem nemusel ,at mě aspoń vidí ten druhej, když se chce maskovat za stín.Pokud se to neuzákoní tak každý na to zapomene-pokud to není i zlý úmysl. Citovat
Medvěd Odesláno 30. září 2007 Odesláno 30. září 2007 Původně zaslal: trsek Jsem pro celoroční svícení. Bydlím v lesích a mezi kopcema to mám cca 8 km na otevřený prostor. Pokud jedete v létě mezi stromama, kde sem tam prosvítá ostré sluníčko a rychle se střídá se stínem, tak neosvětlené auto ,jak kdyby ani neexistovalo.Svítil jsem ikdyž jsem nemusel ,at mě aspoń vidí ten druhej, když se chce maskovat za stín.Pokud se to neuzákoní tak každý na to zapomene-pokud to není i zlý úmysl. Rozumím Ti, mám stejný pohled na věc (když u nás bylo povinné svícení v zimním čase, spousta řidičů nebrala vůbec v potaz, zda je nebo není šero, ale jakmile se čas posunul, působilo to na ně, jako bv bylo svícení zakázáno. Zcela úžasný byl černý Passat, který se přede mnou řítil lesem v 7 ráno a nesvítil. Tak jsem ho několikrát problikl dálkovýma - žádná reakce a když jsem ho předjel, na křižovatce vystoupil a jal se mi vysvětlovat, že když vidí tak přece svítit nemusí, že už je tři dny letní čas a že kvůli takovým svítilům jako jsem já se právě stávají ty těžké bouračky, co ukazují v televizi. Radši jsem hodně rychle zmizel. [upravil dne 30/9/2007 Medvěd] Citovat
buml Odesláno 30. září 2007 Odesláno 30. září 2007 Původně zaslal: Medvěd že když vidí tak přece svítit nemusí, že už je tři dny letní čas a že kvůli takovým svítilům jako jsem já se právě stávají ty těžké bouračky, co ukazují v televizi. [upravil dne 30/9/2007 Medvěd] tak to je doopravdy demence nejvyssiho kalibru:grr Citovat
trsek Odesláno 30. září 2007 Odesláno 30. září 2007 Příklad z dnešního rána.Čas 7.07 h.. Místo Liebercký tunel -jedu si spokojeně domů po noční a zdá se mi , že se za mnou pohybuje asvalt!!Tak lechce přibrzdím , asi mi už šibe a jsem přetaženej. Ale asvalt se pohybuje dál a je najendou vedle mě černá neosvětlená cobi ochcávka ( vysvětlivka cobi-kombi, ochcávka- oktávka) TAK TO JE DOOPRAVDY DEMENCE NEJVYŠŠÍHO KALIBRU !! [upravil dne 30/9/07 trsek] Citovat
buml Odesláno 30. září 2007 Odesláno 30. září 2007 Původně zaslal: trsek Příklad z dnešního rána.Čas 7.07 h.. Místo Liebercký tunel -jedu si spokojeně domů po noční a zdá se mi , že se za mnou pohybuje asvalt!!Tak lechce přibrzdím , asi mi už šibe a jsem přetaženej. Ale asvalt se pohybuje dál a je najendou vedle mě černá neosvětlená cobi ochcávka ( vysvětlivka cobi-kombi, ochcávka- oktávka) TAK TO JE DOOPRAVDY DEMENCE NEJVYŠŠÍHO KALIBRU "vumle"!! tak nak nechapu:o, proc menis muj nick, a proc jako ty vykricniky:o???:o Asi sis to spatne prebral, ale ja sem byl, sem a vzdycky budu pro celodenni sviceni, ale kdybys cet vse co se tu pise tak bys to davno vedel. Takze nez se zacnes do nekoho jakkoliv navazet, zkus pouzit hlavu a cist!!! Citovat
trsek Odesláno 30. září 2007 Odesláno 30. září 2007 Už jsem to opravila a omlouvám se Ti opravdu jsem to blbě četl. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.