Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobré poledne,chci se zeptat,jestli nemáte náhodou někdo nějakej fígl jak demontovat spodní kulové čepy z těhlice?Je mi jasné že tam jsou našroubované a že byly zajištěné,ale vše jsem odjistil,tloukl do toho jak hluchy do vrat,měl jsem to ve svěráku,kloudný sika kleště jsem měl a stále nic..už si fakticky nevím rady:bojim:(Nechce se mi to davat za many do servisu.Děkuji všem...;):papa

Odesláno

Já jsem je šplíchnul WD sprejem, odborníci ale říkají, že je prý nejlepší brzdová kapalina - ale ta červená - přej se kdysi dávala do lehkejch malejch náklaďáčků.

Odesláno

Hmm přesně tak autogen nemám a i kdyby,tak se trochu bojím o ložisko,mam s tím špatnou zkušenost...jednou jsem o trošinku víc nahřál vlečné rameno na 4x4 a kolové ložisko bylo v čoudu:(

No a WD-40 jsem taky zkoušel...ale přesto díky za ochotu pomoci;):super

Odesláno

Není úplnou výjímkou, že se musí těhlice vyndat, upnout do svěráku, čep uříznout flexou, a navařit na něj COčkem obrovskou matici (odhadem okolo 50mm) - a i potom to leckdy jde utrhnout jen dvoumetrovou trubkou, vzduchová pistole (podotýkám kvalitní) to ani tak nepovolila. Vyzkoušeno i na vlastní kůži při výměně čepů před prodejem mého bývalého kombíka - vědět to dřív, rovnou bych si do servisu vzal jinou celou těhlici, kterých jsem měl několik, ušetřil bych si tehdy práci...

Odesláno
Původně zaslal: mirec.dk.406

skús to dať na platničku na sporák trošku zohriať a vyskúšať či to pôjde dolu

jako vtip dost dobré , maš bod!:potlesk

Odesláno
Původně zaslal: Pája Rybišár

Dobré poledne,chci se zeptat,jestli nemáte náhodou někdo nějakej fígl jak demontovat spodní kulové čepy z těhlice?Je mi jasné že tam jsou našroubované a že byly zajištěné,ale vše jsem odjistil,tloukl do toho jak hluchy do vrat,měl jsem to ve svěráku,kloudný sika kleště jsem měl a stále nic..už si fakticky nevím rady:bojim:(Nechce se mi to davat za many do servisu.Děkuji všem...;):papa

Nečetl jsi můj příspěvek?

Pročti to.

Pak taky toto, kde to popisuji, jak to šlo na 505 povolit:

Ten klíč ti můžu předat, nebo poslat... Mě je k ničemu.

(Teda sem si dal s tím hledáním příspěvků, tak si je prosím přečti, protože už to znova celé psát nechci.)

Odesláno

Moc děkuju,:superuž jsem stím chtěl hodit o zem...kolik chceš za ten nástavec?:mad:

a nepoškodí se kolové ložisko dyž nahřeji těhlici??:bojim

Pájo, opakuji:

Přečti si mé příspěvky, jak jsem to nakonec povolil, zjistíš, že to šlo bez nahřátí tupým sekáčem a velkou palicí...

Hlavně jsme to předtím pěkně pomlátili a jak se to utrhne, tak to jde, je tam jemný závit...

Nenahřívali jsme to, a vůbec - když jedeš, tak se ti taky ložisko zahřívá...

Jestli to vydrží ložisko nevím.

Za ten klíč nechci nic, protože jak sis určitě přečetl v příspěvku, dal mi jej Dundee a já jej předávám dál...

Je ted' u mě, v Praze. Možno poštou nebo osobně...

Odesláno

Jinak pokud nemáš možnost použít na nahřátí autogen zkus si někde půjčit PB letlampu co se používá na svařování topení. Vypadá to jako velký sprej s hořákem a je to super že je to malý a můžeš to v pohodě použít třeba venku když něco děláš na autě a ten autogen prostě není k dispozici. Já jsem to teď s úspěchem použil na povolení utrženýho šroubu na autě. Kdyby jsi si to chtěl koupit tak to prodávají za cca 1200,-.

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Není úplnou výjímkou, že se musí těhlice vyndat, upnout do svěráku, čep uříznout flexou, a navařit na něj COčkem obrovskou matici (odhadem okolo 50mm) - a i potom to leckdy jde utrhnout jen dvoumetrovou trubkou, vzduchová pistole (podotýkám kvalitní) to ani tak nepovolila. Vyzkoušeno i na vlastní kůži při výměně čepů před prodejem mého bývalého kombíka - vědět to dřív, rovnou bych si do servisu vzal jinou celou těhlici, kterých jsem měl několik, ušetřil bych si tehdy práci...

Desnej problem 405, 406 vzdy to rezu flexou zaroven s tehlici, vetsinou to pak samo povoli, pokud ne platkem pilky skoro rozriznu

(ohled na zavit)potom bac kladivem a jak to praskne, je vyhrano

Odesláno

Ale dneska jsem byl celej den na zavodech,tak jdu se stim mořit zitra a pujcim si na to 2kg kladivo a když ani to ne,tak zkusim privařit matici...uvidime,kazdopadne diky za pomoc,tvuj prispěvek jsem čital 2xdikna ten klič by jsme se jestě domluvily...uvidime..dikez:super:papa

Odesláno

Ale dneska jsem byl celej den na zavodech,tak jdu se stim mořit zitra a pujcim si na to 2kg kladivo a když ani to ne,tak zkusim privařit matici...uvidime,kazdopadne diky za pomoc,tvuj prispěvek jsem čital 2xdikna ten klič by jsme se jestě domluvily...uvidime..dikez:super:papa

Není problém ti ho poslat poštou.

Hlavně si vem tupej sekáč a o ten chodník...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

2 kg kladivo, a půjčíš? Srandisto, to kladivo si kup, a ne 2kg, ale aspoň 5kg.

Nezapomněl na tu dvojku napsat nulu ??? :myslim:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...