Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
pito.za - ahoj, máš prosímtě zkušenost s motorem 1.6 HDI MUX (prodána 30.12.2004), jestli by to mohlo fungovat? Mám auto snad v max. výbavě (ABS, ESP, digi klima atd atd), příprava na pedálech je komplet, diagnostika mi píše absence závad, ale páčka nefunguje. Zkoušel jsem i páčku z Coupe a taky nejede. V BSI to mám povolené, ale v řídící jednotce motoru to povolit nejde, píše to neaktivní nebo tak něco a nejde tam dát žádná jiná volba.

Volal jsem dnes do PEugeotu Olomouc, řekli mi že za cenu diagnostiky mi můžou nahrát nový soft, ale že vůbec není jisté, že se funkce tempomatu povolí.

Klidně bych za Tebou zajel do Žiliny, jen kdybych měl aspoň nějakou šanci, že se to rozjede :D

Něco o tom ví uživatel bajza206sw, když prodával svojí 206SW GTI 1.6 HDi (má ji tady z klubu tuším Aluška, prostě nějaká slečna z klubu), tak prý měl zprovoznění tempomatu domlluvené se Strakim. Prý jde o to, že do 206 se 1.6 HDi dávala až po úpravě SW BSI, který už neumožňoval dodělat tempomat potom (aby člověk musel zaplatit +-10000 a ne 1200 za páčku a pak 500 za diagnostiku, čímž by ušetřil 8000). Řešením prý bylo nahrát starší verzi SW do BSI. Ale pro více informací se raději ještě přeptej, takhle nějak mi to bylo tenkrát vysvětleno.

Odesláno

Přesně tak, 206 po Bajzovi mám já a tempomat bohužel prej nejde, páčku máme, na diagnostice je tempomat taky vidět, ale BSI ho neumí nebo tak nějak jsem to pochopila....Když už ani John s tím nehne, tak na tom asi něco bude :aut, škoda, tempomat mi chybí, to je asi vlastně to jediný, co mi ve výbavě schází....

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Pánové je tu někdo, komu tempomat jede, ale přitom na přístrojovce NEMÁ kontrolku tempomatu?

U mýho auta totiž tempomat šel povolit v BSI, ale nešel povolit v sdruženým panelu přístrojů a díky tomu nešel povolit ani v motoru. Přitom v testu ovladačů mi krásně jednotlivý tlačítka tempomatu fungují.

Takže mám doměnku, jestli mi nejde povolit v tom sdruženým panelu kvůli tomu, že mám budíky bez kontrolky tempomatu...

Odesláno

Nevím o tom, že by se měl povolovat tempomat v budíkách. Například u 307 je více variant tempomatu. U některých je tempo zobrazován na přístrojovce a některých není vůbec zobrazován. Je to podle typu budíků a r.v. U MUXu se povoluje v BSI a v ŘJ motoru.

Odesláno

Ty budes mat potom problem v RJ motora ,lebo tam sa to musi dat povolit bez ohladu na to co mas nastavene v BSI.Mne tempomat ide bez zobrazovania na budikoch.

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Zdravim priatelia

mám 206 1,4 hdi, rv 2006.

tempomat cez PP2000 vidím, test tlačítok OK

V RJ motora mám len prítomný/neprítomný - prepnúť na prítomný ide

V BSI mi akákoľvek iná konfigurácia ako "bez" vypíše po uložení neplatná hodnota

v Budíkoch aktivovať nepovoli, vypíše chybná konfigurácia... Kontrolka nie je

Nejaké nápady?

Vopred Ď

Upraveno uživatelem mikov
Odesláno (upraveno)

pridem, posli prosim do SZmail alebo kontakt. Ď.

EDIT

Neprídem.

Tempomat mi funguje, ale iba na 4. a na 5.

V BSI síce stále  svieti neplatná hodnota, ale to nie je podsatné. Konfiguroval som tú možnosť bez obmedzovača.

každopádne dík.

Upraveno uživatelem mikov
  • O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím pánové,

rád bych zde složil hlubokou poklonu mágovi HonzaZ! :-)

S jeho pomocí jsem do své 206 SW 1.6 16V z roku 2003 přidělal snímač na spojku, 4 pinový snímač na brzdu místo 2 pinového a po nějaké chvíli marných pokusů dokázal HonzaZ přelstít i řídící jednotku a Peugeot teď jezdí s tempomatem. Nemožné se stalo skutečným.

Děkuju moc! :-)

Odesláno

Teď už jenom vyříznout otvor do deklu pod volant a je to finální :-) Dneska cesta do Brna a tempomat funguje skvěle - fungují i připojené snímače na pedálech a tempomat vypíná i sešlápnutí spojky nebo brzdy.

2016-08-24 07.49.25.jpg

2016-08-24 07.49.53.jpg

Odesláno

2 HonzaZ:Kdysi jsem u Tebe byl s 206 2.0 HDi, kompletní přípravu mám už z výroby, ale skončili jsme na tom, že nešel tempomat povolit v ŘJ. Znamená příspěvek od ludviktom, že už víš jak na to a šel by tempomat zprovoznit?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...