Přejít na obsah

ludviktom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    12
  • Registrace

O uživateli ludviktom

  • Datum narození 8.11.1991

Věci klubové

  • Auto
    Peugeot 206
  • Rok výroby
    2003

Profilové informace

  • Pohlaví
    Muž
  • Titul
    Ing.
  • Město
    Veselí nad Lužnicí
  • Stát
    Česká republika

Kontakty

  • Facebook
    https://www.facebook.com/ludvik.tom

Návštěvy profilu

1 037 zobrazení profilu

ludviktom's Achievements

Mám víc než 10 odpovědí :-)

Mám víc než 10 odpovědí :-) (2/6)

2

Popularita

  1. U mé nápravy je to opravdu tak, že 11 přitahuje 7. Skrz 7čku kouká závitová tyč a 11ka je matka s docela velkým osazením. Až budu u auta, tak nahraju foto. Po dotažení jsou rány pryč a minulý týden jsem na dovolené najel cca 3500 km a vše naprosto OK. Děkuji za všechny nápady
  2. Tak mám dotaz - položka č. 7 na obrázku je dotažená šroubem pol. č. 70 a matkou pol. č. 11. Co přesně prosím dělá ta matice? Protože šrouby č. 70 byly z obou stran dotažené, ale 11 ka na levé straně auta byla trochu povolená a po dotažení o cca půl otáčky už auto žádné rány nevydává!
  3. děkuju, zítra na to zkusím kouknout.
  4. Dneska bylo auto na rampě, na kterou se jezdí při STK a rány vychází nejspíše z té silné trubky někde z levé strany. Může být něco s tou vnitřní tyčí - viz obrázek? Asi budu muset zajet třeba do Příbrami, kde se zabývají zadníma nápravama, jestli mi poradí...už fakt nevím co s tím :-(
  5. ludviktom

    Peugeot 206 SW XS 1.6 16V

    Díky Zapojení bylo naprosto jednoduchý. Odpojil jsem origo rádio a zapojil jednotku S160. Bezchybně plug&play Nejprve jsem teda odpojil origo displej, ale pak jsem zjistil, že původní displej musí zůstat pod novým displejem, aby fungoval CAN dekodér. Klasicky tedy platilo: Když všechno selže, stačí přečíst manuál
  6. Ahoj clubáci, rád bych tady ukázal svého mazlíka - je jím Peugeot 206 SW z roku 2003 ve výbavě XS s motorem 1.6 16V. Níže je výčet pár úprav které jsem na autu provedl: Vyměnil jsem původní rádio za jednotku S160 s androidem - jednotka umí dekódovat info z CAN sběrnice, takže např. plně komunikuje s palubním počítačem, zobrazuje hlášky a varování, atd. Funkce jako bluetooth handsfree, GPS navi, USB port jsou také velkým krokem vpřed V rámečku zadní SPZ je přidána couvací kamera připojená na jednotku S160. Držák kamery má přímo v sobě LED osvětlení SPZ, takže i druhou žárovku u SPZ jsem vyměnil za LEDkovou. Přidal jsem si područku mezi přední dvě sedadla - není to originál ale, pasuje a funkci plní na výbornou a navíc mám o další úložný prostor více. Původní repro jsem vyměnil za reproduktory Gladen - vpředu 165 mm komponentní a vzadu 130 mm koaxiální. Původní repro nehrálo vůbec špatně, ale odešel mi repráček v pravých zadních dveřích, tak když už jsem to začal vyměňovat, tak jsem je vzal všechny Když jsem vyměňoval repro, tak jsem kompletně vytlumil všechny 4 dveře S pomocí uživatele HonzaZ je v 206ce funkční tempomat! Bylo potřeba vyměnit původní brzdový spínač se 2 kontakty za spínač se 4 kontakty a zapojit. Dále jsem zapojoval spojkový spínač a HonzaZ pak kouzlil s diagnostikou S autem jsem nadmíru spokojen a přestože je z roku 2003, tak za svoje roky služby zlobilo naprosto minimálně.
  7. Zdravím Peugeoťáci Chtěl bych Vás poprosit o radu. Mám 206 SW z roku 2003, najeto cca 130 tis. km. Před nějakými 5 tisíci jsem nechával dělat repas zadní nápravy, protože auto už mělo zadní kola dost do A a se zátěží začínalo divně plavat. Po repasi bylo všechno OK a auto se zase chovalo na silnici normálně, jak jsem byl zvyklý. Po nějakém čase se začaly ozývat divné kovové rány od zadní nápravy. Auto se chová pořád normálně, nepociťuju, že by bylo něco špatně, ale ty rány mě opravdu štvou. Nejvíce je to slyšet, když zatáčím v malé rychlosti - při zatáčení doleva se ozve rána od pravého zadního kola a při zatáčení doprava se ozývá rána od levého zadního kola. Tipoval jsem to na špatné silentbloky ramen, ale ty jsou dle mechanika ok. Máte někdo tušení, co by mohlo být špatně? Děkuju předem za jakýkoliv názor či radu.
  8. Naprosto beru, že to je moje chyba. Foťáky, pasy, peníze, apod. jsme všechno měli u sebe. To že se někomu budou líbit Peugeot desky s dokladama by mě vůbec nenapadlo. No jo, poučení do života a takovou chybu už nezopakuju. V pondělí už jsem domluvený s přijímacím technikem v Peugeot Domanský v Táboře, že na to koukneme. Zaplatí to pojišťovna, jen s tím bude zařizování.
  9. Ahoj clubáci, uplynulých 10 dní jsme s partou cestovali po Chorvatsku, Černé Hoře a zajeli jsme se podívat i do Mostaru v Bosně a Hercegovině. A právě na Mostar máme velmi negativní vzpomínku - chudák Peugeot 206 SW po návratu na parkoviště měl vysklené pravé přední sklo, z*urvený zámek a poničené dveře včetně gumového těsnění kolem okna Z auta mi byly ukradeny vlastně jen doklady od auta - měl jsem v kaslíku u spolujezdce původní Peugeot desky s manuálem, techničákem, zelenou kartou a útržkem od české dálniční známky a všechno je pryč. Dokážete mi někdo vysvětlit, k čemu to zlodějovi je? Na těch deskách byla ještě kapsička s 20 eurama a to v autě zůstalo, takže tomu fakt nerozumím...Poučení do života, že doklady už v autě nikdy nenechám...V tu chvíli na tom parkovišti mě nenapadlo vzít krom pasů z auta i doklady od auta, protože na parkovišti stáli i mnohem hezčí auta než stará 206SW - byly tam BMW, Audi s německými SPZ apod. Ale asi někdo chtěl naštvat Čecha nebo nevím Naštěstí nebylo nic dalšího v autě poničeno, takže další den mi strašně ochotný Chorvat u Dubrovníku v Peugeotu (vzhled servisu mě trochu odrazoval, ale o to příjemnější tam byli lidé) okno za hodinku za 500 HRK (cca 2000 Kč) zasklil a dovolená mohla pokračovat. Ještě se zeptám - dá se na autě opravit zámek, aby souhlasil s klíčkem nebo by bylo třeba měnit všechny zámky na nový klíč? Přeji příjemnější cestovatelské zážitky
  10. ludviktom

    tempomat

    Teď už jenom vyříznout otvor do deklu pod volant a je to finální :-) Dneska cesta do Brna a tempomat funguje skvěle - fungují i připojené snímače na pedálech a tempomat vypíná i sešlápnutí spojky nebo brzdy.
  11. ludviktom

    tempomat

    Zdravím pánové, rád bych zde složil hlubokou poklonu mágovi HonzaZ! :-) S jeho pomocí jsem do své 206 SW 1.6 16V z roku 2003 přidělal snímač na spojku, 4 pinový snímač na brzdu místo 2 pinového a po nějaké chvíli marných pokusů dokázal HonzaZ přelstít i řídící jednotku a Peugeot teď jezdí s tempomatem. Nemožné se stalo skutečným. Děkuju moc! :-)
  12. Zdravím :-) Chtěl bych poprosit o zjištění výbavy 307ky: VF33HRHSB83175979 Děkuji předem.
×
×
  • Vytvořit...