Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

nazdárek! chystám sa s mojou stošestičkou do Prahy a zaujímalo by ma, akú trasu by ste mi doporučili od Brna? ale nechcem ísť po diaľnici, a to z dôvodov spoplatnenia, spotreby a k tomu chcem spoznať českú krajinu a určite pekné úseky ciest 1., 2. aj 3. triedy. jasné to je zatiaľ na úseku Hodonín - Klobouky - Brno. nechcem však príliš nadchádzať, aby mi vystačila jedna plná nádrž. ďakujem a teším sa na konzultácie! :)

Odesláno

Tak to se připrav na cestu "přes kurníky". Pořádná alternativa za D1 asi není. :(

Možná cesta jihem přes Ivančice, Dukovany, Třebíč a Jižní Čechy. Až do Kardašovy Řečice (za Jindřichův Hradec) to dělá asi 160 km. Jel sem to nakole, cesta OK, občas trochu nůďo, cesta jak podle pravítka.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

No já bych jel Brno - Rosice, Velká Bíteš, Žďár nad Sázavou, Havlbrod, Čáslav, Kolín, Praha

Tak jsem již jel a je to bez problémů. Mohu doporučit.

Odesláno

nudit se určitě nebudeš. přez Žďárské vrch jsou vesměs nový silnice a hodě točitý . já teď je z prahy do zlína a jel sem přesně tudy, akorát pak sem jel dál na prostějov a ne dolu na brno. ale tuhle trasu můžu s klidem doporučit

Odesláno

Jo, ta Medvědem napsaná trasa je FINEová, ale zabere tak 1x tolik času, co cesta po D1, ale také jsem ji kdysi absolvoval ... a mohu jen doporučit, pro případ, že nemáš známku, anebo v případě, že se D1 promění v jedno velké parkovisko ...

Odesláno

No já bych jel Brno - Rosice, Velká Bíteš, Žďár nad Sázavou, Havlbrod, Čáslav, Kolín, Praha

S malou obměnou - místo Rosic a Bíteše Tišnov - vyzkoušeno při převozu bouraného vraku, s nímž jet po dálnici by byla provokace (ono jet s ním vůbec byla provokace, ale po okreskách s menší pravděpodobností polapení :) ). Dá se to, ale ušetření bych od toho moc nečekal.

Odesláno
Původně zaslal: tomingo

pánové, díkes za tipy. :super pozeral som to aj na mape a vidí sa mi to celkom v pohode. ani nudiť sa zrejme nebudem ... na D1 by som od nudy asi zaspal :roll

To věř, že bys zaspal. Byť je to tankodrom...

Odesláno

Do Bíteše jezdím na obídek, proto jsem úplně zapomněl, že přes Tišnov je to lepší

(ale zase obídek U Raušů v Bíteši na náměstí má své neopakovatelné kulinářské kouzlo)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Helou borci! Tak som to zvládol bez ujmy na zdraví a majetku!!! :)

Ako som šiel: v piatok Hodonín-Brno-Kuřim-Tišnov-Bobrová-Žďár-Havl.Brod-Čáslav-K.Hora-Kouřim-Praha. Pekný kraj je v podstate po celej trase, milujem cesty "z vesnice do vesnice", kde je minimálna premávka a dá sa aj kochať okolím. Zaujalo ma vodorovné dopravné značenie: niekde bola iba stredová čiara, niekde zas len krajové. :myslim Zrejme je to akási forma šetrenia farby... Vysočina nemala chybu, v Žďári bola obedpauza a potom to už išlo prvotriedkami. Trocha ma zabrzdila uzávera pri Zásmukách - trochu blúdenia, ale nakoniec som víťazoslávne zakotvil u kunratických kolejích a bez meškania sa vrhol na spoznávanie kedysi nášho hlavného mesta - zatiaľ hlavne mestskej dopravy (metro paráda, hlavne nové M1)!!!

Sobotu sme strávili na Karlštejne (znovu chaos s obchádzkami) a Velkej Amerike, nedeľa bola venovaná povinnej pražskej jazde historickým centrom - Václavák, orloj, Karlmost, hrad...; a na záver dňa nepovinná obhliadka tentoraz už nákupných centier. :)

V pondelok pri ceste domov sme si dali gastro-exkurznú odbočku do Chrudimi a ďalej po 37-ke až do Bíteše (sorry Medvěde, ale Raušovcov som len za jazdy opticky zaregistroval, pri najbližšej ceste tam zastavujem ;) ). Za Brnom ma začal znepokojovať hrkotavý zvuk - po obhliadke som zistil dôvod, a to povolený pružinový spoj vpredu na výfuku. Nič to však nemenilo na rýchlosti vozu ani nálade osadenstva.

Suma sumárum: 950km, cca 15 motohodín, ale ručička palivomeru neklesla pod 1/4. Holt, pre autí to bol slušný maratón...

P.S. počas cesty som síce nefotil z časových dôvodov, ale chcel by som si podobnú trasu ešte mockrát zopakovať!

[upravil dne 29.8.2007 tomingo]

Odesláno

Příště si to můžeš vyzkoušet po jižní straně D1 - Brno, Zastávka, Náměšť, Třebíč, Jihlava, Pelhřimov, Vlašim, Benešov, Jesenice, Praha. Já jezdím z Berouna do Jihlavy, takže v Benešově jedu přes Dobříš, ale mám vyzkoušené, že z Pelhřimova do Benešova stěží potkáš auto.:super

• O 2 týdny později...
Odesláno

Do Bíteše jezdím na obídek, proto jsem úplně zapomněl, že přes Tišnov je to lepší

(ale zase obídek U Raušů v Bíteši na náměstí má své neopakovatelné kulinářské kouzlo)

Tak to až pojedeš tuhle trasu, tak vřele doporučuju za Čáslaví odbočit na Kutnou Horu a tam hned na kraji je restaurace "Na pašince" a to je teda něco. Každý chválil a pořád jsem si říkal, co z toho dělají. Pak jsem to poznal a od té doby...:aut:aut:aut Jen jediná nevýhoda, málokdy je tam kolem oběda místo, teda mluvím o víkendech, to je spíš na rezervaci (né že bych byl indián):myslim:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...