Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

206 1,4i špatně startuje - vyřešení-odměna 500Kč

Recommended Posts

Odesláno

To mArda: Regulátor tlaku paliva je s největší pravděpodobností uvnitř čerpadla (vede z něj jen jeden vývod).A snímač úhlu škrtící klapky:když to má správne napětí na kontaktech jak píšou v servisním programu a já při startování skrtící klapkou vůbec nehýbu,tak by to tím býti němelo přece, nebo se pletu?

To Honzin:Věř mi, že všechny rady pečlivě zvažuji a vím co by šlo už vyloučit z hlediska, co už se zkoušelo,co dělali v servise atd.Jak jsem psal, budu se soustředit teď na ty vstřikovače a uvidíme co z toho vyleze.K tomu LPG mám podrobný plánek montáže včetně schématu zapojení.

A rád bych vyzkoušel dát úplně jiné vstřikovače, ale bohužel nemám možnost si je někde půjčit.Na okolním vrákáču u Brna v Blažovicích nejenom že nejsou moc ochotní (o vracení nechtějí ani slyšet), ale navíc šíleně drazí.

Odesláno

Jen opravdu blbá připomínka, když to nechce chytnout, koukal ses jestli hází všechny svíčky jiskru a jsou mokrý? Možná jsem to v té změti textu přehlídnul pokud jsi to už psal.

Odesláno

No, jenže on startuje, vyletí do otáček a hned potom chcípne!

Já bych to viděl na tu škrtící klapku! Je pravda, že řidič při startu s klapkou nehejbe, ale hejbe s ní krokovej motorek. Čidlo, který sníma polohu klapky muže být při určitý teplotě nefunkční a řek bych, že při vysoký! Za studena je studené a při jízdě celkem taky, protože klapkou prochází studenej vzduch. Po zastavení se klapka dost ohřeje (studenej vzduch přestane procházet a teplo se přenese jak kovem z motoru, tak i horkym vzduchem, kterej je po jízdě všude v motorovym prostoru) a je možný, že v tuto chvíly přestane čidlo plnit svou práci. A čistě teoreticky pak nepozná, že krokovej motorek hejbe s klapkou.

Zkusil bych po jízdě nechat otevřenou haubnu a před startovánim něčim ochladit čidlo škrt. klapky a možná i čidla, který jsou na sání (podtlak a tak).

A mohlo by to vysvětlovat i to, že když se autí podaří nastartovat, tak chvíly škube, chvíly, než se od procházejcího vzduchu ochladí to čidlo.

[upravil dne 21/6/07 Dakaros]

Odesláno

To Dakaros: Trosku se pletes v jedne veci.Krokový motorek nehýbe se krtící klapkou, ale je tam kolem skrtící klapky ještě takovej obtok vzduchu,který právě ten krokový motorek přicpává a uvolňuje.V žádnem případě nehejbe ze skrtící klapkou či tím snímačem skrtící klapky.

To LAdis: Dle servisu to jiskry háže, já osobně to nezkoušel, jediný co jsem zkoušel ještě před servisem byla jiná zapalovací lišta a jiný svíčky.

[upravil dne 22.6.07 kmil]

Odesláno

No, co pak dodat. Vím že kamoš taky měl problém s udržením volmoběhu, závada byla taky prozaická. Rozebral celý sání, pořádně vyčistil včetně nových hadiček co předávají informace o tlaku do dalších částí motoru. Bylo to prostě někde trochu zanesený nebo zalepený u čidel. Pročistil, wapkou vyhnal všechen prach a pak to jelo v pořádku.

Odesláno

Tak se po menší odmlce opět ozývám.Byl jsem na kontrole a čištění vstřikovačů a jsou prý všechny v pořádku.Rozdíl před čistěním 2%, po čistění 1% od normálu, odchylka je povolená 5%.Byl jsem přímo u toho.I tvar rozstřiku je dobrý.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak další poznatek.Byl jsem s tím až v Chorvatsku a Itálii a po cestě to přestalo táhnout, hlavně to bylo poznat do kopce.Čím jsem víc přidal plyn,tím se to víc dusilo.A taky při každem rozjízdění bylo slyšet celkem hlasitě rachotit ventily.Tím pádem mě vzrostla i spotřeba,protože jsem musel víc přislapovat plyn.Byla to hrůza,když to nechtělo jet po rovince rychleji jak 130km/hod.No pak jsem byl na resetu ECU jednotky (adaptačních buněk) a potom jelo auto zase jako vyměněný,krásně táhlo a jelo pěkně.Ale po asi 100km to přestalo zase táhnout a to stejné.Po druhé už jsem na resetu nebyl,zkoušel jsem na 2 hodky odpojit baterku (nevím zda odpojením baterie se resetují také ty adaptační buňky), ale po tomto odpojení se nestalo nic a auto něchce táhnout pořád.Myslíte, že by mohlo být špatné to čidlo klepání, nebo by ventily rachotily ikdyž je špatná směs paliva a tím pádem asi špatná řídicí jednotka (protože všchna čidla mimo toho čidla klepání byla zkoušena či měněna).?

Přistí týden mám jít na roční prohlídku do Peugeotu,tak nevím zda jím o té závadě mám říkat.?

Pokud jo, tak který Peugeot servis v Brně je lepší RM Servis nebo FAMKO? Mám zkušenosti jen s RMServisem,ale to zatím ne moc dobré.

Odesláno
Původně zaslal: kmil

Tak další poznatek.Byl jsem s tím až v Chorvatsku a Itálii a po cestě to přestalo táhnout, hlavně to bylo poznat do kopce.Čím jsem víc přidal plyn,tím se to víc dusilo.A taky při každem rozjízdění bylo slyšet celkem hlasitě rachotit ventily.Tím pádem mě vzrostla i spotřeba,protože jsem musel víc přislapovat plyn.Byla to hrůza,když to nechtělo jet po rovince rychleji jak 130km/hod.No pak jsem byl na resetu ECU jednotky (adaptačních buněk) a potom jelo auto zase jako vyměněný,krásně táhlo a jelo pěkně.Ale po asi 100km to přestalo zase táhnout a to stejné.Po druhé už jsem na resetu nebyl,zkoušel jsem na 2 hodky odpojit baterku (nevím zda odpojením baterie se resetují také ty adaptační buňky), ale po tomto odpojení se nestalo nic a auto něchce táhnout pořád.Myslíte, že by mohlo být špatné to čidlo klepání, nebo by ventily rachotily ikdyž je špatná směs paliva a tím pádem asi špatná řídicí jednotka (protože všchna čidla mimo toho čidla klepání byla zkoušena či měněna).?

Přistí týden mám jít na roční prohlídku do Peugeotu,tak nevím zda jím o té závadě mám říkat.?

Pokud jo, tak který Peugeot servis v Brně je lepší RM Servis nebo FAMKO? Mám zkušenosti jen s RMServisem,ale to zatím ne moc dobré.

když jim o tom neřekneš, tak poznáš jak ten servis je na tom s kvalitou práce:D

Odesláno
Původně zaslal: Ladis

No, co pak dodat. Vím že kamoš taky měl problém s udržením volmoběhu, závada byla taky prozaická. Rozebral celý sání, pořádně vyčistil včetně nových hadiček co předávají informace o tlaku do dalších částí motoru. Bylo to prostě někde trochu zanesený nebo zalepený u čidel. Pročistil, wapkou vyhnal všechen prach a pak to jelo v pořádku.

Já už jsem to psal na začátku, že si má nechat POŘADNĚ vyčistit klapku (hlavně od toho kdo to už dělal) a načíst autoadapt. hodnoty.

Odesláno

jestli můžu ,tak taky přidám jednu moudrost. Je pravda že mám 306ku,1.6ku, ale měl sem přesně takovýdle problémy když sme jí koupili.špekuloval sem ,za známejma automechanikama sem jezdil,vymejšlelo se co tomu může bejt. Když už sme nevěděli kudy kam,tak sem řek takovou kravinu,jen tak,asi je podtlak v nádrži.Vyndal sem víčko -nastartovalo se to-rozjelo se to-HURRRA'A'. Udělal sem dírky do víčka od nádrže a od tý doby jezdim a jezdim.Bez problémů.Třeba ti to pomůže.A když ne tak promiň za zdržování,závada je někde jinde.

Odesláno

Co se týká čidel, je to veskrze jednoduché, vyzkoušet čidla na oscyloskopu. Moc šikovných elektrikářů todle nepraktykuje a jen se mění čidla. Pokud znáš Autoexpert, tam šly pěkné články jak s oscyloskopem najít veškeré chyby v elektrice auta, jen vědět jak má vypadat průběh sygnálu daného čidla. Pak se dá dohledat čidlo které krmí řídící jednotku hodnotami mimo rozsah.

Odesláno

Díky za rady.

To Milhouse65:Klapka je krásně čistá, nechal jsem ji teď před jízdou do Chorvatska čistit (už po druhé).A prosím tě, co je myšleno přesně tím "načíst autoadaptivní hodnoty"? Jak jsem byl v tom jednom servisu, kde jsem jim řekl, že chci reset adaptivních buněk,tak nevím co tam všechno dělali v tom ECU, ale dali reset, pak jim to psalo, že se má vypnout zapalovaní na 10 vteřin a pak zase zapnut a zmačknout F5 nebo F12. Zda dělali jen reset nebo i něco víc to nevím, jen vím,že to auto jelo krásně, ale ne moc dlouho.Startování bylo taky lepší,chytlo to na poprvé,ale jak to chytlo,tak rachotili cca půl minuty ventily (při tom rachocení i kolísaly otáčky cca +- 200ot.),po té přestali rachotit a otáčky se ustálily.

[upravil dne 9.7.07 kmil]

Odesláno

PLS Nutne bych potreboval vedet, jakýž je rozdíl mezi jednotkami:

Já mám Sagem S2000-23 a mohu mít půjčené Sagem S2000-4A , jaký je rozdíl?

Jo a taky, proč chtějí pro přehrátí softwaru v řj za nový tu kodovou kartu a oba klíče, to přehrávají přez BSI?Pujde mi to vůbec teda vyzkoušet jen prohozením řídicí jednotky?Nebudu při prohození jednotky řídicí potřebovat kodovou kartu i od té zapůjčené jednotky, nebo jak to je?

Odesláno

S tim podtlakem v nadrzi mel podobny problemy kolega s mazdou, ucpala se mu privzldusnovaci trubicka a zlobilo to jak...... zadnej automechanik si s tim nevedel rady, pak jednou omylem zapomnel dat vicko na benzince a ejhle auto jelo jako vymenene.

Odesláno

Takže další poznatek.

Auto bylo 2 dny ted přímo v Peugeotu autorizovaným, konkrétně Famku.Na diagnostice pry zjistili, že je řídicí lamda sonda hodně pomalá a i potenciometr skrtící klapky neraguje příliž rychle.

Objednali a dali obojí nové.No a jak to vše dopadlo - no i ta nová lamda byla pomalá uplně stejně jak ta stará a potenciometr to stejné.

Na základě toho usoudili, že je asi vadná řídicí jednotka, ale na 100 procent to taky říct nemůžou, že by se to prý muselo zkusit.Jo jenže nová řídicí jednotka stojí přez 24000Kč a kupovat jednotky jen tak na zkoužku se mi teda nehce.

No a sehnat starou, to prej musím mít k ní i ten kód co se dává na těch kodovacích kartach a jde vyměnit pouze v servise.

No tak bezva teda.

Odesláno

Jsem toho názoru že se zřejmě neco podělalo v řídící jednotce v souvislosti se vstřikováním. Při odporu 14 ohm na vstřikovači a napětí 12V přece jenom tam teče větší proud a pokud jsou vstřikovače připojeny, tak je to dobré, když je plyn odpojí čert ví jak je to vyřešeno a není zátěž. To je jenom taková úvaha.

Nejschůdnějším řešením by bylo najít někoho, kdo má stejné auto, jednotku SAGEM a od něj si půjčit řídící jednotku motoru a BSI, přehodit to obojí a vyzkoušet.

SAGEM je nešťasná značka pro automobilní příslušenství.

Odesláno

No cívku už mám novou (Electricfil),tak asi teď tu jednotku.

Byl ještě jeden názor,že by mohl být přicpaný katalyzátor,bylo by to možné ????

To Otec: To by bylo samozřejmě nejzchůdnější řešení najít někoho se stejnou jednotkou, ale bohužel nikoho takového neznám a navíc to komplikuje fakt, že není možno jednotku prohodit jen tak, ale musí se to udělat v servise kvůli imobilizeru.

[upravil dne 24.7.07 kmil]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...