Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

poslední dobou mi příde že moje lvíče nějak papá olej. je normální že přez zimu to žere víc než v létě? a kolik by měla být tak normální spotřeba. motor už neni nejmladší (160000) a bere si tak kolem 8dcl na 1000km. je to špatný nebo sem zhejčkanej z tatínkoví fabie která za nepapá vůbec? dík za vase odpovědi

jo a omlouvám se za stupidní dotazy, já sem jenom elektrikář :D

Odesláno

No nemyslím, že by skoro litr oleje na 1.000km byl až tak normální. Já mám na 450ce nalítáno cca 190.000km, něco málo si vezme, ale tolik to rozhodně není:bojim Ale kdo ví, třeba je to u 205ky normál:myslim

Odesláno

Začni guferkama ventilů. Tam to uniká docela dost. A tyhle motory jsou docela držáky. Takže s tou GO bych rozhodně nespěchal. Když si vzpomenu že kdysi můj AX žral 4litry mezi výměnama oleje a po výměně guferek 0,5 litru....

Odesláno

Hele, asi tak...

Pegi 205 (stáří 10+) nějakej ten litřík bude žrát skoro vždycky.

Třeba můj 20 letý atmosférický diesel schlamstne 2 litry 10W-40 na 10tkm, což je asi tak interval výměny. Já to neřeším, asi jsou v háji gufera ventilů, ale 2 lt oleje mě vyjdou na 160,- Kč, ale uznávám, mám \"ekologické\" vozidlo, byť má nalítáno asi tak 10x okolo zeměkoule.

Jinak, u nových Pegin se výrobce \"sichruje\" spotřebou 1 lt/1000 km, takže já se svýma dvěma deckama jsem v naprostém klidu :)

Až se to rapidně zhorší, přejdu na 15W-40 nebo vyměním gufera - stejně ta kastle vydrží už jen pár let.

Odesláno

Když jsem já koupil mýho Pažíka 205 1.4, tak se olej neztrácel. Ale teď dolejvám tak 1l/1000Km:grr. Za normální to rozhodně nepovažuju:bojim. Trochu jsem na to koukal a teče to z olejový vany a možná ještě odjinud, ale lehat pod auto se mi teď nechce. Vletím na to tak za měsíc, vyměním to těsnění vany (300kč) + jestli tam bude ještě něco dalšího.

Pokud máš motor zespod zaneřáděnej od oleje, tak ti to taky někde teče nebo máš už špatný ty gufera ventilů.;)

Odesláno

spodek mám naprosto suchej. dřív mi to taky chcalo okolo vany ale nebylo to těsněnim ale vyházenym simeringem na klice. nejlíp to poznáš, když motor umeješ a pak jenom sleduješ odkud to teče:papa

Odesláno
Původně zaslal: vinorak

spodek mám naprosto suchej. dřív mi to taky chcalo okolo vany ale nebylo to těsněnim ale vyházenym simeringem na klice. nejlíp to poznáš, když motor umeješ a pak jenom sleduješ odkud to teče:papa

Tak jsem na to ještě trošku dneska mrknul (když bylo tak pěkně:D) A těče mi to okolo šroubů na vaně a z předku vany...takže budu přetěsňovat:D

Na ten simering ještě pořádně taky kouknu, jistota je jistota.

Odesláno
Původně zaslal: vinorak

tak teď už sem ůplně zmatenej. Teď si to vzalo jenom 0,5l na 1000km. Je možný že za to může to jaro??:myslim

Tak to bych taky bral, asi se autí leklo opravy:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...