Hics Odesláno 28. červenec 2003 Odesláno 28. červenec 2003 To Kubo: Jo takhle... No tak tady bude skutečně problém ve žhavičích. Na 3 dobrý to eště vcelku chytá, ale pokud sou v háji 2, tak už je to hodně zlý. Většinou se to nedá natočit vůbec. I hdyž to co popisuješ ty spíš vypadá na žhavící relé. Vem měřák a měř na žhavičích napětí. Pokud nebude alespoň 10,5 V, tak je někde na relátku, nebo v přívodních kabelech studeňák a musí se to opravit. Žhavisí relé se nedá nijak nastavovat a má pevnou knstantu délky žhavení. Sice sem si všiml, že pokud startuji bezprostředně po té, co sem vypnul motor, tak indikace žhavení svítí kratší dobu, ale žhaviče stejně dožhavují ještě asi 20 sec poté co zhasne indikace. Citovat
Peugeot 307_308 Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 Serbus, ozivim aj túto tému, som nováčik čo sa týka jazdených Peugeot, celkovo spokojnosť len občas nejaka ta galiba vyjde na povrch. Podarilo sa mi za dobré peniaze zohnať 307 2l benzín z roku 2003 ale na cestu do práce stačí. Mám taký problém, auto niekedy naštartuje až na 2-3 pokus, dnes konkrétne až na 5 aj to horko-ťažko, potom už počas celého dňa nerobí problém, lenže, akoby auto vedelo že je nový deň a problém sa opakuje. Neviem kde hľadať príčinu, je plánovaná výmena oleja, filtrov a sviečok, ale niesom si istý či to pomôže. Baterka sa javí byť ok. Dva dni naspäť prešlo STK EK na totálnu pohodu, ale i tam ma pred odchodom z domu potrapilo so startováním. Viete niekto pomôcť, respektíve, poradiť? Citovat
PaKr Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 (upraveno) No vylovit vlákno stejně staré jak to auto ? no první by to chtělo udělat ten první servis ( filtry, oleje, rozvody) a pak bych pátral dál. Nebo třeba se při tom servisu na něco přijde... EDIT: Je dobré používat origo diagnostiku a třeba si ji i koupit ( klidně z Číny ) Upraveno 15. únor 2025 uživatelem PaKr Citovat
Peugeot 307_308 Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 Hej, tiež mi to prišlo komické že vlákno je rovnako staré rozvody boli robené pri 160k a teraz to ma niečo málo cez 180k. Takže nemá cenu vymýšľať, proste rovno servis a dúfať že sa problém vyrieši po výmene oleja a sviečok, ja som osobne typoval na sviečky, lebo aj keď chytí, tak chvíľu znie že by to najradšej vzdalo, ale potom sa pekne zrovnaju otáčky a šlape, keď vypnem hneď po štarte motor, a znova štartujem tak chytí na prvú dobrú... Citovat
PaKr Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 No jo, ale původní problém byl u nafty, takže ti tohle vlákno moc nepomůže, ale když jsi vylovil takového kostlivce, tak už tu pokračujme. Ano, můžou to být svíčky, těma bych začal, tím se nic nezkazí. Pak už by to bez diag bylo akorát věštění z křišťálové koule s nahodilým vyměňováním věcí. Ta diagnostika není ale jenom o přečtení ( a vymazání) chyb, ale taky třeba o sledování live dat, jestli někde nelítají nesmyslné hodnoty. A @VojtouNerCZ řešil něco podobného, tak může referovat Citovat
P607Olda Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 Já bych tipoval na přívod benzínu, že se tam dostane bublinka přes noc. A potom zapalovací rampa, i když - nevím, jestli u 2,0 taky zlobily. Pokud by byla vlhká, vysoké napětí jde bokem - zkus potmě. Citovat
Peugeot 307_308 Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 No dám to čo najskôr do servisu tak či onak a možno keď sa pomenia aj filtre a sviečky tak sa to zlepší, diagnostika je u nás zážitok, zohnať niekoho s origo na Peugeot je zázrak, dam vedieť ako to dopadlo... Citovat
PaKr Odesláno 15. únor 2025 Odesláno 15. únor 2025 Hlavně ať to dělá někdo, kdo ty auta zná, protože to co platí ( a funguje) u Němců, tak tady vůbec platit nemusí. Hafity ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 16. únor 2025 Odesláno 16. únor 2025 (upraveno) U dvoulitru jsem to řešil. Dobrý je to píchnout na diag, zkontrolovat live data a případné chyby. Já měl data v pohodě a chyby žádný tak jsem jel postupně. V prvé řadě by nebylo od věci změřit tlak paliva před startem když to déle stálo a pak tlak po natlakování čerpadla (musí být okolo 3.5 bar). Svíčky a rampa umí divy, stejně tak vstřiky. Map senzor na sání, případně škrtící klapka. Vadný ventil na EVAP takže tam jde moc benzínových par, to jde vyloučit zaslepením hadičky. Pokud máš auto vybavené EGR ventilem jako já, může viset. Mohou to dělat zdvihátka, to zjistíš měřením komprese po delším stání (zdravé ew motory mají okolo 15 bar, ale důležité je, aby nebyl velký rozdíl mezi válci). Tyhle motory jsou problémy s hydroštely pověstné, často to pomůže, můj případ to bohužel nebyl, i když jsem měl na válci 4 nízkou kompresi, výměna nepomohla na startování, ale komprese se srovnala. V poslední řadě aktualizace SW ecu. Moje vyloženě hlásila, že nový sw opravuje problémy se starty. Od té doby mám klid. Někdy chytl lépe, někdy na další pokus, ale jel jak pumpa na *neumím psát slušně*ky. YouCut_20250216_063958859.mp4 Upraveno 16. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.