Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

chlapy kolik mate provozni teplotu motoru?Ja to zahreju tak na 78 a pak vic jen v kolone,zda se mi to docela malo.Jinak jakou mate spotrebu?Mel sem predtim 205 1.8D a ta mela kombinovanou 5l zda se mi ze tady to je o litr a vic jakto?

Odesláno

Teplota se mi drží s velmi lehkou nohou tak okolo 72 - 75 °C. Když jedu delší trasu a dávám mu pod kotel, tak okolo 75 - 80 °C. Při 90 °C mi spínaj sahary. Mám originál kapalinu a vyměněný chladič motoru (původní Ordoněz, teď Valeo).

Spotřebu zatím řeším stylem jízdy, jezdím denně a jsem líný to počítat. ;)

Odesláno

no je tezsi jen o 200kg,ale na to ze je to o 10let novejsi tak by to melo byt aspon nastejno,no uvidime az to zmerim presne,ale na to ze jezdim stejnou trasu jako s 205 a je to prevazne dalka tak se me zda ze vyhody dieslu jsou v prd... To by se dalo snad jezdit i s benzinem,asi to chce HDI

Odesláno

Teplotu jsem měl v létě kolem 80°, jinak spotřeba byla po městě cca 6.5 l , když jsem jezdil na spotřebu tak jsem měl těch 6 l. Jinak s naloženým autem a rakví na střeše mi vyšla průměrná spotřeba cca 6.8 l na jednoim delším výletě do zahraničí.

Odesláno
Původně zaslal: brko

no je tezsi jen o 200kg,ale na to ze je to o 10let novejsi tak by to melo byt aspon nastejno,no uvidime az to zmerim presne,ale na to ze jezdim stejnou trasu jako s 205 a je to prevazne dalka tak se me zda ze vyhody dieslu jsou v prd... To by se dalo snad jezdit i s benzinem,asi to chce HDI

Co bys na tom asi tak chtěl mít nastejno? Spotřeba je dána především hmotností, a ne stářím. Ten motor je pořád jeden a týž, je úplně a naprosto stejnej, takže ten litr navíc kvůli 200kg navíc při stejném jízdním stylu sedí naprosto přesně. A ma to HDI bych být tebou nesázel už vůbec, aby ses nedivil ještě víc...

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Původně zaslal: brko

Co bys na tom asi tak chtěl mít nastejno? Spotřeba je dána především hmotností, a ne stářím. Ten motor je pořád jeden a týž, je úplně a naprosto stejnej, takže ten litr navíc kvůli 200kg navíc při stejném jízdním stylu sedí naprosto přesně. A ma to HDI bych být tebou nesázel už vůbec, aby ses nedivil ještě víc...[/quote

no nevim jestli je to o tech 200kg,kdyz sem dal za 205ku vozik s motorku to mas 400kg + dalsi treni 2 kol a spotreba do 6l.Jinak kamos ma 406 turbo a kolem 6ti litru tak nekde zrada musi byt ne?

Odesláno

Kámoš má 406 turbo a s těmi 6 litry je tak trochu pohádkář, že? A nebo jezdí jako nefalšovaný důchodce (což já pravda taky). Pokud pojedeš s tou svojí 306 úplně stejným stylem, jako s tou 406 turbo když zrovna žere 6 litrů, tak pojedeš o litr míň, to ti garantuju. Jinak s tou 406 TD není problém ve městě jezdit za 9, jen tak mezi námi, a ani se člověk nemusí moc snažit.

Co se týče toho vleku za 205 a spotřebu s tím do 6 litrů - to je klidně možné, protože s tím vlekem nikdy nejedeš úplně stejně rychle jako bez vleku, ta 205 na to nemá. Takže tam je to zase dané menší rychlostí...

Odesláno

Teplota okolo 70 °C - okolo 80 °C - 90 °C při pocukávání v lehké zácpě a pak už mi spínají sahary - chladič Valeo.

Spotřeba je tak 7l (+- 0,5l) podle stylu jízdy. No, je to přeci jen TD - kolega s Octavií TDi jezdí stejné trasy za 5,2l a další s Toledem TDi za necelých 6l. A nejsou to zrovna důchodci :) S obyč. 306 D jsem slyšel o spotřebě cca 6l.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...