jarinek Odesláno 13. říjen 2006 Odesláno 13. říjen 2006 Původně zaslal: ondra osobne muj nazor ... pokud chces neco do 80cm, pak LCD, vetsi rozmer v plazme. U plazmy pozor, aby mela vetsi rozliseni (doprodavaji se starsi typy, ktere maji rozslizeni nizsi). Pokud chces poradny obraz, tak cim vetsi, tim lepsi signal potrebujes... minimalne digitalni vysilani nebo prijem pres satelit, max. \"podelanej\" pres modulaci na scart (z digi do analogu a zpet). V soucasne dobe osobne doporucuju LCD ci plazmu (to je jedno) s HDMI vstupy! a k tomu odpovidajici zarizeni s HDMI! konektory a propojit pres HDMI. settopbox s hdmi (popr. satelitni reciever) a DVD player s HDMI... PS: Settopbox s HDMI stoji min. 5000,-, DVD prehravac totez, satelitni receiver s HDMI stoji cca 15. nebo sony uz napriklad zacalo vyrabet LCD s intergrovanym DVB-T prijimacem, takze pak skutecne mas cisty digitalni signal. Sice do Sony bych nesel, preferuju panasonic, ale zalezi na tobe. Téměř souhlas, jen panasonic s HDMI je na můj vkus drahej. A jiný periferní zařízení (set-top-box, DVD atd.) nepotřebuju, mám to propojený s počítačem (mám v něm digi TV kartu) šňůrou DVI - HDMI a obraz velice dobrej. Citovat
Tommy306 Odesláno 13. říjen 2006 Odesláno 13. říjen 2006 než se bude u nás běžné televizní vysílání v HD, tak je podle mě nejlepší řešení kvalitní vakuovka (ideálně z výprodeje nějakej top model renomované značky)...a až se tu zavede HDTV, tak už budou za přijatelnou cenu třeba OLED televize nebo něco úplně jinýho...každopádně když musí telka přepočítávat řádky a ještě se to žene přes DA/AD převodníky, tak je ten obraz potom ubohej...já osobně jsem maximálně spokojenej s tímto...naježil jsem si to minulý vánoce za 25K [upravil dne 13/10/06 Tommy306] Citovat
Guest f3rdaaa Odesláno 13. říjen 2006 Odesláno 13. říjen 2006 Kamos ma LCD Hyundai asi 80cm a nemuze si vynachvalit!! P.S.:samozdrejme sirokouhlou. [upravil dne 13.10.06 f3rdaaa] Citovat
Guest DD Odesláno 13. říjen 2006 Odesláno 13. říjen 2006 Mame Samsung 81 cm (32\", 16:9, HD ready (v soucasne dobe na dve veci), TTX, PiP, DVI, miliarda dalsich vstupu) od cervna + kabelovku a superspokojenost. Na roztazenej obraz si zvyknes za chvilku (starsi porady jsou krapet zrnitejsi), da se to sledovat odkudkoli (mysleno v rozmezi 180 stupnu) bez viditelnych vad obrazu, DVDcka jsou bomasticky a navic vypada skvele. Stala 34K a kazdopadne tech penez nelituju. U LCD je nutno si uvedomit nekolik veci .. zerou vic proudu (nase ma prikon 150W ve standardnim modu obrazu, ve standby asi 5W) oproti CRT, prakticky nikdo tu nevysila ve formatu 16:9 (az na Autosalon na Prime a obcas CT1 a 2 to tam poslou na sirku), vic topi a jsou porad drahy. A vyhody - je to placaty (nezabira misto, muzes pichnotu na zed atd.), lehoucky (14 kilo), vypada to dobre, neboli z toho oci.. Je to o preferencich .. kazdopadne NIKDY nekupuj LCD, pokud ses na ni chvili nedival. Rozdily v obrazu jsou dramaticky (LG versus Samsung versus Benq atd.) a zrovna Sony neni moc dobra volba (Bravie jsou tragicky). Zaspali vyvoj na zacatku a ted (pokud vim, nekde jsem to zahlid, i kdyz mi to prijde jako nesmysl) ukoncili vyrobu LCDcek vseobecne. Mimochodem - kupovali jsme v Datartu v Letnanech a porovnavali asi 6 ruznych televizi. Souhlasim s tim, ze bys to nemel kupovat v Tescu apod., ale Datart, ac je to megamasinerie, ma minimalne relativne proskoleny lidi, ktery nemelou nesmysly a jsou aspon prijemny. [upravil dne 13/10/2006 DD] Citovat
Trundik Odesláno 2. prosinec 2006 Odesláno 2. prosinec 2006 mám pár dotazů: nyní se už vyrábí LCD TV s DVB-T tunerem, ovšem nyní u nás vysílá v MPEG 2, má se přejít na MPEG 4. Vzhledem k tomu, že plánovaná životnost LCD TV je jak již bylo uvedeno 60 000,- hodin, což je 20 - 30 roků, tak bych si měl pořídit TV, která buď umí oboje, a nebo na které mi za \"pár korun\" udělají upgrade. Je-li něco takového vůbec možné. Dále jde o to, že na DVB-T budou i placené kanály, a musel bych někam \"strkat\" ty karty, které to budou povolovat. Je otázka, jestli to ty TV umí. Nebo si prostě koupit LCD TV bez DVB-T a k tomu setopbox. A nebo propojit přes PC. A zde je druhá část mého dotazu: Jak propojit PC s LCD TV. Momentálně to chci propojit klasicky zvuk cinchem a obraz S-video. Moje současná LCD TV má i PC vstup, to znamená na klasický kabel k monitoru. Vzdálenost mezi PC a TV je cca 6 metrů. Nebude to ztrácet na kvalitě? a můžu propojit PC a TV tak, že zredukuju výstup z PC z DVI na klasický kabel a ten připojím do LCD? Jestli mi někdo odpoví na moje otázky, budu rád. Díky Citovat
Tommy306 Odesláno 2. prosinec 2006 Odesláno 2. prosinec 2006 jestli chceš TV, kterou budeš moct upgradovat, koukni se na nějakej model od Loewe..ty mají možnost různých modulů co se propojení týče..nejkvalitnější by bylo spojit to s PC přes DVI, ale vzhledem ke vzdálenosti to asi nebude reálný, další možnost by bylo komponentní propojení, ale nevím jestli to tvoje PC podporuje, takže nejjednodušší bude koupit kvalitní dobře stíněnej S-video kabel.. Citovat
Vvitty Odesláno 2. prosinec 2006 Odesláno 2. prosinec 2006 Trundiku, zapomen na to, ze by planovana zivotnost televize byla 20 let. To, co vyrobci uvadi je MTBF a u vetsiny elektroniky, pocitacovych komponent a podobne naleznes 10 tisic a vice hodin. presto z nejakeho duvodu vetsina odejde drive. Ale v dobe, kdy moralni zivotnost je par let bude mnohem vetsi problem na teto strane. Zakladni otazka je, co od toho celeho cekas? Urcite bych nesel do neceho upgradovatelneho, protoze az to budes opravdu potrebovat, tak zrovna nebude k dispozici potrebna karta, a nebo bude vyrazne drazsi, nez kompletni dekoder jako krabicka. Coz vzhledem k diametralne odlisnym objemum vyroby specialni karty a obecneho boxu je dost pravdepodobne. Osobne bych si vybral televizi jako takovou, mela by mit odpovidajici vstupy (minimalne analog, SCART, idealne HDMI, lze narazit i na VGA nebo DVI kvuli propojeni s kompem). Kdyz bude mit uvnitr DVB-T dekoder a nebude diky tomu vyrazne drazsi nez varianta bez nej, nechal bych to zatim tak. A kdyz ne, koupil bych neco z levnejsich krabicek externi DVB-T. To ma i tu vyhodu, ze ji za dva roky muzes venovat starikum na venkove, az jim vypnou analog, a sam si koupit neco lepsiho Ceny padaji.... Trvat na nejakem super kvalitnim vystupu podle me neni nutne. Ale musim priznat, ze v oblasti digitalni TV mam info jen z diskusi s lidmi, co se tim zabyvaji, sam kupuju DVBT kartu uz rok.... Co se tyka propojeni s PC, bud AV vystup, nebo HDMI. DVI na 6m jsem jeste nezkousel..... Citovat
Fusion Odesláno 3. prosinec 2006 Odesláno 3. prosinec 2006 Původně zaslal: Rebik Považuju Řebíkovu odpověď za nejlepší z toho důvodu, , že každej má svůj vkus a ptát se na inetnetu co je nejlepší (co se týče TV) je blbost. Citovat
Trundik Odesláno 3. prosinec 2006 Odesláno 3. prosinec 2006 no, konkrétně jsem uvažoval o tomto TV . I když nevím nevím, když je to hyundai. Mám momentálně LCD TV Hyundai 20 palců a po roce už je na reklamaci. Citovat
Péťa Odesláno 3. prosinec 2006 Odesláno 3. prosinec 2006 Původně zaslal: Trundik no, konkrétně jsem uvažoval o tomto TV . I když nevím nevím, když je to hyundai. Mám momentálně LCD TV Hyundai 20 palců a po roce už je na reklamaci. Trundíku, určitě si kup něco s HDMI. Až budeš připojovat DVD, vyplatí se... Citovat
bigosak Odesláno 5. prosinec 2006 Odesláno 5. prosinec 2006 Původně zaslal: Peta Původně zaslal: Trundik no, konkrétně jsem uvažoval o tomto TV . I když nevím nevím, když je to hyundai. Mám momentálně LCD TV Hyundai 20 palců a po roce už je na reklamaci. Trundíku, určitě si kup něco s HDMI. Až budeš připojovat DVD, vyplatí se... Ale potom musí mí i DVD výstup HDMI aby to bylo ono, :myslim:myslim:myslim Citovat
funtomino Odesláno 5. prosinec 2006 Odesláno 5. prosinec 2006 Mam cerstve skusenosti so zapojenim a kukanim par dni do Sony KDL-32V2000 s DVB-T tunerom. Je to bomba!!! Zapojil som si to na ext. zosik, dvd-/+rw HDD nahravac, video, dvd wechsler, a vsetko krasne spolupracuje. Najlepsi je ten tuner, uz nemusim mat externu krabicu kde mam odkodovaciu kartu, ale vsetko je schovane v CAM module a neblokuje mi to jeden SCART. Obraz je skvely, rychlost prepinania kanalov je tiez velmi dobra. Lepsia ako ten ext. box co som mal od www.satro.sk. Chyba mi tam jedine PiP cize obraz v obraze aby som mohol wechslovat medzi kanalmi. (na to som bol zvyknuty z Philipsu) Treba si dobre zvazit kolko vstupov a vystupov ma dane LCD, lebo niekedy su tie lacne modely dost chudobne vybavne a nemaju ani AUDIO - OUT a poniektore maju len jeden scart. S pc som to cez HDMI neskusal, len VGA a to bolo v pohode, som sa citil ako keby som mal playstation, a pritom to bol iba notebook a call of duty 2 Takze zvazit, zobrat, odskusat a v ramci prav spotrebitela vratit, ak nevyhovuje. Citovat
vector Odesláno 5. prosinec 2006 Odesláno 5. prosinec 2006 Původně zaslal: kveton Původně zaslal: Ferin007 LCD v 82 cm?? Víš to jistě?? Pokud vím, LCD se prodávají jen v malých úhlopříčkách, pač tahle rozměry by byly tak drahý, že by si je nikdo nekoupil! Jinak kvalitu na 82 cm určitě rozdýcháš. Já sem psal o velkých plazmách. Většina lidí je i s digitálním vysíláním zklamaná. Vysílá sice digitálně, nikoliv (v ČR) ale HD! Každej si představuje obraz jak z DVD, kerý mu prodejce v obchodě pustil, ale opak je bohužel pravdou. 82cm nejsou tak velke, jeste delaj vetsi, kolem 100, ale to je pro me dost. Reklamni DVD mi na ni pousteli a to musim uznat bylo hezky, ale podle toho nemuzu vybirat, musim ji videt nekde v provozu a kouknout jak vypada normalni vysilani, DVT-T i DVD Prodávali sme všechno od prvních plazmovek po současttné nové LCD. V LCD se dělají i velké rozměry. Novinka nevim.. už minimálně rok je to na trhu. S novými obrazovkami a kompenzací pohybu není hokej, fotbal, závody.. cokoli vůbec problém.. Jako jedny z nejlepších vycházejí LG.. Vstup HDMI.. nebo DVI. Nové mají integrovaný TVB-T tuner, ale nemyslim si, že je to nezbytný, spíš se dívat po rozlišení , jestli je připravená na HDTV P. Jinak souhlasim s tím, že je dobré se na ní podívat v chodu, jinak to vybrat nejde. Na showroom sme pouštěli obraz přes DVI z počítače.. před HDMI z BLU-RAY.. přes analog i DVB-T aby si člověk mohl vyzkoušet reálné podmínky. [upravil dne 5/12/2006 vector] Citovat
vix Odesláno 5. prosinec 2006 Odesláno 5. prosinec 2006 Ehm, já tomu vůbec nerozumím a televizi doma už vůbec nemám, ale tohle jsem našel : http://technet.idnes.cz/nakupujeme-plochou-televizi-je-lepsi-plasma-ci-lcd-fwp-/tec_video.asp?c=A061107_140410_tec_video_NYV Moc tomu nerozumím, asi proto, že televizi nemám. Citovat
barenst Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Jaky je vubec rozdil ve spotrebe elektriny LCD vs Plazma vs klasicke televize ? Citovat
Tommy306 Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 podle spotřeby bych to seřadil asi takhle: LCD, CRT, plazma:myslim ...ale těžko se to porovnává zejména když se nedá srovnat např. CRT a plazma stejný velikosti...a taky záleží na konkrétním modelu, na jeho parametrech a výbavě Citovat
Bohumil Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 Původně zaslal: kveton dnesni LCD maji obnovovaci frekvenci 8ms a pozorovaci uhel 178°, takze v tomhle bych problem nevidel Asi jsi chtěl napsat doba odezvy, frekvence je udávaná v Hz. Jinak plazmy mají 300-350W:mrk [upravil dne 6/12/06 Bohumil] Citovat
vix Odesláno 6. prosinec 2006 Odesláno 6. prosinec 2006 U CRTčka myslím, že je víceméně jedno, jak je velké.. funguje na principu vychylovacích cívek, takže pokud tam nemáte zrovna elektronky ... 300-350W - to jsou taková menší kamna, že ... .. ale já tomu nerozumím, já televizi nemám. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.