Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Devilstorm306

No a to když mi ukradnou auto, tak mi ho policajti můžou rozstřílet? Asi o nějaký náhradě si člověk může nechat zdát...

A to si jako fakt myslíš, že za to můžou policajti?

Odesláno

No a to když mi ukradnou auto, tak mi ho policajti můžou rozstřílet? Asi o nějaký náhradě si člověk může nechat zdát...

Domnívám se, že jediná šance je uplatnit náhradu škody na tom čórkařským kokotovi - kdyby auto nechal na pokoji, určitě by po něm poliši nemuseli střílet a tak by Ti měl (logicky vzato) uvést auto do původního stavu

. . . . ale popravdě, bude to běh na hodně dlouhé trati a obávám se, že tu náhradu z něj budeš stejně vytloukat dost blbě (takřka nevěřím, že by se to omukoli z nás povedlo jinak, než přes fyzické zastrašování partou ramenatých bouchačů)

Odesláno
Původně zaslal: aka

tu se vidi na co kdo mysli....:myslim:myslim

No jo, Ako, vždyť víš, to jsou chlapi no...

Vždyť to znáš...

Odesláno
Původně zaslal: Peta

Původně zaslal: BobyD

ale je videt ze to auto nemel moc v ruce

Sedmnactilety fracek tezko bude mit auto v ruce...

By ses možná divil co sem s 306 uměl před řidičákem :)

Tím nechci nic dokazovat, ani machrovat ale proto taky je ve většině států USA řidičák od 16 let, ať si říká kdo chce co chce...

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

No jestli na něj opravdu vystřelili 30 kulí (skoro dost, né?) a na autě je jen tohle, tak je buď onen orgán střelcem spíše průměrným, nebo jsou ty 205-ky neprůstřelný jako papamobil. :D

Už jsi někdy zkoušel střílet z jedoucího auta? Realita je dost jiná narozdíl od akčních filmů... Schválně si to nanečisto zkus a zjistíš že Ti ruka poskakuje o milimetry až centimetry všemi směry, dle stavu vozovky a to ani nemusíš jet 150... Když střílíš na auto 50 nebo 100 metrů před sebou tak z těch mm až cm v ústí hlavně máš decimetry až metry rozptylu...

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

Už jsi někdy zkoušel střílet z jedoucího auta? Realita je dost jiná narozdíl od akčních filmů... Schválně si to nanečisto zkus a zjistíš že Ti ruka poskakuje o milimetry až centimetry všemi směry, dle stavu vozovky a to ani nemusíš jet 150... Když střílíš na auto 50 nebo 100 metrů před sebou tak z těch mm až cm v ústí hlavně máš decimetry až metry rozptylu...

Jednoznačně: Tomu co ujížděl to patří. Průšvih je, že každý z těch cca 20 projektilů, které neskončily v autě, mohl zasáhnout kohokoliv, kdo jel po té silnici (a že tam ta auta jezdila přiznali sami policisté).

Každý, kdo má oprávnění držet a používat zbraň ví, že nemá smysl střílet, pokud je malá šance zasáhnout cíl. Skoro mám pocit, že se na ty akční filmy díval onen střelec.

Odesláno
Původně zaslal: Gotrek

No jestli na něj opravdu vystřelili 30 kulí (skoro dost, né?) a na autě je jen tohle, tak je buď onen orgán střelcem spíše průměrným, nebo jsou ty 205-ky neprůstřelný jako papamobil. :D

v práci jsme zkoušeli střelbu s auta při rychlosti kolem 30 km/h na terče vzdálené asi 5m na rovné silnici ze dvou zásobníků (28 nábojů) v terčích skončilo asi 9 střel. vono to není tak lechký jak to vipadá.

a prostřelit pneumatiku ze zadu s CZ 75 D je skoro nemožný z boku to jde docela lehce:papa:papa:papa

Odesláno

Jet s tím Bohouš 205 GTI, tak by asi autíčko moc kulí neschytalo :D:D

Jinak s ručičkou těsně před omezovačem a třetím rychlostním stupněm by se jim s 205 GTI mělo dát frnknout :P:P

Odesláno

Jednoznačně: Tomu co ujížděl to patří. Průšvih je, že každý z těch cca 20 projektilů, které neskončily v autě, mohl zasáhnout kohokoliv, kdo jel po té silnici (a že tam ta auta jezdila přiznali sami policisté).

Každý, kdo má oprávnění držet a používat zbraň ví, že nemá smysl střílet, pokud je malá šance zasáhnout cíl. Skoro mám pocit, že se na ty akční filmy díval onen střelec.

O tom nehodlám diskutovat, zasloužil si to. A je pravda, že poldové docela hazardovali, když v provozu stříleli. Čekám kdy se začnou ozývat majitelé aut, kteří najdou dírky po kulkách...

Odesláno

Musím potvrdit že střelba z auta není taková jekou předvádí Semír s Tomem. Zkoušel jsem při 30, 50 a 80 km/hod na stojící terče. Při první rychlosti jsou úspěchy, při druhé již to skóre je nepěkné a při 80 km/hod. jste rádi, že aspoň nějaký zásah máte. A to mluvím o stojicím terči. Takže z jednoho jedoucího auta na druhé je umění se strefit. A co se týče bezpečnosti střelby-doufám že se střílelo pouze v nezastavěné části a bez přítomnosti dalších aut. A počítám že to asi i tak bylo, když jezdili i po magistrálách a pak i venku z města. Ale klobouk dolů že ho chytli....

Jinak s tou škodou je to vážně těžké.....

Odesláno
Původně zaslal: Hhonza

A co se týče bezpečnosti střelby-doufám že se střílelo pouze v nezastavěné části a bez přítomnosti dalších aut. A počítám že to asi i tak bylo, když jezdili i po magistrálách a pak i venku z města. Ale klobouk dolů že ho chytli....

Jinak s tou škodou je to vážně těžké.....

Nevím. Myslíš, že by stříleli jen proto, že jim ujížděl?

To by si podle mě zadělali na malér - vem si, že by kluka trefili. Těžko by obhájili, že jediným důvodem ke střílení bylo to, že \"neuposlechl výzvy k zastavení\".

Jako pravděpodobnější důvod ke střelbě bych viděl to, že ohrožoval ostatní účastníky provozu (cituji z článku: \"Způsobem kamikadze najížděl čelně do protijedoucích vozidel, která doslova donutil strhnout řízení. Tím chtěl způsobit, že nás ti řidiči nabourají,\" uvedl jeden z policistů.\").

To už je mnohem pádnější důvod k užití služební zbraně. Jen se mi pak nezdá, že by se střílelo na prázdných silnicích. ;)

Ale nemám o tom zatím dost informací, takže to jsou jen moje domněnky.

Ke škodě: jde o to, jestli způsobená škoda je vyšší, než hrozící. V tomhle případě rozhodně ne, takže si to hezky zaplatí majitel auta sám (případně to může vymáhat na zlodějíčkovi).

Je to jako kdyby ti hořel barák, hasiči ti ho uhasili a ty bys po nich chtěl, aby ti zaplatili to, co zničili vodou.

Odesláno

No tohle kdyby udělal s mim autem, tak si pak pujdu sednout já... za ublížení na zdraví. Ale on už by to pak jsem si jistej znova neudělal, fracek 17náctiletej...

Urcite by som ho prerazil....najhorsie na tom je, ze tychto zasranov si objednavaju vyssi...proste autickari, mozno polisom daco ten fagan aj prezradi.:bojim

Odesláno
Původně zaslal: Vertex

Jet s tím Bohouš 205 GTI, tak by asi autíčko moc kulí neschytalo :D:D

Jinak s ručičkou těsně před omezovačem a třetím rychlostním stupněm by se jim s 205 GTI mělo dát frnknout :P:P

Vertex - jet v mém bývalém GTI, tak myslím, že by měli hodně práce se mě držet, ale já jsem srab a policistům neujíždím a ani jsem zatím nemusel.....;)

Jinak máš recht - vzal bych to hned někam mimo Prahu a tam si s něma pohrál na okresce :D:D:D

Odesláno

Nevím. Myslíš, že by stříleli jen proto, že jim ujížděl?

To by si podle mě zadělali na malér - vem si, že by kluka trefili. Těžko by obhájili, že jediným důvodem ke střílení bylo to, že \"neuposlechl výzvy k zastavení\".

Jako pravděpodobnější důvod ke střelbě bych viděl to, že ohrožoval ostatní účastníky provozu (cituji z článku: \"Způsobem kamikadze najížděl čelně do protijedoucích vozidel, která doslova donutil strhnout řízení. Tím chtěl způsobit, že nás ti řidiči nabourají,\" uvedl jeden z policistů.\").

To už je mnohem pádnější důvod k užití služební zbraně. Jen se mi pak nezdá, že by se střílelo na prázdných silnicích. ;)

Ale nemám o tom zatím dost informací, takže to jsou jen moje domněnky.

Důvodem k použití zbraně může být právě i to, že jim na opakovanou výzvu či znamení nezastaví. Samozřejmě že se to bere hodně uvážlivě. V tomhle případě ale zezačátku i najížděl do policejních vozů (někde to tak psali) a to už je signál aby se zbraň použila. Samozřejmě jakmile najížděl i do ostatních aut, byla nutnost ho dostat ze silnice. Ale myslím že s tou zbraní počkali až na bezpečnější úsek,většina policistů ví co zbraň dokáže a nechce žít s pocitem že zabili nepravého.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...