Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

@Vena garážmistr... podle netu ne - není to plugin a ještě nesplňuje emise....

Značky začínající písmeny EL jsou v ČR určeny výhradně pro:

Elektromobily (BEV).

Plug-in hybridy (PHEV) s emisemi \(CO_2 \le 50\text{ g/km}\).

Vozidla na vodík (FCEV).

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno

@Radek Hurvajz    ano, když pustím plyn, otáčkoměr spadne na volnoběh a auto jede STEJNOU rychlostí ještě cca jeden kilometr--mám to vyzkoušené--takže to musí jet na baterku, volnoběh by to neutáhl takovou dobu :myslim,  ale JENOM na elektriku to nejede, to je pravda, motor za jízdy běží a dobíjí baterii... 

Odesláno

Tie 3 km to je ozaj málo. S tým sa toho čisto na elektromotor nedá veľa obehať. Potom nastáva to opakované štartovanie a zhasínanie spaľovacieho motora so všetkými škodlivými dopadmi na motor. Tak trocha mi to pripomína neobľúbený start-stop systém. Ten kombinovaný koncept, ktorý v tom 4x4 Bigsteri je, je skvelý, len ja by som privítal, aby tam nebola "bicyklová" batéria, ale bol to klasický hybrid (HEV), teda bez externého nabíjania, s dojazdom na elektrinu pár desiatok km.

Odesláno
před 6 hodinami, ozzy56 napsal:

@Radek Hurvajz    ano, když pustím plyn, otáčkoměr spadne na volnoběh a auto jede STEJNOU rychlostí ještě cca jeden kilometr--mám to vyzkoušené--takže to musí jet na baterku, volnoběh by to neutáhl takovou dobu :myslim,  ale JENOM na elektriku to nejede, to je pravda, motor za jízdy běží a dobíjí baterii... 

Že to jede na baterku, tak to by jsi musel vidět na palubce. 

Odesláno

ne, na palubce to jízdu jen na baterii nehlásí, jenom když začne její nabíjení a pak ukončení nabíjení, týká se to jen té malé baterie pod sedadlem spolujezdce

Odesláno

Videjko hezký 👍

Ten otočný volič jízdních režimů mi přijde super.

Ale prostě se zdráhám uvěřit, že s tak malou baterkou to dokáže 60% jízd po měste obsloužit čiště elektricky (jestli jsem to správně postřehl)... 🤷‍♂️

Ale jinak se mi to zdá fakt vymakaný super 😎

Ať dobře slouží! 

Odesláno (upraveno)

@Veverka  ...ano prý přes 60% času po městě se to postrkuje jen na tu mrňavou baterku - řídil jsem to celý dopoledne osobně, čas jsem nepočítal, ale ve městě to fakt většinou nevrčelo. Jak je to možný nevím...

Kdo umíte říšsky, tady je taky zajímavé video - potvrzují bezkonkurenční hodnotu za peníze:

Odesláno

Sice šprechtím (řekl bych, že ganz gut), ale nemám nervy na 19 minut videa...

Smířím se s tím, že máš energetický zázrak na 4 kolech 👍

Rád to někdy omrknu naživo, bude-li příležitost a pokud dovolíš, protože by mě to fakt zajímalo jako celek. Určitě slušnej oddíl 😉

Odesláno (upraveno)

@Veverka ... s tim nemam problem. Auto jeste nemam - teprve jsem zavazne objednal....  ..a sam jsem zvedavy, jak to pak bude doopravdy. Podle dostupnych videi je to rozhodne zajimavy auto, velmi schopne v terenu (dost zalezi na gumach) a i když spotřeby benzinu i plynu v realu jsou o neco vyssi, nez se Dacani chlubi - i tak je to porad  dost zajimave na provoz a vlastnostma....

• O 2 týdny později...
Odesláno

..ted tak koukam na ty ceny kolem .... ..a zda se, ze mi prodejce dal dost dobrou cenu na to objednane auto ... se vsema blbostma, co jsem tam narval navic nad Extreme vybavu a  stejny auta ( jeste bez naslapu, taznyho a Winter+ paketu) jsou  nabizeny dost pres 800 tycek ....  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...