Lord Back Odesláno 11. srpen 2025 Odesláno 11. srpen 2025 Ahoj ahoj blbej dotaz. Prosím o pomoc kde najdu regulator tlaku oleje. V diag mi píše zkrat na kostru nebo přerušen obvod. Je to u 308ky sw 1.6 hdi 73kw r.v. 2016. Když vyčtu data dokonce to píše že tlak oleje je 16baru. Diag je přímo na peugeoty citroeny. Citovat
Hardy Zálezlice Odesláno 11. srpen 2025 Odesláno 11. srpen 2025 Ahoj, měl by být na přední části bloku motoru někde blízko alternátoru, ale nevim to jistě. Mrkni na to a uvidíš. Čau. Citovat
ozzy56 Odesláno 11. srpen 2025 Odesláno 11. srpen 2025 u toho altíku bude čidlo tlaku oleje , a jsem teda zvědavý k čemu by regulátor tlaku oleje v motoru byl Citovat
Lord Back Odesláno 11. srpen 2025 Autor Odesláno 11. srpen 2025 Snímač tlaku jsem našel. Ale je divný že to píše regulátor. Vím že některá auta ho mají.. přímo na čerpadle jako solenoid který ovládá ten tlak. Ale u tohoto motoru ho nemůžu najít ani jako náhradní díl. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 11. srpen 2025 Odesláno 11. srpen 2025 (upraveno) Regulátor tlaku oleje omezuje maximální tlak oleje na předem nastavenou hodnotu, aby studený a hustý olej neudělal v motoru nějakou paseku, typicky prasklý obal olejového filtru.... Vždy jsem ho viděl pouze jako součást čerpadla a bez možnosti jakékoliv elektroregulace.... A že jsem různých motorů různých značek měl v pazourách hodně.... On ten regulátor je spíš omezovač.... Upraveno 11. srpen 2025 uživatelem Hafity Citovat
Lord Back Odesláno 11. srpen 2025 Autor Odesláno 11. srpen 2025 tak co myslíš že mam dělat vyměnit jen ten snímač tlaku? Nebo vyměnit čerpadlo? To by mě moc nepotěšilo protože na novejch rozvodech mam najeto cca 1000km Citovat
Hafity Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 Nechal bych napřed změřit tlak oleje.... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 (upraveno) a já bych se obrátil na někoho, kdo ta auta běžně dělá , třeba jen špatný překlad z angl. Upraveno 12. srpen 2025 uživatelem ozzy56 Hafity ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 12. srpen 2025 Odesláno 12. srpen 2025 Jo, to je fakt.... To bych udělal jako první věc Citovat
Lord Back Odesláno 19. srpen 2025 Autor Odesláno 19. srpen 2025 Tak tlak už ukazuje ale nereguluje. V diag je požadovaný tlak cca 2.5baru a meřenej je 6baru. Ukazuje to i v % otevřeni regulátoru tlaku, to je stále na nule a zavada kterou to píše je P15a400 Citovat
ChouLu Odesláno 19. srpen 2025 Odesláno 19. srpen 2025 Máš pravděpodobně verzi bez elektronické regulace tlaku hoď sem VIN, koukneme Citovat
Lord Back Odesláno 19. srpen 2025 Autor Odesláno 19. srpen 2025 (upraveno) VF3LCBHYBGS246324 Upraveno 19. srpen 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 20. srpen 2025 Odesláno 20. srpen 2025 (upraveno) su moc zvědavé, jak se to tadyk vyvrbí --o elektronické regulaci tlaku motorového oleje nevím nic , zatím to považuju za kur*vítko, co si vymyslel nějaký ožralý ingénieur, a takových je v posledních letech mraky edit: myslím kur*vítek, ale možná i těch inženýrů... Upraveno 20. srpen 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
ChouLu Odesláno 20. srpen 2025 Odesláno 20. srpen 2025 @Lord Back máš na vůz novou svolávací akci - upevnění bezpečnostních pásů, tak se objednej do autorizáku a zároveň popros ať ti pošlou online konfiguraci do jednotky motoru (máš motor bez regulace tlaku oleje a je ve vozidle z výroby špatná konfigurace) . Peugeot chce ať necháš nahrát novou verzi SW a neřešit ozzy56, Péťa a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
Lord Back Odesláno 20. srpen 2025 Autor Odesláno 20. srpen 2025 Teď jsem domluvil s autorizovaným servisem. Pán strašně moc ochotny. Ale bohužel, svolávačka na pásy je, je toho tolik že mi nedal ani termín. Vzal si číslo a až bude mít díly tak mi zavolá a při tom by se podíval i na ten soft. Tak to zatím řešit nebudu. A začnu řešit další problém a to, že mi vynechává čerpadlo na dávkování ADblue. Má to cenu se v tom rejpat a zkusit čerpadlo opravit nebo mam rovnou koupit novou nádrž. Jestli se můžu tady takhle zeptat. Já to ještě ani nevyndal, ukáže se to jednou za cca měsíc. pak to zmizí a zase se jezdí. Je mi jasné že se to za nějakou dobu posere úplně. Citovat
Hafity Odesláno 20. srpen 2025 Odesláno 20. srpen 2025 před 11 hodinami, ozzy56 napsal: o elektronické regulaci tlaku motorového oleje nevím nic Tak to jsme dva.... Tady o tom čtu poprvé.... Holt jedinec se musí pořád vzdělávat.... Citovat
thorr001 Odesláno 29. srpen 2025 Odesláno 29. srpen 2025 V 20. 8. 2025 at 16:17, Lord Back napsal: Teď jsem domluvil s autorizovaným servisem. Pán strašně moc ochotny. Ale bohužel, svolávačka na pásy je, je toho tolik že mi nedal ani termín. Vzal si číslo a až bude mít díly tak mi zavolá a při tom by se podíval i na ten soft. Tak to zatím řešit nebudu. A začnu řešit další problém a to, že mi vynechává čerpadlo na dávkování ADblue. Má to cenu se v tom rejpat a zkusit čerpadlo opravit nebo mam rovnou koupit novou nádrž. Jestli se můžu tady takhle zeptat. Já to ještě ani nevyndal, ukáže se to jednou za cca měsíc. pak to zmizí a zase se jezdí. Je mi jasné že se to za nějakou dobu posere úplně. čau - co se týče toho adblue, než budeš cokoliv řešit, zkus tam nalejt adblue rescue a na diagnostice tu chybu párkrát smazat, dost často ti tam to adblue začne krystalizovat a pak to dělá neplechu. zkus třeba tohle_ https://www.shop-peugeot.cz/ad-rescue---aditivum-do-adblue-250ml/ (origo PSA ) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.