Jaohn Odesláno 7. červen 2025 Odesláno 7. červen 2025 Ahoj všem, hledám v pěkném stavu a za rozumné peníze 807/C8/Phedru v motorizaci buď 2.0HDi 120kW, nebo 2.2HDi 125kW v manuálu, ale i automat bych asi zkousnul. Kdyby někdo o nějaké věděl, tak prosím sem s ní . Preferuji Brno a jeho okolí. Za odpovědi předem moc děkuji. Inzerce typu bazos, sauto, apod. jsem prošel a ve směs je to tam na tato auta ve slušném stavu chudé. Většinou jsem byl zklamán, když jsem auto fyzicky viděl.
VojtouNerCZ Odesláno 8. červen 2025 Odesláno 8. červen 2025 Upřímně, sehnat tohle ve slušným stavu je na dlouhý lokte. Ti, co tyhle auta mají v dobrým stavu si je drží a nepustí. Jinak samozřejmě přeji, ať najdeš. Já na naši 807 nedám dopustit.
Jaohn Odesláno 8. červen 2025 Autor Odesláno 8. červen 2025 Už na to také přicházím. Už jsem jich viděl 10 a zatím ani jedno z těch aut za moc nestálo .
oddie Odesláno 8. červen 2025 Odesláno 8. červen 2025 Ty poslední ročníky se i dají, ale jsou pak dost drahé. Jeden čas jsem měl ve sledování pěkný málo jetý kousek, za který chtěli 9tis EUR. Inzeroval se asi půl roku, pak zmizel...
Jaohn Odesláno 8. červen 2025 Autor Odesláno 8. červen 2025 VojtouNerCZ - děkuji za přání a pevně věřím, že brzy najdu. Chci toto auto držet co nejdéle. V elektromobilni náboženství zatím nevěřím a auta od Euro 6 jsou jen plná kazitek + Eurovany nejsou. Zmizeli. Ještě bych klidně bral i 806, ale těch je v krásném stavu ještě méně. Bohužel oddie - mě se třeba líbí Phedry a jedna z roku 2010 je na prodej. Dle reportu z carVerticalu nevypadá špatně. Takže snad to nebude moje v pořadí 11 zklamání . Je ale dražší, jak zde bylo napsáno. A nemá Webasto ve smyslu opravdu nezávislého topení. Ale pokud bude pěkná beru!
oddie Odesláno 8. červen 2025 Odesláno 8. červen 2025 Zrovna včera jsem nadhodil téma prodeje 806 s tím, že už se s ní skoro nejezdí, a mladší dítko je kategoricky proti, tak ji holt asi budu muset nechat doma EDIT webasto ve smyslu opravdu nezávislého topení snad nemá z výroby žádný kousek, co pamatuju, vždycky se muselo dodělat ovládání. Už jsem to dělal asi na 4 autech, je to poměrně jednoduché. Mmch. dodělával jsem to i do 806, ale tam se musely i přepojit hadice a dodělat oběhové čerpadlo, to se u 807 a klanů nemusí.
Jaohn Odesláno 8. červen 2025 Autor Odesláno 8. červen 2025 Koukal jsem na forum a prý to není tak těžko si to plnohodnotné Nezávisle topení dodělat. Myslím origo Webasto. Ne AliExpress modifikace.
Milan+ Odesláno 8. červen 2025 Odesláno 8. červen 2025 Nedávno jsem to tu prodával origo přestavbu od Webasto aj s tím,že tam dáš odbočky a máš dálku i telefon. Jináč u Webasto už to asi nekoupíš,ale základ stal v r.2010 cca11000kc,já to koupil tenkrát ve Smrku u kluků za asi 3000 i s hodinkami. Pokud tam není dálka a máš běhat k autu,tak je to o ničem. Ale dneska už zimy nejsou takové.
Jaohn Odesláno 9. červen 2025 Autor Odesláno 9. červen 2025 Milan+ taky bych rád sehnal a dodělal hodiny a celkově celé to nez. topení. Je pravda, že už nejsou pořádné zimy, možná až na pár dnů v roce, ale na odmrzeni čelního skla je to super. Auto je venku a já dojdu do vyhřátého auta, nemusím nic škrábat, jako sousedi a rovnou jedu.
Milan+ Odesláno 9. červen 2025 Odesláno 9. červen 2025 @Jaohn Tady to máš,koukám ,že to nabízejí za stále stejné kačky. Pokud se vyznáš v elektrice,tak by jsi dal dohromady i tenhle svazek,není to nic složitého,jen musíš koupit ipcu modul pro rozběh větráků uvnitř auta. https://www.adusservis.cz/webasto-rozsirovaci-sada-tt-c-pro-citroen-fiat-peugeot/ Pokud by jsi si chtěl hrát,tak tu mám ještě než jsem pořídil origo tento modul. To je přes telefon, takže ovládat můžeš odevšad.
oddie Odesláno 9. červen 2025 Odesláno 9. červen 2025 Už to tu bylo párkrát popsáno. Orig hodiny jsou zbytečnost, webasto se spouští sepnutím jednoho kontaktu, lze ovládat čímkoliv. Já na to mám gsm modul, který lze pořídit do litru a ovládat ho SMSkou nebo aplikací. Co do svazku stačí k webastu přivést dva dráty, je třeba dokoupit piny do konektoru, jsou i na Ali za pár kč, jeden na spouštění webasta, druhý na ovládání větráku. IPCU lze nahradit nastavitelným zdrojem, možná na drzouna i odporovým děličem, náklady asi 10Kč. Plus pár relátek.
VojtouNerCZ Odesláno 9. červen 2025 Odesláno 9. červen 2025 Teď na mě vyskočil, třeba zaujme. Je to teda starší kousek.
oddie Odesláno 9. červen 2025 Odesláno 9. červen 2025 2005, starý typ o ničem, za draho k tomu. Bohužel.
Jaohn Odesláno 9. červen 2025 Autor Odesláno 9. červen 2025 Milan+ a oddie - to je samozřejmě velice dobrý nápad, asi nakonec bude nejlepší si to dodělat sám a dát to přes GSM modul, ať to ovládám odkudkoliv. Děkuji za screen obrazovky, ale na mě už je 2005 moc stará. Mě lákají hlavně kusy těsně před koncem výroby, kdy už se snad největší trable dařilo vychytat. Ale asi mě neberte zcela za slovo . oddie - ano, souhlasím - mě by asi hlavně vadilo to stáří a že je to před modernizací/faceliftem, která byla tuším 2006, aspoň u mého Ulysse . Ještě ohledně toho Webasta, já u toho budoucího mazlíka stejně uvažuji takto: na dopravu rodiny a to na delší trasy bude 2l, nebo 2.2l s tím, že nebude jezdit v zimě. V zimě na hory stejně nejezdíme a celkově v zimě toho jako rodina najezdíme pramálo. Ale jaro+léto+podzim, to by jezdilo výlety apod. Zbytek odvozí poctivý dělník - moje Ulysse 2.0JTD 88kW RHK. Protože nemá FAP/DPF, tak i kratší trasy nejsou devastující.
ozzy56 Odesláno 9. červen 2025 Odesláno 9. červen 2025 https://carvago.com/cs jsi zkoušel ? když máš dost peněz, tak seženeš edit: tak sorry--tam už mají tyhle vozy ve šrotu (zkusil jsem něco najít)
oddie Odesláno 9. červen 2025 Odesláno 9. červen 2025 Hihi, carvago na tyhle starý vrány fakt ne Něco mívá Color Cars v Drásově (ovšem za draho) a dost toho inzerují i brněnský ojetiny.cz - ale dost dlouho, některý auta možná i přes rok. A pak nejmenovaní plzeňáci, co se jmenují co chvíli jinak, tam už je pár kousků taky aspoň dva roky. Kdo to chvilku sleduje, za chvilku získá přehled - bohužel teda ale spíš čemu se vyhnout...
Jaohn Odesláno 9. červen 2025 Autor Odesláno 9. červen 2025 oddie - díky za typy, takže : ojetiny.cz - velké zklamání, protože: 1.na fotkách pěkně vypadající, ovšem realita je bída, třeba ta C8 za 159tis. má promackle prahy od zvedání nějakým prasatkem, 807 za cca 90tis. je zase pěkně stocena dle carVerticalu, takže tady bych si nekoupil ani šroubek. Plzeň, to je zas jiná kapitola - sice nestocene, ale ta na první pohled krásná Phedra buď zazila povoden, nebo byl min. majitel čuně, opět carVertical našel fotky a to je humus (auto pokrabane, zdevastovane, uvnitř písek, atd.)
Recommended Posts
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.