jakubkarosa Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 Zdravím, dělal jsem rozvody na Citroenu C4 1.6 80Kw benzin NFU a sjíždí řemen viz foto a drhne o kryty rozvodu. (vyměněna komplet sada včetně vodní pumpy). Nevíte co to může způsobovat? mám typ na řemenici kliky. Prosím o radu. Moc děkuji Citovat
P607Olda Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 (upraveno) Teda já tomu vůbec nerozumím, ale neodpoustím si: na prvních dvou fotkách ta horní ozubená kola evidentně nejdou "v lajně". Hledal bych vinu v malých (tzn doplňkových) kladkách, v napínacích, anebo jestli jsi nenamontoval křivě vodní čerpadlo. Řemenice kliky - osa je pevně dána, jak by mohla být křivo? Upraveno 22. únor 2025 uživatelem P607Olda Citovat
Vena garážmistr Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 (upraveno) Dával jsi sadu koupenou jako komplet nebo jsi to skládal z jednotlivě koupených dílů? A od jaké značky jsou? Tuším že to tady někdo už řešil. Ale z logiky věci bych chybu hledal ve věcech které jsou měněné. A mě sw teda podle těch fotek moc nelíbí ta kladka jak má tu žvejknutou matku na ose co je na prvních dvou fotkách ta mi ani nepřijde jako vyměněná možná že to dělá jen jak je to vyfocené ale přijde mi že je nakřivo. Upraveno 22. únor 2025 uživatelem Vena garážmistr Milan+ a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 (upraveno) Kola na vačkách nemají být v lajně, @P607Olda Problém bude v těchto komponentech, měl jsem stejný problém na své 307, ale 2.0i benzín. Jednak vodní pumpa, konkrétně SKF, to dělají. Dále napínací kladka (prošel jsem 2 skf a nakonec dal inu, protože prostě nešly správně napnout), a třeťak, vodící kladka. Napnuté je to správně, na risku? Řemenice kliky snad nasadit blbě nejde, je tam na čtyři šrouby. Nezbude nic jiného než zaaretovat, rozvody shodit a pořádně zkontrolovat. Pokud nebude vůle ve vodící a napínací kladce, je velká šance na pumpu. Upraveno 22. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jakubkarosa Odesláno 22. únor 2025 Autor Odesláno 22. únor 2025 Komponenty jsou od INY, na té fotce je stará napínací kladka (zkoušeli jsme jestli bude řemen sjíždět a sjíždí i se starým). Jako první jsem kupoval sadu od bosche kde v krabici byly pouze řemen bosch a zbytek od INY. A druhá sada je celá od INY. S oběma sadama řemen stále sjíždí, jen jsem nemel vodní čerpadlo dvakrát. Je tam stále INA. Co byste mi doporučili za značku rozvodů? Děkuji Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 V prvé řadě to shoď a zkontroluj vůle na všech řemenicích... Citovat
Hafity Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 před 2 hodinami, Vena garážmistr napsal: ale přijde mi že je nakřivo Při povolování mohlo dojít k ohnutí.... Citovat
jakubkarosa Odesláno 22. únor 2025 Autor Odesláno 22. únor 2025 (upraveno) Už provedeno. Bez vůlí před 1 hodinou, Hafity napsal: Při povolování mohlo dojít k ohnutí.... Měnil jsem steft napínací kladky před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal: V prvé řadě to shoď a zkontroluj vůle na všech řemenicích... Sázíš teda na vodní pumpu? Jinak po složení rozvodů cvakají ventily (podotýkam že už jsou to moje 5 rozvody na tomto motoru,tak vylučuji chybu montáže). Jak pohledově zjistit ventily ve střihu? Horní uvrať vím, ale zdá se mi, jako by to bylo někde hnuté třeba o zub či dva a dělá to ten kravál. Chci se jen přesvědčit jestli je to správně (ventily ve střihu a 1/4 válec v HÚ). Je to v automatu a bohužel nevím jak zaaretovat od setrvačniku. Děkuji Upraveno 22. únor 2025 uživatelem pavelu96 Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit" Citovat
P607Olda Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 (upraveno) před 2 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Kola na vačkách nemají být v lajně, @P607Olda To by mě zajímalo. Viděl jsem už mnoho řemenových převodů, a snaha je přeci, aby běžely v jedné rovině (lidově v lajně). Tady na obrázku jsem vyznačil, co se mi nelíbí. Přijde mi, že ta zadní kladka je moc vystouplá ven. Pro držení uprostřed se někdy kladky dělají bombírované (soudek) - ne ozubené, ale když jsou hladké. Upraveno 22. únor 2025 uživatelem P607Olda Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 G@P607Oldaopravdu, kola na vačkách jsou mimo osu Neptej se mě proč, to nevím, ale minimálně u nfu a rfn to tak je. Také jsem se poprvé divil (měl jsem venku vačky a když jsem to složil tak jsem se celkem lekl, ale ChouLu mě ujistil, že je to v pořádku). Jinak vodní pumpa má řemenici širší než vačka, takže tam ten řemen v ose není, ale tady je už samozřejmě na sací vačce sjetej do boku. @jakubkarosaautomat se aretuje zezadu do převodovky, bejvá tam taková velká díra, někdy se záslepkou, a cpe se do toho tenhle přípravek. Jinak zda je to fakt pumpa od monitoru neřeknu, ale pokud jee opravdu vše ostatní na 100% OK, šance je velká. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
jakubkarosa Odesláno 23. únor 2025 Autor Odesláno 23. únor 2025 Tak na fotce uvidíte pravdu kde byl problém. Nějaký šikovný automechanik předemnou to pěkně dojebal. Jak to nebylo v drážce tak to nebylo úplně nadoraz a proto sjížděl řemen. Divím se že se řemenice neprotočila a nepotkalo se to. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Jo ty máš už centrální šroub? Ahá. Já měl u nfu vždy řemenici na 4 šrouby. Jsem ani nevěděl, že to tyhle motory taky měly. A to jako tahle řemenice na příslušenství šmajdala a brala sebou rozvody? Upraveno 23. únor 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jakubkarosa Odesláno 23. únor 2025 Autor Odesláno 23. únor 2025 (upraveno) Tady je řemenice příslušenství přidělaná třemi šrouby a ten 4 šroub drží řemenici po kterých běhá rozvodový řemen. Ale tady někdo měnil rozvody že místo sundání řemenice sundaval i řemenici rozvodovou. Asi kvůli guferu na klice. Těžko říct. Na foto je to co bylo blbě nasazené mimo klínek co je na klice do drážky na rozvodovém kole. Upraveno 23. únor 2025 uživatelem jakubkarosa Citovat
Zdeník Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 az sa mi nechce verit ze to doteraz jazdilo. Nic v zlom, nepodaril sa tento kix zrovna tebe? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.