Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,nechtěl jsem zakládat nové téma ale podobný problém jsem nikde nenašel.  

Jedná se o 406 2002 MUX automatická klimatizace .

Problém je od začátku co jsem auto koupil a to takový že nelze nastavit stálou teplotu mezi min a max .Takže když chci topit musím na max když chci chladit musím na min.cokoliv mezitím tak chvíli drží dejmetomu požadovanou teplotu ,ale najednou klapka dostane někde pokyn a začne topit na max ..po chvíli zase začne chladit na max a mezitím občas spadne na požadovanou teplotu a tak to dělá pořád dokola .

Výměna:zelené čidlo plus termostat, čidlo na stropě, čidlo v zrcátku, panel ovládání klimy, směšovací klapka, ovzdušněné topeni,snímač tepla výparníku a výsledek pořád nula... zkoušel jsem i všechna čidla odpojit a nemá to žádný vliv ... .Nesetkal jste se s tím někdo.?

Ještě dodám že na diagnostice klapky všechny fungují reálné hodnoty taky a žádnou chybu nehlásí. 

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno (upraveno)

Měnil jsem tohle takže by to mělo být vše 

Messenger_creation_CC401864-E90D-4433-9AD2-3D7281B2762C.png

Messenger_creation_126E6B80-50F5-4191-89B2-5531A45A3F01.png

Každopádně když ten motorek vytáhnu ven chová se stejně jak když jej nasadím do topeni ,a když třeba odpijim konektor při teplotě 23C hlavně pocitově co jde z ventilace tak pak auto po zahřátí topi stále na tu teplotu ,ale jak je klapka připojena něco ji dává pokyn se hýbat i když to nikdo nechce...pokud tedy není na v krajních polohách..

20250117_132849.jpg

Měnil jsem tedy tu co se nachází u levé nohy spolujezdce, ta jediná reaguje na změny. 

Upraveno uživatelem pavelu96
Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno (upraveno)

Dával jsem tam čidlo z druhé 406 kde vše fungovalo a pořád to stejný..včera jsem zkoušel to čidlo odpojit a taky žádná změna. Ale měl jsem tam čidlo z nemuxu tak nevím jestli je v tom rozdíl, topeni je jiný má jindy snímače i klapky. 

I když jako dává to největší smysl ,protože krom panelu už myslím nic jiného na klapky vliv nemá .Ještě tuším sehnat  další tohle čidlo...každopádně předchozích 406 jsem o nich ani nevěděl, tady hned po otočení klíčku bzučí..

Nepiš další příspěvky po sobě - použij "Upravit"
Odesláno (upraveno)

Tyhle věci by se měli starat o udržení teploty. Nebo pak problém v kabelech, ale když píšeš, že vše přes dia jde ovládat... :myslim

406klimasenzor.jpg

Upraveno uživatelem Dave_k
Odesláno (upraveno)

Stropní čidlo jsem měnil, na palubce to malé taky ale to dole nalevo na výparníku jsem měnil taky ovšem to mě pořád hlásí chybu přechodná závada..ale elektrikář mě řekl že to je pouze pro klimu kdy spustit kompresor.

Ovšem tohle je jediná chyba která se stále hlásí..a sniamc jsem kupoval ve Famku u Kubi origo .Upřímně poprvé jsem myslel že je chyba tam .

Upraveno uživatelem Nick406
Odesláno

Někdy to ukazuje přechodná závada někdy trvalá ..chyba spojky byl snimac na spojce k tempomatu ten nefungoval ,po výměně už šlape ale chyba nejde smazat stejně jak chyba toho snímače vyparniku ten je taky nový. 

Messenger_creation_1CD15A7B-F717-4E92-B53C-EBBF97C3C2A1.jpeg

Odesláno

Včera jsem to měl na na diag dělal jsem test klapek ale tyto dvě chyby jsou tam stále i když třeba tempomat už jede .A včera mě to ukázalo přechodná závada na tom výparníku. 

Odesláno

1/2 roku jsem řešil problém s imobilizérem. Jediný co vylezlo z diagnostiky (tenkrát ji moc lidí nemělo), že je problém mezi BSI a ECU. Starají se o to 3 drátky, který jdou přes několik konektorů. Jeden z těch tří drátků byl vyhnilej v bužírce uprostřed svazku. Našel jsem to až proměřováním jednotlivých drátků. Kolikrát takový anomálie způsobí i špatná kostra.

Odesláno

Teď jsem byl u elektrikáře všechny konektory do všech čidel dávají co mají, zkoušeli jsme i čidla odpojit a po odpojení všechny hlásí chybu ,ten snímač vyparniku po odpojení hlásí trvala závada ovšem po připojení hlásí přechodná, snímač je nový zkoušeli jsme dát jiný a se třema snímací pořád to stejný.Test klapek OK po připojení a vymazání chyb hlásí stále chybu v sekci BSI přechodná závada. Tak pokud by to bylo tímto napadá mě už samotná BSI ...stejně hlásí i chybu tempomatu který funguje ale chyby nejdou smazat .Tak už vážně nevím. 

Jinak pro admina omluva ,nebyl jsem tu už pár let tak jsem si nějak neuvědomil. 

• O 9 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj. Jak si dopadnul s opravou? Já mám přesně ten samý problém. Vyměněno vše a stále fouká střídavě horký/studený vzduch.

Necituj celý přímo předchozí příspěvek!

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...