Lipos Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 Ahoj chlapy. Mám problěm s P307cc 2.0 16v 2004. Nastartoval jsem a spatečku ujel cca 2m, chcípl a už nechytl i když točí jako blázen. Vyměnil jsem bsi, pal. čerpadlo, snímače klikové i vačkové hřídele (ten spodní snímač byl porod). Dal novou baterku, skontrolova pojistky. Po otočení klíčku nejde proud do konektoru od pal. čerpadla. Když natáhnou kabel na pal. čerpadlopřimo od baterky, tak tlakuje až k motoru. A zjistil jsem, že neháže při startování jiskru na svíčky . Auto je v economy mode. Diagnostiku mam s číny a hlásila: (Inteligentní jednotka (BSI) Trvalá závada. Neprobíhá komunikace s počitačem řizení motoru), tak jsem koupil jinou a stale nechytl. Dnes zkusím ještě napojit na diagnostiku s tou vyměněnou bsi jednotkou. Už jsem bezradnej. V autech se moc nevyznám, tak jsem zkoušel vyměnit ty senzory, bsi, čerpadlo, baterku. Díky za každou radu. Citovat
PaKr Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 skoro všechno špatně. BSI je spárovaná právě s ŘJ motoru a s čipem imo v klíčku, takže když to jen tak přehodíš, tak už nechytne určitě. Čerpadlo se dá spustit i tou diagnostikou. Spíš to tipuji, že bude někde přerušený drát Charlie 607 a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) Bez konfigurace můžeš vyměnit maximálně BSM.. Takhle jsi to rozhasil tuplem a třeba úplně zbytečně. Jak tě napadlo hned měnit ECU, čidla kliky a vačky s čerpadlem? Vrať vše zpátky, jak bylo, napíchni to na tu diag na obrázku, smaž chyby, zkus nastartovat a pak sem hoď aktuální seznam chyb. Pak můžeme řešit věci jako točí to, je odemknutý imobilizér, dává jiskru, tlačí palivo. A Pak případně dál. Upraveno 19. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
Lipos Odesláno 19. leden 2025 Autor Odesláno 19. leden 2025 Dík za odpovědi. Tu Bsi jsem koupil i s Řj a tím krytem na klíč. Dočetl jsem se že se stáva, že u P307 se sama smaže Bsi, tak proto jsem zkoušel měnit. Jinak puvodní chyby šli smazat. Ale pořád tam je že "Počítač motoru - Počítač neodpověděl" a ukazuje to na původním i na té vyměněné (bsi,Řj,kryt klíčku). Monentální stav je že je tam původní bsi, Řj i klíček. Chyby to hlásí "Počítač motoru - Počítač neodpověděl" vis obrázek. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) Bsi se sama smaže jen, když necháš dlouho odpojenou/vybitou baterku. Pokud ti nekomunikuje ecu, je problém v kabelech/napájení ecu. Jakou ecu tam máš? Hoď sem štítek Upraveno 19. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Lipos Odesláno 19. leden 2025 Autor Odesláno 19. leden 2025 Půjde vyměnit nějakým způsobem vyměnit celej ten svazek, nebo se to musí proměřit kabel po kabelu podle nějákého schéma? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 19. leden 2025 Odesláno 19. leden 2025 (upraveno) Nejdřív si proměř, jestli ti tam vůbec leze napájení. Konektory nejsou zoxidované? Pojistka 8 v motorovém prostoru je 100% OK? Ne jen pohledem ale multimetrem, když ji vyndáš ven. Upraveno 19. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Chip a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
Lipos Odesláno 19. leden 2025 Autor Odesláno 19. leden 2025 Ok, zkusím v sobotu, dřiv to nezvládám. Díky Citovat
Lipos Odesláno 1. únor 2025 Autor Odesláno 1. únor 2025 Čus. Tak jsem se na to dostal až dnes. Vyřešeno. Bylo to zaoxidovaným kontaktem na pojistce č.8 v motorovém prostoru :-). Díky za rady VojtouNerCZ. PaKr, Péťa, Hafity a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Lipos Odesláno 1. únor 2025 Autor Odesláno 1. únor 2025 (upraveno) V 19. 1. 2025 at 19:55, VojtouNerCZ napsal: Nejdřív si proměř, jestli ti tam vůbec leze napájení. Konektory nejsou zoxidované? Pojistka 8 v motorovém prostoru je 100% OK? Ne jen pohledem ale multimetrem, když ji vyndáš ven. Díky chlape, že jsi my pomohl to vyřešit VojtouNerCZ. Upraveno 1. únor 2025 uživatelem Lipos Citovat
pavelu96 Odesláno 1. únor 2025 Odesláno 1. únor 2025 @Lipos jsme rádi, že máš radost, ale není nutné děkovat každou půl hodinu - stačí jednou Lipos a Péťa ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. únor 2025 Odesláno 1. únor 2025 Osobně bych tý BSM už nevěřil. Ta koroze nebude jen na tomhle místě. Citovat
Lipos Odesláno 1. únor 2025 Autor Odesláno 1. únor 2025 ...když dám jinou BSM, musí se nastavit (spárovat) přes diagnostiku? Nebo jí jen stačí zapojit? Ještě jsem očistil ukostření motoru a kastle, ale to s tím asi nebude mít nic společného. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. únor 2025 Odesláno 1. únor 2025 Bsm se nijak nenastavuje, jen musíš sehnat stejnou nebo z vyšší výbavy. Ale musí být stejný typ (B na B, L na L apod). Hele teď to řešit nemusíš, jestli to není auto na každodenní ježdění, nechal bych to na chvíli, až třeba umře. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.