VojtouNerCZ Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 (upraveno) Ahoj, tuší někdo, z čeho jde napájení a ovládání elektrického výhřevu na 307? Sehnal jsem ho z 307 face 1.6 hdi, ale neměl jsem moc času jít po kabelech, takže jsem ho prostě střihl. A přemýšlím, že bych ho implantoval do mého dvoulitru. Koukal jsem, že jsou tam 3 topný tělesa, odběr mají od 2x2 a 1x4A, takže by to šlo případně řešit i přes nějaké relé, ale radši bych to měl integrovaný. Upraveno 9. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
jarokare Odesláno 9. leden 2025 Odesláno 9. leden 2025 Matně si vzpomínám , že to napájela jednotka se třema relátkama (byla vedle BSM) a celý to bylo ovládaný jednotkou motoru . Ale viděl jsem to jenom u nafty , na benzínu to nebylo potřeba , bo se ohřejval rychle Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. leden 2025 Autor Odesláno 9. leden 2025 Na bývalém hatchbacku s 1.6 nfu to právě taky bylo a bylo to strašně fajn na odmrazení okna. Tak se asi ještě ke kolegovi stavím a mrknu, kam to vede a vystříhám zbytek. Citovat
Ferry Odesláno 10. leden 2025 Odesláno 10. leden 2025 (upraveno) hele, taky si myslim, jak pise Jarokare, ze by to mohla byt stejna krabicka, jakou mam na fotkach v mym vlaknu o 206, kde jsem ji vyuzil pro dodelani relatka kabinoveho ventilatoru ovladaneho od webasta ( https://www.peugeot-club.com/topic/127963-ferryho-206-14hdi-x-design-konecne-topi-nezavisle-s-webastem/#findComment-2146370 ). Bud jsou na to zapojene ty zhavici svicky v takovem domecku zapojenem na hadici mezi vystupem termostatu a radiatorem, co ohrivaji primo chladici kapalinu (ovlada to ECU ve dvou stupnich) a nebo pak ty topne spiraly v kabine. Muzu ti schvalne zkusit mrknout do schemat, ale matne si vzpominam, ze jsem na to narazil myslim u 407 Upraveno 10. leden 2025 uživatelem Ferry Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 10. leden 2025 Odesláno 10. leden 2025 ja to mel u C4 a bylo to nejak pres 3 rele dozapojene do BSM a diagnostikou potvrzene jinac nad tim prihrevem sem dnes rano taky premyslel - vypada to ze manzelka si vyhlidla 307 SW v benzinu pred fl Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. leden 2025 Autor Odesláno 10. leden 2025 Tak mám relé box s pojistkama, kabely, ale zapojený to bylo do ecu, to by mohl být problém. Uvidíme, kdyztak to vymyslím jinak. Citovat
Ferry Odesláno 10. leden 2025 Odesláno 10. leden 2025 Holt bud to spinat manualne pres vypinac v pripade potreby a nebo udelat nejakej jednoduchej obvod na bazi arduina, kterej by hlidal teplotu v kabine a treba chod motoru a cas od startu a spinal by to automaticky Hafity ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. leden 2025 Autor Odesláno 10. leden 2025 (upraveno) Jo, udělal bych to jen na tlačítko s časovačem na studené rána (např na 5 minut) aby to roztopilo okno. Auto jinak topí jak ďas, nemá cenu tím topit za jízdy. Normálně bych se s tím nebabral, ale rozkaz zněl jasně, vem si z toho auta cokoli budeš chtít Upraveno 10. leden 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
PaKr Odesláno 10. leden 2025 Odesláno 10. leden 2025 @VojtouNerCZ a napojit to na výhřev zadního okna ( a zrcátek) ? Ten je taky časovaný ( tuším na 12 minut ). To jen taková úvaha VojtouNerCZ a Hafity ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. leden 2025 Autor Odesláno 10. leden 2025 @PaKrvidíš, to není blbej nápad Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.