Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj

Měnil jsem celý termostat na svém P 5008 1,6 VTi, r.v. 2009, 88 KW. Odpojil baterku, odpojil konektory od termostatu, udělal jsem si místo pro odpojení hadic, vypustil dole chl.kapalinu, odpojil hadice od termostatu, odšrouboval termostat a vytáhl ho ven. Následně jsem instaloval nový termostat, zapojil hadice a konektory, napustil chl. kapalinu a připojil zpět baterku. Chtěl jsem nastarovat, že odvzdušním systém. Po této výměně se mi rožly kontrolky STOP, brzdy, nefunkční auto brzda a oranžový trojúhelník. Startér jen cvaká, ale netočí. Konektory jsou zkontrolovány, baterie je nabitá.

Prosím musí být nový termostat registrován přes diag.?

Děkuji 

Upraveno uživatelem Marselino
Odesláno

Tak jsem ještě zkotroloval svorky starteru a postříkal kontaktolem a dotáhl, protože se mi jadna zdála volnější. Nakonec to už startuje. 

Děkuji za reakce.

Všechny zdravím a přeji hlavně zdraví do roku 2025!

Odesláno

Ahoj.

Tak mám další problém - sice mi to startuje, motor jede, ale padá do nouzáku s chybami P0366 a P0368. Obojí snad má údajně na svědomí čidlo vačky. 

Měl s tím někdo zkušenosti? Konektory jesem prostříkal kontaktolem, dráty jsem zkontroloval. Nejeví známky poškození ani přerušení. Uvažuji o výměně toho čidla, ale jen se chci ujistit, zda to je ono.

Mám 1,6 VTi, r.v. 2009:

Podle mně tam jsou ty čidla asi dvě - na sání a výfuku:

Diagnostika říká, že je to u senzoru B, no a to je který?

Než budu měnit, víte někdo jaký mají mít odpor a na kterých kontaktech se to dá změřit?

Děkuji!

image.png.0262538b59656548aa2c1afe6a8bd0b9.png

Odesláno (upraveno)

Zdravím Vás všechny!

Tak aktualizuji vývoj mého problému:

Mám opraveno, tedy aspoň doufám...

Označení senzorů vaček na obrázku je - č.1 = senzor na sací vačce a č.2 je senzor na výfukové vačce.

Senzory jsem vyměnil oba, ale chyba (viz výše) byla stále (pád do nouzového režimu motoru). Zkontroloval jsem proto ještě jednou dráty od těch senzorů a jeden byl zlomený, ale neutržený, takže to opticky vypadalo jako že je OK. Až jak jsem potahoval jednotlivě za každý drát, tak povolil. Po sletování a zaizolování už nic do nouzáku nepadá :) !!

Snad tato nemilá zkušenost pomůže ostatním.

Mějte se a přeji všem bezporuchový provoz Vašich samohybů. 

Upraveno uživatelem Marselino
Odesláno (upraveno)

jako mlaďoch jsem tlačil Pincka z Bašky do Ostravy 🙈 (cca 25 km) z úplně stejného důvodu--káblík na indučku byl opticky OK, ale drátek uvnitř přerušený..., bohužel mě napadlo tahat za kablíky až v garáži :(, tatovi jsem to ani neříkal, bo by mě zdupal že sem měl na to přijít dříve--totiž v místě kde je káblík přerušený to jiskří a na izolaci to udělá kroužek 😉

Upraveno uživatelem ozzy56

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...