Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

moc Vás prosím o radu. Koupil jsem si diagnostiku Lexia 3 revizi C full chip z Číny a k tomu jsem si nainstaloval Diagbox 7.02, který mi byl doporučen a měl by fungovat. Problém je, že diagnostika sice udělá scan všech jednotek a dokonce i vypíše chyby z ecu motoru, ale nedokáže se do jednotky motoru dostat a ani tedy smazat závady. Stejně tak s ABS a posilovačem řízení. Zbytek jednotek funguje bez problému. Zkusil jsem i Diagbox 7.01 a následně 7.57 a vše stále stejné. Dokázali byste mi pomoc? Už si opravdu nevím tady.

Děkuji

Peugeot 307 1.6 HDi předface 2004

• pavelu96 changed the title to Diagnostika Lexia
  • pavelu96 pinned this téma
  • O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)
  • O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj. Tak jsem si taky koupil na aliku diagnostiku, podle odkazu v předešlém příspěvku od @Ladiss Soft stažen na doporučení z https://psa-diag.fr

Vnitřek teda vypadá jinak než na fotce na alíku (je to problém?)

Vci ovladače i diagbox verzi jsem nainstaloval. Pc mám notebook WIN11 poslední aktualizace.

Po připojení k Pc diag bliká modře. Ve správci zařízení vypadá vše v pořádku. viz. foto

Diag jsem rozdělal a proměřil kabel zdali není někde studený spoj  Zdá se to v pořádku. Přesto v diagboxu stále píše, že VCI není připojeno.

Prosím o radu. Nebo lépe kdyby tu byl někdo z okolí Jíčína či Hradce kdo se vyzná? Dojedu...

IMG20241221163403.jpg

Snímek obrazovky 2024-12-21 174757.png

Upraveno uživatelem vaclavka83
Odesláno (upraveno)

Děkuji za reakci @Havlicek.Lukas Ano, blikala a hotspot nabízela tuším PP2000 Tak jsem vyzkoušel různé možnosti připojení. Ted už dia ani nebliká (nevím jestli to je dobře nebo špatně)

Zjistil jsem. Při připojení k diag zásuvce v autě pípne a blikne. To samé při při připojení USB s notasem. I tak v diagbox opět VCI nenajde, nespojí...

Odesláno (upraveno)

Ahoj.

Bohužel nepomohlo. Pokusil jsem automaticky a pak i přímo vymazat ten serial CH343 ze složek systemu. Restartem PC pak instalací ovladačů z odkazu z heslem scary01

zkoušel jsem několikrát na různé způsoby a vždy výsledek stejný viz foto v mém minulém příspěvku.

Přijde mi ale, že si systém přez win update tento CH343 doinstalovává sám dodatečně.

Nemá někdo třeba ještě jiný driver na vyzkoušení? Nemo co jiného bych mohl vyzkoušet?

Edit: Dnes od rána s tím laboruju. zkoušel jsem tento postup. vypnou wifi, firewall, antivir. odinstalovat odmazat ovladač CH343. Restart PC nainstalovat drivers actia od @VojtouNerCZ

Bohužel ani automaticky a ani manuálně se mi nepodařilo ovladač do PC ,,nacpatˇˇ Po připojení diag k Pc je vidět jen nějaký asi obecný ovladač microsoft pro usb zařízení.

Přikládám fota.

Když se připojím k wifi tak si winupdate doinstaluje ovladač jiný..

Bohužel už nevím jak dál :( Ani neznám nikoho z funkčním kabelem, který by vyzkoušel ten můj.

Snímek obrazovky 2024-12-22 092107.png

Snímek obrazovky 2024-12-22 092130.png

Snímek obrazovky 2024-12-22 092326.png

Snímek obrazovky 2024-12-22 092436.png

Snímek obrazovky 2024-12-22 092545.png

Snímek obrazovky 2024-12-22 093419.png

Odesláno (upraveno)
V 21. 12. 2024 at 17:54, vaclavka83 napsal:

Ahoj. Tak jsem si taky koupil na aliku diagnostiku, podle odkazu v předešlém příspěvku od @Ladiss Soft stažen na doporučení z https://psa-diag.fr

Už si to rozjel? Ty jsi teda koupil tu j2534 wifi za 1400,- ? Ne full chip?

Upraveno uživatelem Péťa
Opravena citace.
Odesláno (upraveno)

@Ladiss Bohužel jsem se pečlivě nepodíval a domníval jsem se, že tato je také full, jen je levnější díky méně kabelům. Ty jsi nakonec koupil kterou?

Nakonec jsem to rozjel na WIN7 od ovladačů a programu od čínana přez kabel spojení.

Na win11 se mi podařilo jen přez WIFI spojení.

@VojtouNerCZ Děkuji za tip. O povolení nepodepsaných ovladačů slyším poprvé. Vyzkouším později. Brzy mi přijde ECU s IMMO OFF ve VIRGIN a budu potřebovat udělat přizpůsobení. Jsem rád, že se jde ted připojit s autem. Mám trochu obavu jestli to půjde když není DIAG ve FULL?

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Ahoj,

mohl by mi někdo doporučit jakou Lexii? kterou rozjedu na win11 x64.

Co jsem se dočetl tak s diagbox 9.xx by měl jít ale zas lexie jen win xp.

Poradí někdo? Nebo odkaz na ali?

Děkuji předem

Odesláno

zdravim lidi. už jsem přečetl snad všechno a prohledal taky. spíše si chci ujasnit možnosti. Existuje sehnat nějaká poslední funkční varianta diagboxu? nejlépe pak pres virtualbox naistalovat na MACa? 

• O 2 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Citroen Crosser 2.2 Hdi, pred mesicem kontrolka zavady motoru, po vypnuti motoru hlucel solenoid ovladani vzduchove regulace turba -> vymenen -> vse OK.

Ted opet kontrolka diagnostiky svitila, kdyz jsem zacal shanet bud servis nebo nekoho tady, tak to mezitim samo vymizelo, stejne bych rad vedel , co se deje, abych to resil. Takze ted je to plne funkcni, ale zrejme je tam nejaka (dalsi) latentni zavada, ktera se sporadicky projevuje.

Upraveno uživatelem Rotorhead
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ahoj, mám leta kabel viz foto, používal jsem ho na NTB s WinXP s nainstalovaným PP2000 po zapnutí mi to ukazuje verzi 5.02

Mám teď jinej NTB na diagnostiku s Win7 a chci do něj taky hodit Diagbox, nebo PP2000.

Potřebuju to defakto jen na tyhle auta:

307cc face 2006-2008 (rfj a rfk)

307sw face 2007 (nfu s automatem)

607 předface 2004 (4HX)

Samozřejmě když to bude umět i novější tak super.

Co nainstalovat, případně koupit aby to šlapalo? 

Jako já všechny ty auta co potřebuju s tím současným napíchnu, ale říkám si když už to přeinstalovávat, tak pořádně. 

Starej NTB zůstává funkční tak jak je, jen k němu musím tahat elektriku, páč baterka už moc nevydrží. 

IMG20250805095520.thumb.jpg.03e907952c8f3d5ccd82b97616dadcba.jpg

IMG_20250805_101406.thumb.jpg.c90bcca2b613e3007dc6991f3f46d9f9.jpg

IMG_20250805_101425.thumb.jpg.4236d69c08cdb3d1c4405de21cf2f3d8.jpg

IMG_20250805_101441.thumb.jpg.22b16b15b786d79bdcdbe640fbe8b8ed.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...