Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zdravím, měl bych pár dotazů ohledně případné koupě výše uvedeného modelu. Vyplatí se tento vůz koupit s nájezdem 190 000 km +? Jedná se o ročník 2018. Jakou mají životnost tyto motory co se týče najetých km? Beru v potaz, že se jim dává pravidelný servis atd. Jedná se o manuál.

Na co si dát například pozor?

Cena auta 380 000,-

Prosím vás o názory, kdo máte zkušenosti s tímto typem motoru, děkuji. 

Upraveno uživatelem kuca21
  • pavelu96 changed the title to Koupě - Peugeot 5008 2.0 BlueHDi 110 kW
Odesláno

motor vydrží XY a je to to poslední čeho bych se bál. všechno ostatní je věštění z koule. Co může nastat: FAP, spojka, vstřiky, čerpadlo, ohnutá poloosa, turbo, chladič klima, rozvody atd, atd. Všechno se stane i pokud je pravidelný servis, otázka je jen kdy a jestli postupně. Takže osobně už nikdy nekoupím nic co má přes 50000km a při max 130000km z baráku. Výjimku bych možná udělal jen v případě, že mám auto od nového a neseženu nic podobného tomu co chci. Pak budu dávat peníze do oprav

Odesláno

50tis km, tolik? To bych neriskoval. Ideálně nové a před výměnou oleje vyměnit zase za nové. To je jistota :D Mimochodem 2008 má najeto asi 40tis a bojím se u ní průšvihu víc, než u 508, která má přes 210tis :aut Jinak rozvody je snad spotřebák (zvlášť u ojetiny), chladič klimy taky, takže nejvíc bych se bál v tomto případě systému AdBlue :myslim

Odesláno

k tomuhle je více názorů-postupů- a někomu se vyplatí ten a někomu jiný..., pravda je, že když zánovní auta, tak je nutný větší obnos financí na začátku, ale pak se o to méně platí v průběhu let..., druhý přístup, kdy koupím auto za 100 a neustále do něho vrážím a opravuju a stejnak se na něj nemůžu spolehnout nevyžaduje tu prvotní částku..., provozoval jsem ten druhý způsob několik desetiletí a vím dobře, co to znamená--zvláště s cenama dnešního servisu 😧, ten první způsob preferuju poslední desetiletí -- máte v podstatě furt nové auto,  ale ta částka na začátku je nutná..., je zajímavé, že udržet si stále zánovní auta je v podstatě stejně finančně náročné, jako servisovat staré auto 😯, ale každý máme nějakou výchozí pozici a přesvědčovat nikoho nechci, ať si to každý udělá jak chce 🤠

jinak ta prvotní částka se dá udělat i výhodným nákupem a prodejem čehokoliv, dnes už to není černota, jako kdysi , kdy hrozil kriminál 👍

Odesláno

Tak ojetina za 380tis není ojetina za 100tis. U "tuctového" auta za 380 člověk s nějakou vydrží už počítá :myslim Ne jako u Ferrari za 380 :aut Dost taky záleží, co člověk vybere (co to má za sebou apod.) Souhlasím s tím, že kdo si dnes nedokáže většinu servisu zařídit sám a potřebuje jezdit (nemá možnost 2. auta), tak je lepší koupit nové-zánovní se zárukou :)

Odesláno

@kuca21 tak snad k tomu co Tě zajímá - něco k motoru 

Já mám tento motor ve své 3008 - dnes 121 kkm (pro Tebe malý nájezd). Co už prakticky vím, tak trpí na poruchy řemene příslušenství (viz. moje vlákno z odkazu v podpisu) - podle mechaniků od Peugeota po 100 kkm vyměnit včetně napínáku (to jsem  neudělal a vydržel 10 kkm 😞 ). 

Stejný motor má i neteř ve svém sedmimístném  Citroenu GrandPicasso - dnes jsou na nějakých 200 kkm (to už je zajímavější). Zatím je jednou potkal problém s čidlem močoviny - mechanik od Citroenu ho vyčistil a jezdí dál. FAP mají stále původní, i když jej provozují jako mamataxi (ale v jejich podání je jedna cesta 15 km) . Rozvody dělali preventivně o něco dříve (ve 140 kkm??? ) - její manžel je automechanika má auta rád 🙂, olej mění po 10 kkm (jak píšu, má motory rád).

Motor jim táhne jak lokomotiva - víc se jim kazí snímače ABS (na zadku je měnili snad dvakrát) a pak řešil problém s citroení elekrikou (nalomený kabel ve dveřích)

Jo a motor mají také rády kuny 😞 - zrovna teď mám prokouslou hadici od truba 😞 

Za mě je tento motor do 5008 jediná dobrá volba.

Odesláno

@MJSytic    tak 380 nebude ani polovina toho, co stálo auto nové, 200 tisíc KM značí, že začnou potíže a opravy..., osobně bych dnes koupil ojetý diesel se cca 100 tisíci a kolem max. 160-170 bych ho vyměnil za jiné , ale jak píšu nahoře--každý vycházíme ze svých možností a zkušeností a tak to má být 😉

Odesláno

zdravím, pokud bylo auto pravidelně servisovaný tak bych se toho nebál...

Zaměřil bych se na stav spojky a pak Ad-Blue systém, zbytek by v těchhle km měl být v pohodě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...