kuca21 Odesláno 9. září 2024 Odesláno 9. září 2024 (upraveno) Zdravím, měl bych pár dotazů ohledně případné koupě výše uvedeného modelu. Vyplatí se tento vůz koupit s nájezdem 190 000 km +? Jedná se o ročník 2018. Jakou mají životnost tyto motory co se týče najetých km? Beru v potaz, že se jim dává pravidelný servis atd. Jedná se o manuál. Na co si dát například pozor? Cena auta 380 000,- Prosím vás o názory, kdo máte zkušenosti s tímto typem motoru, děkuji. Upraveno 9. září 2024 uživatelem kuca21 Citovat
martinecondrej Odesláno 16. září 2024 Odesláno 16. září 2024 motor vydrží XY a je to to poslední čeho bych se bál. všechno ostatní je věštění z koule. Co může nastat: FAP, spojka, vstřiky, čerpadlo, ohnutá poloosa, turbo, chladič klima, rozvody atd, atd. Všechno se stane i pokud je pravidelný servis, otázka je jen kdy a jestli postupně. Takže osobně už nikdy nekoupím nic co má přes 50000km a při max 130000km z baráku. Výjimku bych možná udělal jen v případě, že mám auto od nového a neseženu nic podobného tomu co chci. Pak budu dávat peníze do oprav Charlie 1 a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 16. září 2024 Odesláno 16. září 2024 50tis km, tolik? To bych neriskoval. Ideálně nové a před výměnou oleje vyměnit zase za nové. To je jistota Mimochodem 2008 má najeto asi 40tis a bojím se u ní průšvihu víc, než u 508, která má přes 210tis Jinak rozvody je snad spotřebák (zvlášť u ojetiny), chladič klimy taky, takže nejvíc bych se bál v tomto případě systému AdBlue pavelu96 a Milan 508 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 16. září 2024 Odesláno 16. září 2024 k tomuhle je více názorů-postupů- a někomu se vyplatí ten a někomu jiný..., pravda je, že když zánovní auta, tak je nutný větší obnos financí na začátku, ale pak se o to méně platí v průběhu let..., druhý přístup, kdy koupím auto za 100 a neustále do něho vrážím a opravuju a stejnak se na něj nemůžu spolehnout nevyžaduje tu prvotní částku..., provozoval jsem ten druhý způsob několik desetiletí a vím dobře, co to znamená--zvláště s cenama dnešního servisu , ten první způsob preferuju poslední desetiletí -- máte v podstatě furt nové auto, ale ta částka na začátku je nutná..., je zajímavé, že udržet si stále zánovní auta je v podstatě stejně finančně náročné, jako servisovat staré auto , ale každý máme nějakou výchozí pozici a přesvědčovat nikoho nechci, ať si to každý udělá jak chce jinak ta prvotní částka se dá udělat i výhodným nákupem a prodejem čehokoliv, dnes už to není černota, jako kdysi , kdy hrozil kriminál pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 16. září 2024 Odesláno 16. září 2024 Tak ojetina za 380tis není ojetina za 100tis. U "tuctového" auta za 380 člověk s nějakou vydrží už počítá Ne jako u Ferrari za 380 Dost taky záleží, co člověk vybere (co to má za sebou apod.) Souhlasím s tím, že kdo si dnes nedokáže většinu servisu zařídit sám a potřebuje jezdit (nemá možnost 2. auta), tak je lepší koupit nové-zánovní se zárukou Citovat
RichVa Odesláno 16. září 2024 Odesláno 16. září 2024 @kuca21 tak snad k tomu co Tě zajímá - něco k motoru Já mám tento motor ve své 3008 - dnes 121 kkm (pro Tebe malý nájezd). Co už prakticky vím, tak trpí na poruchy řemene příslušenství (viz. moje vlákno z odkazu v podpisu) - podle mechaniků od Peugeota po 100 kkm vyměnit včetně napínáku (to jsem neudělal a vydržel 10 kkm ). Stejný motor má i neteř ve svém sedmimístném Citroenu GrandPicasso - dnes jsou na nějakých 200 kkm (to už je zajímavější). Zatím je jednou potkal problém s čidlem močoviny - mechanik od Citroenu ho vyčistil a jezdí dál. FAP mají stále původní, i když jej provozují jako mamataxi (ale v jejich podání je jedna cesta 15 km) . Rozvody dělali preventivně o něco dříve (ve 140 kkm??? ) - její manžel je automechanika má auta rád , olej mění po 10 kkm (jak píšu, má motory rád). Motor jim táhne jak lokomotiva - víc se jim kazí snímače ABS (na zadku je měnili snad dvakrát) a pak řešil problém s citroení elekrikou (nalomený kabel ve dveřích) Jo a motor mají také rády kuny - zrovna teď mám prokouslou hadici od truba Za mě je tento motor do 5008 jediná dobrá volba. ozzy56 a HonzaC2 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 17. září 2024 Odesláno 17. září 2024 @MJSytic tak 380 nebude ani polovina toho, co stálo auto nové, 200 tisíc KM značí, že začnou potíže a opravy..., osobně bych dnes koupil ojetý diesel se cca 100 tisíci a kolem max. 160-170 bych ho vyměnil za jiné , ale jak píšu nahoře--každý vycházíme ze svých možností a zkušeností a tak to má být Citovat
thorr001 Odesláno 17. září 2024 Odesláno 17. září 2024 zdravím, pokud bylo auto pravidelně servisovaný tak bych se toho nebál... Zaměřil bych se na stav spojky a pak Ad-Blue systém, zbytek by v těchhle km měl být v pohodě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.