Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenost s mizející chladící kapalinou? cca po 1500 km mám nádržku prázdnou. V autorizáku byl proveden tlakový test a nikde to ven nekape. Do oleje taky nejde ( víčko není nijak špinavé od emulze ), někde píší, že může být zadřené ložisko vodní pumpy, ale to by se mělo projevovat hučením a nic takového neslyším. Na nádržce mám nové víčko.

Budu rád za každou radu či zkušenost.

díky Martin

Odesláno

ahoj, když to nikde neteče, do oleje nejde a přesto se kapalina ztrácí, nejspíše se tlačí do válců a tam se spálí a výfukem odejde jako pára , mělo by to po nastartování bíle kouřit, asi nee moc, když je prázdná expanzka až po 1500 km, v servisu neřekli nic ??  vodní pumpa to nebude :bojim

a napiš něco o autě a motoru, aspoň co leješ do nádrže, když chceš technickou radu ;)

Odesláno (upraveno)

omlouvám se ..... jde o Peugeot 5008, 1,5 hdi , r.v. 2018, najeto cca 105000 km

jinak děkuji za poznatek, omrknu jestli vychází bílý kouř, a jestli jo, mám se strachovat a nebo tak můžu jezdit a dolívat kapalinu.

díky 

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno

Nevím jak a kdo, ale já osobně bych se bál a řešil to spíše hned !!  Dnes je to litr? na 1500km za měsíc už to může být stejné množství na 150km  a pak....

Odesláno

řešil bych to hned, pravděpodobně vadné těsnění pod hlavou (když se autorizák zaručuje, že to nikde neuniká ven ze soustavy), nejezdil bych a nedolíval, je nutné to opravit

Odesláno

Tak vidím že 1.5 hdi už pronikají i na klub. Takže je veřejně známé že 1.5 jsou vcelku průser a dá se říct že ten průser je skoro stejnej jako 1,2.  A dá se říct že největší průser u těchto motorů je podobně jako u 1,2 v rozvodech kde padá ten 7 mm řetízek mezi vačkama . A vodní pumpy jsou tam taky problémový. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dobrý den, rád bych ještě poprosil o názor jestli bude problém opravdu v te pumpě.

Auto znovu zkontrolovano tlakovou zkouškou a žádný únik neobjeven. Olej je čistý,takže prasklé těsnění pod hlavou vyloučeno. Olej do expanzní taky nejde. Dým při nastartování bily není.

Tudíž únik bude probíhat jinde.

Děkuji za poznatky

Odesláno

řekl bych, že pokud se nic nezměnilo od prvního příspěvku, tak dolívat a jezdit,  protože jak píšu nahoře, ten únik je velmi malý, proto blbě zjistitelný, jezdil bych a kontroloval aspoň okem pod kapotou, kouknul se ráno pod auto..., popřípadě před zimou znovu tlakovou zkoušku :myslim,  nějak to rozebírat asi nemá cenu, když jinak auto normálně funguje

Odesláno

Určitě ohledat punpu.. až se přidře uplně a sekne se, tak je to cesta k podstatně věřšímu problíému.. na 1.5 dost často :(

• O 2 týdny později...
Odesláno

Připojím se k tomuto tématu. U mého motoru 2.0 HDI se každý rok (po 15000km) v servisu dolévá zhruba 0,3l chladící kapaliny už od nového auta a Peugeot nic neřeší jen dolévá. Mám pocit, že při větším zatížení motoru mizí chladící kapalina rychleji. U předchozích aut se nikdy chladící kapalina dolévat nemusela. Je to u těchto motorů normální a doléváte ji taky?

Dále se mi moc nezdá tmavá barva chladící kapaliny (po čtyřech letech), ale u jiného auta jsem viděl barvu úplně stejnou.

WhatsApp Image 2024-09-06 at 14.56.47_6cee3975.jpg

Odesláno

po 4 letech je zkažená a na výměnu ;) a dolevání v pořádku není... u 2.0BHDi dost často prosakuje lehce komora termostatu 

• O 2 týdny později...
Odesláno

Dnes jsem dělal na autě diagnostiku a všiml jsem si, že zobrazovala "Přítomnost vody v palivu" (ne chyba, ale pouze při měření parametrů). Může to s tím nějak souviset? Toto mi zobrazuje diagnostika u tohoto auta už delší dobu. U jiného je uvedeno "Absence vody".

Odesláno

Ahojte, jen chci dát vědět, že můj problém s mizejici chladici kapalinou je již odstraněn. Nakonec se ukázalo, že kapalina se ztrácela přes Chladič recirkulace plynů(viz.foto).vytáhnout ho ven je trochu problém,ale pokud máte dobreho mechanika tak to jde😁😁💪💪.Každopádně děkuji všem za poznatky👍👍👍

Díky a ať to jezdí 

20240920_151125.jpg

Odesláno
V 17. 9. 2024 at 20:44, Leo napsal:

Dnes jsem dělal na autě diagnostiku a všiml jsem si, že zobrazovala "Přítomnost vody v palivu" (ne chyba, ale pouze při měření parametrů). Může to s tím nějak souviset? Toto mi zobrazuje diagnostika u tohoto auta už delší dobu. U jiného je uvedeno "Absence vody".

Ne voda v palivu nemůže souviset s tím že se ztrácí voda z chladicího okruhu. Na palivovém filtru je odkalovací šroub kterým je potřeba filtr odkalit palivový systém, samozřejmě že je třeba měnit palivový filtr.

Odesláno
V 21. 9. 2024 at 7:01, vrbis83 napsal:

Ahojte, jen chci dát vědět, že můj problém s mizejici chladici kapalinou je již odstraněn. Nakonec se ukázalo, že kapalina se ztrácela přes Chladič recirkulace plynů(viz.foto).vytáhnout ho ven je trochu problém,ale pokud máte dobreho mechanika tak to jde😁😁💪💪.Každopádně děkuji všem za poznatky👍👍👍

Díky a ať to jezdí 

Bylo to na tom chladiči vidět, že to unikalo ven, nebo to šlo dovnitř a potom někam s výfukovými plyny pryč?

Odesláno (upraveno)

Ano, byli na něm zaschlé krystalky nemrznoučky,  dokonce jsem měl štěstí, že mechanici uviděli i kapku jak se tlačí ven.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno
V 21. 9. 2024 at 7:29, Vena garážmistr napsal:

Ne voda v palivu nemůže souviset s tím že se ztrácí voda z chladicího okruhu. Na palivovém filtru je odkalovací šroub kterým je potřeba filtr odkalit palivový systém, samozřejmě že je třeba měnit palivový filtr.

Odkalení zkusím a uvidím, jestli něco „špatného“ vyteče. Palivový filtr se měnil 4 měsíce před diagnostikou, ale je fakt, že nevím co se za tu dobu s autem dělo. Jen jsem myslel, že přítomnost vody ve filtru nahlásí kontrolka na palubní desce přímo řidiči a ne jen skrytě v diagnostice, kde na to běžný uživatel nepřijde.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...