Šalda Odesláno 23. červenec 2024 Odesláno 23. červenec 2024 Za mě bych se určitě té 1,6hdi 66kw vůbec nebál. I na tu 307sw úplně v pohodě stačí, ano, na dálnici už je výkon poznat, že chybí, ale ve městě a kolem města do 120km/h to jede pěkně. Sice už tu 307 nemáme, ale jen s posunula v rodině, a teď máme 308 hatch 2011, s 1,6hdi 82kw, kde je poznat že auto táhne líp, ale zase servis dražší, i právě díky tomu že už je tady fap. Na mým partneru 2009 mám 1,6 hdi 80kw a je poznat že ta 82kw jede líp, ale je to mladší auto, menší, lehčí, takže je to jasný. Jinak se 66kw jsem měl ještě 406 a partnera, ano, tam byl 2,0 hdi, ale já jsem osobně nějak nepoznal rozdíl ve výkonu 1,6hdi 66kw vs 2,0hdi 66kw. Celkově kdybych to spočítal mám na 66kw najeto cca 300tkm a také ten výkon stačí. A jezdím jako normální chlap, ne jako řidič slečny Daisy Takže jak píše @MJSytic, výkon u 307sw 66kw stačí I když je jasný že někdo napíše že je mu 200 kW málo a míň jak 5.0 nechce Banato a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
hydrostar Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 (upraveno) Do 307 SW se tři sedačky vlezou. Ale jen dvě na izofix. Prostřední sedačka se dá nainstalovat pouze na pás a vysloveně nadoraz, protože to prostřední sedadlo není plnohodnotné (nevím jestli je podle homologace vůbec možné toto sedadlo pro sedačku využít), ale jde to a využíval jsem to tak. Co se výkonu 80 kW týče, tak v plném obsazení s plným zavazadlovým prostorem není problém dálniční provoz v mezích zákona. Tedy dlouhodobých 130 km/h na tempomat s rezervou na zvýšení výkonu. Ale závoďák to není. Několikrát zkoušeno. Jako rodinné auto je řešením vnitřního prostoru dle mého naprosto nepřekonatelné... Nebo spíš nová auta i vyšší kategorie nedovolují takovou variabilitu a prostor. A co se filtru a ceny opravy u 307 SW 1.6 80 kW týče, tak záleží na tom, co tomu filtru je. Jestli je zanesený (cca 5 tisíc) nebo popraskaný (výměna prý 15 tisíc) nebo mu chybí jen pomocné projímadlo (doplnění cca 2 tisíce)... Pokud jde o nový filtr, tak oficiální náhrada od Peugeotu už není k mání. Uvedené ceny jsou vyjádřením autorizovaného servisu, protože jsem různé alternativy teď s nimi řešil... Pozn. Ta 5008 je v druhé řadě ještě lepší, kdy má 3 plnohodnotná sedadla. Akorát nouzové sedačky v kufru zbytečně zabírají prostor a myslím se nedají demontovat. Ale to mně když tak opravte. Upraveno 30. červenec 2024 uživatelem hydrostar Banato ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 30. červenec 2024 Odesláno 30. červenec 2024 307 sw je prostě, co se týče variability, aktuální ceny, provozních nákladů, a celkové vnější velikosti auta, naprosto geniální. Není to úplně ideální, ale relativně pohodlně se tam na výlety vejdeme 3 dospělí a 4 malé děti (4, 8, 10 a 12 let), do kufru narveme menší kufry, zbytek do rakve, a dojedeme všude kam potřebujeme. Nicméně takto naložená už ale na delší cesty stačí fakt jen s dvoulitrama (hdi 100kw a benzín). Jinak je to peklo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.