Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Za mě bych se určitě té 1,6hdi 66kw vůbec nebál. I na tu 307sw úplně v pohodě stačí, ano, na dálnici už je výkon poznat, že chybí, ale ve městě a kolem města do 120km/h to jede pěkně. Sice už tu 307 nemáme, ale jen s posunula v rodině, a teď máme 308 hatch 2011, s 1,6hdi 82kw, kde je poznat že auto táhne líp, ale zase servis dražší, i právě díky tomu že už je tady fap. 

Na mým partneru 2009 mám 1,6 hdi 80kw a je poznat že ta 82kw jede líp, ale je to mladší auto, menší, lehčí, takže je to jasný. 

Jinak se 66kw jsem měl ještě 406 a partnera, ano, tam byl 2,0 hdi, ale já jsem osobně nějak nepoznal rozdíl ve výkonu 1,6hdi 66kw vs 2,0hdi 66kw.

Celkově kdybych to spočítal mám na 66kw najeto cca 300tkm a také ten výkon stačí. A jezdím jako normální chlap, ne jako řidič slečny Daisy 🤣

Takže jak píše @MJSytic, výkon u 307sw 66kw stačí👍

I když je jasný že někdo napíše že je mu 200 kW málo a míň jak 5.0 nechce 😄

Odesláno (upraveno)

Do 307 SW se tři sedačky vlezou. Ale jen dvě na izofix. Prostřední sedačka se dá nainstalovat pouze na pás a vysloveně nadoraz, protože to prostřední sedadlo není plnohodnotné (nevím jestli je podle homologace vůbec možné toto sedadlo pro sedačku využít), ale jde to a využíval jsem to tak. Co se výkonu 80 kW týče, tak v plném obsazení s plným zavazadlovým prostorem není problém dálniční provoz v mezích zákona. Tedy dlouhodobých 130 km/h na tempomat s rezervou na zvýšení výkonu. Ale závoďák to není. Několikrát zkoušeno. Jako rodinné auto je řešením vnitřního prostoru dle mého naprosto nepřekonatelné... Nebo spíš nová auta i vyšší kategorie nedovolují takovou variabilitu a prostor.

A co se filtru a ceny opravy u 307 SW 1.6 80 kW týče, tak záleží na tom, co tomu filtru je. Jestli je zanesený (cca 5 tisíc) nebo popraskaný (výměna prý 15 tisíc) nebo mu chybí jen pomocné projímadlo (doplnění cca 2 tisíce)... Pokud jde o nový filtr, tak oficiální náhrada od Peugeotu už není k mání. Uvedené ceny jsou vyjádřením autorizovaného servisu, protože jsem různé alternativy teď s nimi řešil...

Pozn. Ta 5008 je v druhé řadě ještě lepší, kdy má 3 plnohodnotná sedadla. Akorát nouzové sedačky v kufru zbytečně zabírají prostor a myslím se nedají demontovat. Ale to mně když tak opravte.

Upraveno uživatelem hydrostar
Odesláno

307 sw je prostě, co se týče variability,  aktuální ceny, provozních nákladů, a celkové vnější velikosti auta, naprosto geniální. Není to úplně ideální, ale relativně pohodlně se tam na výlety vejdeme 3 dospělí a 4 malé děti (4, 8, 10 a 12 let), do kufru narveme menší kufry, zbytek do rakve, a dojedeme všude kam potřebujeme. Nicméně takto naložená už ale na delší cesty stačí fakt jen s dvoulitrama (hdi 100kw a benzín). Jinak je to peklo. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...