Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přesunuto z návštěvní knihy - Rozdíly mezi HDi a TDi

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Xantik

Původně zaslal: oddie

Ale prdlačky, díly na škodovky jsou prakticky zadarmo, a je jich všude hafo...

Tak to jsi se asi nedíval do ceníku, pokud myslíš vrakáč, tak to je možné tím množstvím aut, že je toho dost, ale pokud mrkneš na nové díly, tak vstřik na SDI nebo TDI stojí zhruba stejně jako na HDI. Našel jsem rozmezí 6-9 tisíc.

Pokud je auto v záruce, a mění se to tedy na tu záruku, tak je mi vpravdě naprosto buřt, co za položky tam je. No a pokud auto v záruce není, tak mě opět nějaké oficiální ceny autorizovaných servisů ani za mák nezajímají, neb tam se nepůjdu ani zeptat...

Odesláno

TDI je ochranná známka Volkswagen-Group, proto označují ostatní automobilky turbodiesely s přímým vstřikem jinak.

Ostatní dobře vysvětlil Vix.

Odesláno
Původně zaslal: Petr605

Jenom dodám, že dnes už neplatí, že co TDi, to systém čerpadlo-tryska (PD). VW opouští výrobu PD a přechází na common rail. Snad kvůli emisím, nevím přesně...

Emise celkem zvládly, mají taky filtr pevných částic. Spíš vadí jejich nekultivovanost ( vibrace a hlučnost ). Audi uz má common rail, tuším že 3.0 .

Odesláno
Původně zaslal: Petr605

Jenom dodám, že dnes už neplatí, že co TDi, to systém čerpadlo-tryska (PD). VW opouští výrobu PD a přechází na common rail. Snad kvůli emisím, nevím přesně...

To ani nikdy neplatilo, původní TDI bylo rotační čerpadlo - a to hodně dlouho, PD byl jen chvilkový úlet...

Odesláno

Já si myslím, že je to vše kvůli emisím. Jediná šance jak snížit NOx je zkrátit čas vstřiku a to při stejné dávce jde jen za zvýšení tlaku. Nevím kolik má vstřikovací tlak WV PD (docela by mě to zajímalo) ale Common Rail má víc ne ? HDI Bosch má 1400 atm, Siemens 1600-1700 atm, a teď nový v 2,0 HDi 16V DW10TED4 138 PS má Delphi s ještě vyšším tlakem.

[upravil dne 27.8.06 Milhaus65]

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

Já si myslím, že je to vše kvůli emisím. Jediná šance jak snížit NOx je zkrátit čas vstřiku a to při stejné dávce jde jen za zvýšení tlaku. Nevím kolik má vstřikovací tlak WV PD (docela by mě to zajímalo) ale Common Rail má víc ne ? HDI Bosch má 1400 atm, Siemens 1600-1700 atm, a teď nový v 2,0 HDi 16V DW10TED4 138 PS má Delphi s ještě vyšším tlakem.

[upravil dne 27.8.06 Milhaus65]

1.9 TDI-PD má 2150 atm

Odesláno

Pokud je auto v záruce, a mění se to tedy na tu záruku, tak je mi vpravdě naprosto buřt, co za položky tam je. No a pokud auto v záruce není, tak mě opět nějaké oficiální ceny autorizovaných servisů ani za mák nezajímají, neb tam se nepůjdu ani zeptat...

Jasně, že pokud je auto v záruce, že je to ok, o tom se nebavím bavím se o tom, když se to podělá po záruce. Já našel na netu u elitu cenu co jsem psal a u autokelly zrovna tak. Pokud víš o prodejci náhradních dílů, kterej je levnější tak sem s ním. A na vrakáči kupovat ty piezo vstřiky nebo vysokotlaký čerpadlo vidím jako velké riziko, protože nevím kolik to auto mělo za sebou a jak je to moc unavený. A pokud jde někde koupit novej vstřik byť jenom za poloviční cenu než se prodává origoš, tak to by bylo super a sem s adrsou, kde tak nakoupit. Jinak nechápu o čem mluvíš a kde by jsi teda nakupoval. ;-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...