gazda2 Odesláno 25. květen 2024 Odesláno 25. květen 2024 Zdravím, páni! Citroen C8 2.2 benzín, r.v. 2004, cca 220000 km. Motor po zahriatí padá do núdzového režimu. Nejaké tipy na príčinu? Díky! Citovat
pavelu96 Odesláno 25. květen 2024 Odesláno 25. květen 2024 Diagnostika je na zjišťování příčiny asi nejlepší... Citovat
gazda2 Odesláno 25. květen 2024 Autor Odesláno 25. květen 2024 Fakt jo?! Auto nie je moje (zatiaľ), je za pár drobných, ale je 600 km ďaleko, takže diagnostika asi nie. Jedine, že by bol niekto odtiaľto z fóra z Plzne. Skôr mi ide o to či ten motor nemá nejakú typickú závadu, ideálne lacno odstrániteľnú. Resp. všeobecne prečo studený motor funguje a zahriaty nie. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. květen 2024 Odesláno 26. květen 2024 (upraveno) Upřímně si nedokážu představit, co u staré benzínové atmosféry vlastně znamená nouzový režim? Když má motor tlaky, správný časování, palivo a jiskru, zákonitě jede. Jak se to chová, co znamená, že zahřátý nefunguje? Docela málo informací Upraveno 26. květen 2024 uživatelem VojtouNerCZ ozzy56 a Roman Bazi ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 26. květen 2024 Odesláno 26. květen 2024 před 8 hodinami, gazda2 napsal: Fakt jo?! ahoj, hlavně v klidu , diagnostika je většinou ta nejlevnější varianta, jak zjistit co tomu je , a kdybys napsal, že auto je v Plzni a sháníš někoho místního do prvního příspěvku, bylo by to lepší... Citovat
oddie Odesláno 26. květen 2024 Odesláno 26. květen 2024 před 1 hodinou, VojtouNerCZ napsal: Upřímně si nedokážu představit, co u staré benzínové atmosféry vlastně znamená nouzový režim? Když má motor tlaky, správný časování, palivo a jiskru, zákonitě jede. Jak se to chová, co znamená, že zahřátý nefunguje? Docela málo informací Prostě někomu kiksla stará vrána, buď se mu to nechce řešit nebo to spíš řešit nedokázal, tak to levně prodává a někdo jiný doufá, že to bude nějaká prkotina a že se dostane levně k funkčnímu autu. Taková klasika, no. Nedávno tu byl jeden podobnej u podstatně dražšího auta Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. květen 2024 Odesláno 26. květen 2024 Tak co si budem, u tý 2.2 pokud to neskočilo a není to potkaný je velmi veliká pravděpodobnost, že se to relativně za pár dá opravit a bude to dávat smysl. Je to jednoduchý motor. Ale bez nějakého popisu závady se tu stejně nehnem. Po zahřátí padá do nouze. Co to je nouzový režim u takového motoru? Chcípne, přestane tahat? Pokud to souvisí s teplotou, tak se to nejspíš přehřeje, vyhodí to nějakou chybu ale že by to u takového auta reagovalo jinak, než kontrolkou STOP na palubce si neumím představit. Pokud bych jel dál, tak to prostě pojede, než se něco vyloženě podělá.Každopádně termostat, chladivo, chladič, těsnění, prasklá hlava... Hafity ohodnotil 1 Citovat
HanzyKisik Odesláno 27. květen 2024 Odesláno 27. květen 2024 (upraveno) Chlapci, melete hrušky s jablky. Když nevím, tak nekomentuji. Já měl úplně stejný problém, mám stejnou motorizaci Peugeot 807 2.2i (2004/2005), a ano stávalo se mi to pravidelně každý den. Za studena jel jak šíp, a po zahřátí cca. po deseti minutách přestal táhnout. Je to úplná prkotina, v první řadě koupit MPM čistič palivového systému - čistící směsi do nádrže(nejlépe vypustit a udělat výplach), nakoupit kvalitní aditiv do pohonných hmot(VIF Super Benzin Aditiv), a změnit dodavatele pohonných hmot. Od té doby je klid a žádný problém nebyl a to už je cca. rok. Upraveno 27. květen 2024 uživatelem HanzyKisik Citovat
ozzy56 Odesláno 27. květen 2024 Odesláno 27. květen 2024 tak díky za info , i já se setkal občas s nevysvětlitelnou poruchou, ale tohle vysvětlení taky nechápu--takže konkrétně v ČOM ta chyba nakonec byla @HanzyKisik ?? Citovat
gazda2 Odesláno 27. květen 2024 Autor Odesláno 27. květen 2024 Tak som možno niekomu dal tip lebo inzerát, ktorý tam visel už dosť dlho, zmizol. Ďakujem všetkým za snahu. Hanzy, keď ťa tu mám - ako to jazdí s tým motorom? Vládze to keď sa to naloží? Dík. Citovat
HanzyKisik Odesláno 29. květen 2024 Odesláno 29. květen 2024 (upraveno) Má to sílu jak tank. Odeberu všechny sedačky, naložím do kufru 700Kg, k tomu zapřáhnu vozík a vezu 46 pytlů cementu, a to všechno jak nic. Je to opravdu silné auto. V 27. 5. 2024 at 8:41, ozzy56 napsal: tak díky za info , i já se setkal občas s nevysvětlitelnou poruchou, ale tohle vysvětlení taky nechápu--takže konkrétně v ČOM ta chyba nakonec byla @HanzyKisik ?? V sajrajtu, který je dnes v benzínu a který dokáže udělat pořádnou paseku. Poprvé se mi to stalo, když jsem jel do KV(jsem z Třebíče) na dálnici, tak si vem, jaký je to průšvih. Po všech procedůrách, mám klid. Upraveno 29. květen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek a nepiš další, použij Upravit! Citovat
ozzy56 Odesláno 29. květen 2024 Odesláno 29. květen 2024 @HanzyKisik takže sajrajt v palivu může za to, že motor po zahřátí jde do nouzového režimu, prostě že netáhne , za studena mu ten sajrajt nevadí..., tak ti moc děkuju za technickou informaci , v jakém oboru jedeš ?? VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
HanzyKisik Odesláno 3. červen 2024 Odesláno 3. červen 2024 (upraveno) Není za co, rád jsem pomohl. Jsem samouk a kutil, Francouze mám od samého začátku, kdy můj první byl Peugeot 405, Peugeot 406 a Citroen Evasion a nyní mám Peugeot 807. Upraveno 3. červen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.