21Grams Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 Zdravím, je najvyšší čas vymeniť na mojom staroušovi spojku aj so zotrvačníkom, rád by som tam dal presne to, čo tam vydržalo doteraz 270tkm, dá sa to zistiť nejak podľa VIN? VF3LC9HCGES154928. Taktiež by ma zaujímalo či je to vymeniteľné v domácich podmienkach, mám trochu núdzu na schopných mechanikov v mojom okolí Vopred ďakujem za odpovede. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 ahoj, dá se to udělat i doma v garáži (stodole) na zemi, ale se sundáním a nahozením převodovky bude muset někdo pomoct (jen na pár minut), bo převodovka je těžká, zbytek práce je povolit šrouby, vyměnit díl a šrouby dotáhnout, pokud jsi to nikdy nedělal, podíval bych se na videa na Youtube, mění se přitom i jiné díly, třeba gufera poloos, obvykle i převod. olej atd. Citovat
oddie Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 No je otázka, co všechno se musí vyndat. Při výměně DMF zpravidla nestačí převodovku jen odsunout, kór pokud je tam SAC spojka, co se musí namontovat přípravkem. Tohle konkrétní auto neznám, ale obecně na zemi bych to asi dělat nechtěl, zvlášť jestli třeba bude muset ven nápravnice. Ale mělo by stačit to zkouknout, pro posouzení... Citovat
HonzaC2 Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 P308 r2014, stejná nápravnice jak třeba C4GP první generace. Nechtěl bych to dělat s nesundanou nápravnicí. Naposled když jsem ji sundával a to nebylo po 14 letech, tak to bylo na "oser", protože se těch předním šroubům co drží nápravnici s kastlí vůbec nechtělo ven a nakonec jsem jeden odvrtával. Naštěstí vše na jámě. Tohle by si každý před touto spojkovou robinsonádou měl rozmyslet, zda je ochten do toho jít. A to říkám jako fanda toho, dělat si to sám. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 ano, to rozhodnutí musí udělat každý sám, není to jen o postupu práce, ale i o nářadí, přípravcích, vybavení dílny atd., nemluvě o věku toho, kdo to bude vlastně dělat, proto přidávám ten odkaz na Youtube, kde se pak dá udělat rozvaha, zda do toho jít nebo nee... HonzaC2 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 Tak na letmý náhled do katalogu podle VIN je tam DMF SAC LUK 600014300, sada se dá sehnat kolem 10tis (neručím teda za správnost, jestli jsem se nepřekouk nebo nepřeklik). A je tedy velmi vhodné mít ten montážní přípravek na spojku (v Praze klidně za nějaký drobný zapůjčím, ale Blava je trochu daleko ) Citovat
21Grams Odesláno 17. duben 2024 Autor Odesláno 17. duben 2024 Nenašiel som konkrétne výmenu spojky na T9 na ytb, iba T7, kde to týpek robí na parkovisku ako mobile clutch service. Ako samozrejme je to prplačka, obzvlášť ak to robí človek prvý krát v živote, ale šialený som na to dosť. S vecami okolo rátam (guferá, olej v prevodovke atď). Aj som si myslel, že je tam LUK, jeden bielorus dosť podrobne dokumentuje čo v jeho T9 menil, a pôvodnú mal tiež LUK, aj keď menil za valeo. Díky oddie za info, aj všetkým za rady. Pozriem sa ako ten prípravok vyzerá, luk má dosť inštruktážnych videí, a možno ho zbastlím. A keď sa nas..em, možno aj tú montážnu jamu vykopem ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 před 4 hodinami, ozzy56 napsal: nemluvě o věku toho, kdo to bude vlastně dělat Tak to je přesný.... Když si vzpomenu, co vše jsem byl schopen udělat na zemi, tak mně dnes jímá hrůza.... Už se mi nechce ani měnit kola.... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 Přípravek je vyfocený např. tady Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 17. duben 2024 Odesláno 17. duben 2024 (upraveno) Jestli si na to troufáš tak to dáš. Stačí si věřit. Už jsem na parkovišti udělal tolik volovin.. I motor jsme tu tahali ven xD A jelikož až koupím novéaut manželce, si chci koupit RX8, asi si to ještě zopakuji Upraveno 17. duben 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
ozzy56 Odesláno 18. duben 2024 Odesláno 18. duben 2024 před 14 hodinami, Hafity napsal: mi nechce ani měnit kola.... ohledně těch kol--včera jsem se dočet', jak je ,,nebezpečné'' měnit si sám kompletní kola , ale psal to majitel pneuservisu... , ale jinak máš pravdu--to nadšení z mládí se s věkem vytrácí, navíc se ozývají klouby a ploténky z toho válení po betoně i v zimě..., ale je pravda, že bych se na jútrubku u zánovního auta musel podívat i já, i když nějaké povědomí o spojce snad v hlavě zbylo..., ale šel bych do toho s klukem ještě dneska (i když bych to pak na kříže asi odležel) Hafity ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 18. duben 2024 Odesláno 18. duben 2024 Tak ono je super moct se na to podívat předem, než to zkoumat sám... Co bychom za to kdysi dali pamatuju dobu, kdy nebylo dostupné nic, ani ty blbé obrázkové katalogy dílů, to pak bylo panečku slávy, když někdo dokázal zkopírovat mikrofiše na CDčko a mohli jsme si prohlížet aspoň to Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.