mildamm Odesláno 27. květen 2006 Odesláno 27. květen 2006 Ahoj všichni!Mám Peugeot 406 81kW,16V rv95.Neví prosím Vás někdo - třeba jste se s tím setkali - drnčí mě výfuk a vydává zvuky, jako by o něco vybroval, ale projevuje se to jen když je motor studený a jen když sundám nohu z plynu a mám tam rychlost.Nejvíc to dělá např u pětky-nízké otáčky, žádný plyn.Neví někdo co by to mohlo způsobovat a jak bych to mohl odstranit?Díky za rady. Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 27. květen 2006 Odesláno 27. květen 2006 Vysypane prepazky napr ve stredovem dile, nebo vysypany kat. Citovat
PATaMAT Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 Ahoj mám ten samí problém.Už se Ti podařilo zjistit co s tím bylo? Citovat
Ferry Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 jak uz bylo receno vysypany katalizator, bud navarit novy univerzal za cenu 3500-4000 Kc ( napr. objednat u www.spei.cz ) nebo na vrakovisti starsi za cca 1500 Kc ( pri vymene je dobre pouzit nove tesneni mezi katalizatorem a svody a nove srouby, k zakoupeni komplet balicek cca 400Kc u dealera peugeot) Citovat
Miro369 Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 ked som lezal pod autom a mal ho nastartovane, tak ten drnciaci zvuk isiel zo stredoveho dielu...nerobil som stym nic- chytilo to teraz taky tunningovy zvuk:)) Citovat
mildamm Odesláno 29. květen 2006 Autor Odesláno 29. květen 2006 Zdravím! Mě to jako tunning nepřipadá. Ještě jsem na to nepřišel, proč to drnčí,ale jestli to možné je, jak tu bylo psané,tak to opravdu může být ten kat,nebo střední díl.Teď jenom přijít na to, která část to je.Mě to drnčí jen když sundám nohu z plynu a nechám rychlost.Když vůz stojí, tak to nedělá(kdybych třeba přidávál plyn a někdo dole poslouchal.) Nenapadá vás někoho nějaký fíglíček, jak zjistit která část to dělá?Měnit katalizátor a střední díl zároveň se mi nechce. Jinak díky všem za rady!!! Citovat
Ferry Odesláno 29. květen 2006 Odesláno 29. květen 2006 no asi to udelat tou jednodussi cestou, nejdrive odmontovat stredni dil, zkusit jestli v nem neco chrasti a kdyz v nem chrastit nic nebude, tak pak zkoumat kat Me to drncelo pri rozjezdu pri prerazovani z 1 na 2 a pak pri popojizdeni Citovat
daja535 Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 zdravím pánové , včera jsem vyřešil stejný problém , a to tak že jsem koupil celý výfuk ( střední + koncový díl dohromady cca 2500,- i s výměnou a novými objímkami za výměnu a spojovbací materiál se neplatí NIC! www.extravýfuky.cz nechci dělat nikomu reklamu ale výfuk je oboustraně pohliníkovaný a mají i certifikát jakosti. za ty prachy?? středí díl 1200,- konec 1300,- zdraví Daja 535 Citovat
MJSytic Odesláno 30. květen 2006 Odesláno 30. květen 2006 Taky mě čeká výfuk. Mám v plánu sjet do spei na Proseku. Nejdřív to nechám womrknout (to prej dělaj zdarma) a pak se uvidí Že bych kvůli extravyfuk.cz vyrazil do Frýdku? No ale já bych tam asi polskej výfuk(podle toho certifikátu) nechtěl. No uvidím ... [upravil dne 30.5.06 MJSytic] Citovat
chuck11 Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Původně zaslal: anawarr PS: než jsem na to přišel, nechal jsem si navrtat na několika místech potrubí [upravil dne 9.6.06 anawarr] Ses nemohl taky zeptat než si žačal konat své dílo:nevim Citovat
vix Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 teda, mě drnčel výfuk normálně furt : nejdřív byl proděravělý - takovej menší traktor Pak mi uhnil střední díl, normálně mi ta roura upadla - měl jsem chvíli tuzerské auto, ale nebavilo mě mít vývod z výfucku přímo pod nádrž, byť je v ní nafta. pak mi upadl zadní tlemič - řešeno napasováním nového - a pak mi to vespod o neco drnčelo - tak jsme to přihnuli autogenem. No a v poslední době mi uhnil mezi středním dílem a katem - jsem tam provizorně navařil kus lešenářský trubky, akorát se zase nějak nevychytala geometrie a drnčelo to dál. Tak jsme rouru zase polechtali autogenem a jezdí se v tichu dál. Otázka je, co upadne nového na podzim ... hele, může ti to o něco mlátit zespoda (třeba o tepelný štít) a vevnitř je takovej rambajz ... a jestli je to jen při brždění, je vážně někde něco volnýho, páč se celej vejfuck různě přesejpá... Citovat
mildamm Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 Ze spod jsem se díval a neviděl jsem nic. Výfuk se o nic nedokýká, jen je přichycen v držácích. Já to ale nemám šanci zjistit, protože když auto stojí, tak při jen tak přidáváním plynu to právě nedrnčí.Jen při řazení a při jízdě bez plynu a s rychlostí.. Když budu úplně v koncích tak celý výfuk sundám - postupně jak tu bylo řečeno a bude.Je to ale časově náročnější, tak ještě počkám na další názory.Hele co je to vlastně ten vlnovec? Tohle slyším poprvé.Kde se přesně nachází a jakou má vlastně funkci? Nechci vypadat nevzdělaně, ale ještě jsem se s tím prostě nesetkal. Díky.. Citovat
Swallow Odesláno 9. červen 2006 Odesláno 9. červen 2006 Vlnovec u 406 není, alespoň já jsem ho tam neměl.Místo toho je tam kroužek mezi svody výfuku a připojení katalyzátoru.Jinak vlnovec vypadá jako válec spletený z drátů, je to třeba na Nissanu Primera, škodovky to mají taky.A oboje, jak kroužek u Peugeotu, tak vlnovec slouží k tomu, aby se pohyb výfuku nepřenášel na motor. Citovat
mildamm Odesláno 9. červen 2006 Autor Odesláno 9. červen 2006 Díky, to bylo vyčerpávající.. Takže mám stejně vysypaný katalizátor nebo střední díl.. Citovat
nicke Odesláno 16. červen 2006 Odesláno 16. červen 2006 zvednout a mrknout někde se to opírá ted mi to odstranili v servisu Citovat
jp Odesláno 28. červenec 2006 Odesláno 28. červenec 2006 Mě to dělá taky, 1.8 16v když jedu z kopce tak při puštěném plynu to rezonuje, je to zhruba okolo 2000 rpm. Vzhledem k tomu, že to začalo dělat ve 105 000 kilometrech to vypadá na katalizátor. Teď někdy to chci dát do servisu aby ho vyměnili. Koupil jsem univerzální v elitu asi tak za 2500kč. Jsem na to zvědavej. [upravil dne 28.7.06 jp] Citovat
peto1234 Odesláno 30. červenec 2006 Odesláno 30. červenec 2006 Původně zaslal: MJSytic Taky mě čeká výfuk. Mám v plánu sjet do spei na Proseku. Nejdřív to nechám womrknout (to prej dělaj zdarma) a pak se uvidí Že bych kvůli extravyfuk.cz vyrazil do Frýdku? No ale já bych tam asi polskej výfuk(podle toho certifikátu) nechtěl. No uvidím ... [upravil dne 30.5.06 MJSytic] mam polsky vyfuk a...ok uz sem tam vyfuk kupoval na opla a vpoho! opla jsem prodal kamosovi a vyfuk ma doted (6roku) Citovat
jp Odesláno 12. srpen 2006 Odesláno 12. srpen 2006 Tak jsem dnes odstranil to drnčení výfuku při jízdě z kopce s puštěnym plynem. Koupil jsem v elitu univerzální katík za 2500kč dnes mi ho tam navařili a je po drnčení. Co mě ale překvapilo, že tan oreginál kat byl absolutně zdravej žádná vysypaná vložka. Říkal mi to i ten servisák, nicméně předtim to drnčelo a teď ne. A taky z výfuku šel smrad a teď by se to nechalo klidně dýchat. Zvuk je absolutně stenej, ale auto se ovšem daleko líp zvedá z nízkejch otáček tak okolo 1800rpm. Citovat
mildamm Odesláno 12. srpen 2006 Autor Odesláno 12. srpen 2006 Tak to je zajímavé. Akorát nezačne to za chvíli hnít v tom sváru?Já bych se toho trochu bál.Ale 9600 Kč za nový original katík se mi dávat nechce.Ještě uvidím, ale asi to vyřeším jako ty. Citovat
jp Odesláno 12. srpen 2006 Odesláno 12. srpen 2006 Já se toho taky bál, ale uplně zbytečně. 9600 je moc jsou to zloději, díval jsem se dovnitř toho oreginal katalizátoru a je tam k nerozeznání stejná keramická vložka jako v tom od elitu s tím rozdílem, že ten od elitu je skoro o polovinu menší, ale to neni na závadu. Hlavně že roura má stejnej průměr. Co se týče toho sváru tak to nedovedu odhadnout jak dlouho to vydrží. Vařili to COčkem a dali si s tim práci, ten svár vypadá pěkně. I kdyby někdy svár povolil neni nic jednodušího než to znovu převařit. Je to jen výfuk. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.