Rostinho Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 Zdravím pánové, zničeho nic přestala svítít přední světla. Žárovkama to nebylo. Zkoušel jsem pojistky ale narazil jsem na takovou věc, že se dle manuálu by měly být pojistky od světel na pozici F17 a F18 avšak já mám tu druhou pojistkovou skříň v motoru, kde pozice F17 a F18 vůbec není. Když otočím vypínačem, tak se normálně kontrolka rozsvítí, tudíž přepínač by nemusel být špatný. Věděl by někdo kde se presně nacházejí ty pojistky ? Děkuji Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 (upraveno) Tady si dohledej manuál k tvýmu autu, pojistky v něm budou rozepsaný - https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/index.html Pozice 9 a 10 https://public.servicebox.peugeot.com/APddb/modeles/307/307_307/ed02-04/cs_cz/156_157_307-tc-ed02-2004.pdf#view=FitW,top&pagemode=none&scrollbar=1&toolbar=1&statusbar=0&messages=0&navpanes=0 Upraveno 13. únor 2024 uživatelem Radek Hurvajz pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 sice u 406 coupe ale ja resil spalene rele v BSM jednotce - vymena upruz - priste bych asi vymenil celou BSM Citovat
Rostinho Odesláno 13. únor 2024 Autor Odesláno 13. únor 2024 Já ten manuál viděl, ale píše se tam Pojistková skřín 1 a 2. - v motoru. Světla pozice 17 a 18. Je tam poznámka, že to je platné pouze pro pojistkovou skříň 1, ale já mám tu druhou variantu. Ten odkaz co jste poslal nekoresponduje stou skříňí co mám já. 131_133_307-tc-ed03-2005.pdf Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 (upraveno) Zeptám se takto. Facelift/předfacelift? Pokud před, jaký máš středový displej na palubce? Ideálně foto. Rok 2005 sr láme van a can elektrika v autě. Nejspíš máš jeden z těch Když sem hodíš i foto jednotky, pomůže to ještě víc. Pak je tu ještě možnost jednotky bez pojistek, kdy je tam jen relé a to může být KO. Častý důvod náhrady za pojistkovku č1 Upraveno 13. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ Radek Hurvajz a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
P607Olda Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 Mohla by to být páčka? Nesvítí potkávací, dálkové, světelná houkačka? Někdy se stane, že odejdou obě žárovky. U těch nových, zkrat hlídá elektronika (namísto pojistky) a když je někde zkrat, tak to prostě vypne, až do odstranění zkratu. Taky by mohla být přerušená zem - kostra. Citovat
Rostinho Odesláno 13. únor 2024 Autor Odesláno 13. únor 2024 před 6 minutami, P607Olda napsal: Mohla by to být páčka? Nesvítí potkávací, dálkové, světelná houkačka? Někdy se stane, že odejdou obě žárovky. U těch nových, zkrat hlídá elektronika (namísto pojistky) a když je někde zkrat, tak to prostě vypne, až do odstranění zkratu. Taky by mohla být přerušená zem - kostra. Nesvítí potkávací. Dálkové i houkačka fungují. Jednu žárovku jsem vyměnil a nepomohlo to, tak jsem usoudil, že žárovkou to nebude. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 Když zapneš světla, měl bys slyšet od jednotky cvaknout relé. Pokud necvakne, je KO. Pokud cvakne ale světla nesvítí, buď problém v kabeláži nebo je relé vadné (např napečené). Tak či tak, pokus vyloučíš kabely, nová jednotka tě nemine. Nevyplatí se to opravovat, je to vše zalitý a těch jednotek se všude válí mraky. Jelikož zgebly obě zaráz a máš jednotku bez pojistek, spíš bych počítal to relé Ferry ohodnotil 1 Citovat
Rostinho Odesláno 13. únor 2024 Autor Odesláno 13. únor 2024 (upraveno) Kterou jednotku ? Dá se to udělat svépomoci nebo to je třeba předat do servisu ? Auto používáme málo (jako 2.) a nerad bych se nechal natahnout v servisu. Upraveno 13. únor 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 13. únor 2024 Odesláno 13. únor 2024 (upraveno) Uděláš to sám. Je to jednotka BSM, jak jsi fotil. Někde na ní bude číslo (např bsm L06). Je to defacto "komfortní" jednotka. Jestli dobře koukám, ty máš L04 siemens (v pravo dole malý štítek), ty jsou často problémový a odchází na relátka. Ty se zrovna motají okolo 6-12k, mám za to, že by to mělo jít vyměnit za např L06, která má i pojistky, ale ruku do ohně za to nedám. Já mám 307 předface, kde je to defacto jedno co tam dám, jen musí být stejné nebo vyšší číslo. Upraveno 13. únor 2024 uživatelem VojtouNerCZ pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
P607Olda Odesláno 14. únor 2024 Odesláno 14. únor 2024 Doporučoval bych @Vena garážmistr. Abys nevyměňoval zbytečně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.