Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

může to být v pohonu vysokotlak. paliv. čerpadla--je poháněné od vačky a je to častý zdroj klepání u tohoto motoru, je tam takový bazmek, který se vymačká a pak to může rachtat, řešil bych to co nejdříve, resp., nechal zjistit, jestli je to ono :myslim, to čerpadlo je nad spojem motor--převodovka vpravo u hlavy motoru (když se díváš do motoru a stojíš před autem), je to ta 2 na obr.

tak sorry, neumím to sem dát 😢

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

thorr001:

ještě další inspirace. Máš zatuhlou a nefunkční volnoběžku na řemenici pohonu alternátoru. Z toho důvodu se řemen příslušenství natahuje a smršťuje. Tento pohyb kompenzuje pružný napínák tohoto řemene. A ten napínák kmitá a vydává tyto zvuky. Nebo už jsou nefunkční hydroštely.

Upraveno uživatelem Mirekdoda
Odesláno

Z nahrávky toho moc neslyším, asi bych to musel vidět naživo, nicméně, řešil jsem vylomený konec vačky u čerpadla a to rachotilo na druhé straně od řetízku, jak to přenáší ty rázy na druhou stranu do pohonu vačky. Takže tohle se zjistí až po sundání čerpadla, jinak to klame tělem :) 

Odesláno

Kdyby byla v pr... ta vačka? No, vačku jsem koupil asi za 2tis Febi, jsou i dražší, pak sada řetízku s napínákem a těsněníma taky asi 2-2,5tis, ten mezikus čerpadla taky skoro dvojku. K tomu min. nový rozvodový řemen, příp. celé rozvody, pokud se ještě nedělaly. A pak spousta modlení, aby se něco nevy..., aby šly vyndat vstřiky (největší past), no těžko se to odhaduje. Ty ceny jsou internetové, když si to budeš dělat sám, servis to bude mít za víc plus práce.

• O 2 roky později...
Odesláno (upraveno)

Zdravím všechny, prosím tímto o radu, resp. potvrzení nebo vyvraceni mé myšlenky. Po nastartování studeného motoru se ozývají takové zvonivé zvuky, velmi podobné těm, které jsem už kdysi dávno slyšel na mé nezapomenutelné C5 2.2 HDi. Tam byla příčina rozbitá řemenice klikové hřídele. Řešil to už někdo na P508? Může to být ono? Nájezd mám 226..., takže předpoklad by už mohl být. 

( kolem 20.s je to slyšet nejvíce ) 

Děkuji za tipy a odpovědi. 

Upraveno uživatelem rrromek
Doplnění textu
Odesláno

Aha.... Díky za tip. Ale jen, že to rachotí - zvoní, pouze za studeného motoru... U zmiňovaného 'bazmeku' bych to viděl, že když se vymačká, rachotí pořád? 🤔

Odesláno

ano, je to jen můj tip, co tam ,zvoní' samozřejmě nevím, ale zkusil bych--zvlášť po těch kilometrech-- sundat čerpadlo a zkontrolovat..., ten typ motoru je na to háklivý..., a je to jednodušší, než řešit následnou opravu , jinak mechanik co tydle motory zná by věděl více , nemusí to být hned autorizák :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...