Jiří777 Odesláno 11. říjen 2023 Odesláno 11. říjen 2023 Zdravím. Rád bych předem upozornil , že jsem u aut zatím jen uživatel , a pomalu se učím jak vlastně celé auto funguje Začátkem tohohle roku jsem poprvé čuchl k Peugeotu. Byla to 307 sw 2.0HDi. Pecka auto. Řídila se krásně. Byla pohodlná a praktická. Vlastně jsem s ní přestěhoval celou ložnici i s kobercem. Říkal jsem jí malá dodávka. Žádný drahý ani vážný servis. Jen dosti orezla a příroda si jí vzala zpět Nyní jsem narazil na benzínovou verzi, s motorizací 2.0i 100kw v automatu , s nájezdem 135xxxkm. Nejsem žádný velký jezdec. Jezdím sice každý den , ale jen po městě a maximálně 20km za den. Proto zvažuji benzín místo nafty. Proto píši sem , pokud má někdo zkušenosti s touto motorizací, co by mi mohl poradit s koupí tohoto vozu. Nemyslím kontrolu koroze , motorového a olejové servisu atd.Mám na mysli něco specifického pro tuto motorizaci. Citovat
Duin Odesláno 11. říjen 2023 Odesláno 11. říjen 2023 Napiš kód motoru, který by v autě měl být. Máme v naší 807ce benzinový motor Ew10a (RFJ) a ten bych nedoporučil. Zlobí rozjezdy za studena a žere olej. Má najeto cca 220t km. Citovat
oddie Odesláno 11. říjen 2023 Odesláno 11. říjen 2023 100kW bude RFN - což je to samé bez proměnného časování vačky. Za mě s tímhle nájezdem asi pohoda. Jinak jo, tyhle typy docela olej žerou, ale kvůli tomu bych to asi nevyřazoval. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 11. říjen 2023 Odesláno 11. říjen 2023 (upraveno) Ten automat u dvoulitru trpí, je to hydroměničová skříň se 4 stupni. Ne že by byl špatný, právě naopak, ale je lepší v kombinaci s 1.6 nfu. Jinak mám rfn, najeto aktuálně 530k a o motoru je zrovna věc, o které ani nevím... Chce jen olej a benzín, je citlivější na svíčky. Chce to měnit olej po 10k, ale většinou to do tý doby stejně schroustne, takže tě to donutí. Olej držet na maximální hladině, jakmile budeš jezdit s půlkou a méně, ten motor odpravíš Upraveno 11. říjen 2023 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Jiří777 Odesláno 11. říjen 2023 Autor Odesláno 11. říjen 2023 Děkuji za tak rychlé odpovědi Jinak jo , motor je RFN. Určitě vaše rady využiju radim.1008 a jirka307 ohodnotil 2 Citovat
dýzl Odesláno 12. říjen 2023 Odesláno 12. říjen 2023 Hmm tak já zrovna na RFN ,ale v C5 , olej nedolévám. Aktuální nájezd před měsícem (měnil jsem výfuk, takže i zapsal km) 215870km. Citovat
Dave_k Odesláno 13. říjen 2023 Odesláno 13. říjen 2023 (upraveno) Mám to podobně jajo @dýzl. Olej drží od výměny k výměně (min. 15t. km) a najeto mám asi 220t. Mám ho 15let a dostává jen pravidelnej servis. Pokud budeš jezdit převážně město tak počítej, že si minimálně 8litrů určitě veme. Upraveno 13. říjen 2023 uživatelem Dave_k Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.