Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím. 

Rád bych předem upozornil , že jsem u aut zatím jen uživatel , a pomalu se učím jak vlastně celé auto funguje 🙏

Začátkem tohohle roku jsem poprvé čuchl k Peugeotu. Byla to 307 sw 2.0HDi. Pecka auto. Řídila se krásně. Byla pohodlná a praktická. Vlastně jsem s ní přestěhoval celou ložnici i s kobercem. Říkal jsem jí malá dodávka. Žádný drahý ani vážný servis. Jen dosti orezla a příroda si jí vzala zpět 😥

Nyní jsem narazil na benzínovou verzi, s motorizací 2.0i 100kw v automatu , s nájezdem 135xxxkm. Nejsem žádný velký jezdec. Jezdím sice každý den , ale jen po městě a maximálně 20km za den. Proto zvažuji benzín místo nafty. 

Proto píši sem , pokud má někdo zkušenosti s touto motorizací, co by mi mohl poradit s koupí tohoto vozu. Nemyslím kontrolu koroze , motorového a olejové servisu atd.Mám na mysli něco specifického pro tuto motorizaci.

Odesláno

Napiš kód motoru, který by v autě měl být. Máme v naší 807ce benzinový motor Ew10a (RFJ) a ten bych nedoporučil. Zlobí rozjezdy za studena a žere olej. Má najeto cca 220t km.

Odesláno

100kW bude RFN - což je to samé bez proměnného časování vačky. Za mě s tímhle nájezdem asi pohoda. Jinak jo, tyhle typy docela olej žerou, ale kvůli tomu bych to asi nevyřazoval.

Odesláno (upraveno)

Ten automat u dvoulitru trpí, je to hydroměničová skříň se 4 stupni. Ne že by byl špatný, právě naopak, ale je lepší v kombinaci s 1.6 nfu. Jinak mám rfn, najeto aktuálně 530k a o motoru je zrovna věc, o které ani nevím... Chce jen olej a benzín, je citlivější na svíčky. Chce to měnit olej po 10k, ale většinou to do tý doby stejně schroustne, takže tě to donutí. Olej držet na maximální hladině, jakmile budeš jezdit s půlkou a méně, ten motor odpravíš

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Hmm tak já zrovna na RFN ,ale v C5 , olej nedolévám. Aktuální nájezd před měsícem (měnil jsem výfuk, takže i zapsal km) 215870km.

Odesláno (upraveno)

Mám to podobně jajo @dýzl. Olej drží od výměny k výměně (min. 15t. km) a najeto mám asi 220t. Mám ho 15let a dostává jen pravidelnej servis.

Pokud budeš jezdit převážně město tak počítej, že si minimálně 8litrů určitě veme.

Upraveno uživatelem Dave_k

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...