Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, delší dobou se potýkám s problémem (zhoršuje se), kdy se prakticky nedá rozjet se studeným motorem a to i teď v létě.

Auto startuje krásně, drží volnoběh ale prakticky se nedá rozumně rozjet, motor se dusí. Pokud je zapnutý klimakompresor, tak je to ještě horší.

Když se auto rozjede, tak při přidání plynu se motor zadusí a netáhne.

Stačí ale trošku motor zahřát a už je vše v pořádku.

Auto má trvalou závadu už 5 let “Nízká účinnost katalyzátoru” ale tenhle projev je relativně nový-pár měsíců.

Připadá mi, jakoby řídící jednotka nevěděla, že je motor studený a špatně řídí bohatost směsi. Teploměr v kabině ukazuje správně ale ten může být řízen jiným čidlem.

Stačí ale auto nechat nastartované na volnoběh pár minut a už se při rozjezdech chová normálně.

Auto startuje studené vždy na benzin, LPG je deaktivované.

Motor benzin RFJ 2.0i + LPG Prins, najeto 220t km.

Odesláno

Hele ve středu jedu se stejným motorem za jedním klukem, dělá mi to to samý. Veškerý čidla, klapka, svíčky, rampa se měnily a nic. Tak snad na to přijde a poreferuji. Případně na zahraničních fórech tohle připisují u dvoulitra hydroštelům nebo nějaké závadě na sekundárním vzduchu, slr sám jsem s tím zatím nehnul. 

Odesláno

A jsou ty hydroštely nějak slyšet? Jestli to nebude spíš časování vačky, co se rozhýbalo demontáží/montáží při té výměně hydroštělů.

Odesláno (upraveno)

Tak první poznatek. Veškerý čidla a hodnoty se po startu chovají normálně. Nicméně mi byl i tak doporučen vyměnit MAP, že se už setkal, že ukazuje správný hodnoty v diag ale není úplně OK. To zkusím. Druhá věc, na odvětrání kliky, případně na přírubě na sání, kde je připojená škrtící klapka, by měl být ventil (z odvětrání kliky vede rozbočka, tlustá hadice na klapku, tenká pod na sání na ventil. Zkusit rozpojit a zaslepit jak vstup do sání, tak výstup z odvětrání, prý se stává, že nezavírá a od kliky to furt saje vzduch do sání. Kdyžtak pak vyfotím, až půjdu kolem auta. Máš sekundární čerpadlo a EGR? 

Nejsem mechanik, takže to beru jen svým selským rozumem, ale pokud ri auto 5 let hlásí problém s katem, nedivil bych se, kdyby byl problém tam a po startu to nějak pletlo jednotku. Dělalo to kolegovi na c2 vts s 1.4i, po startu dušení, a byl KO kat. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

S autem jezdí pravidelně moje žena do práce a nemám moc příležitostí ho zkoumat.

Většinou se k autu dostanu až když je pozdě a auto z nějakého důvodu nejede. A to není moc dobře, lepší je problémy řešit už v počátku.

Odesláno

Ten problém po startu u plynových aut dělá rozhozený systém LPG,sice startuješ na benzin,ale řidicí jednotka si z předchozí jízdy zapíše korekce ze špatného LPG.Typicky to dělá když začne váznout nějaký LPG vstřik.Zkusil bych vypnout LPG, a přes dia udělat autokalibraci a nějaký den zkusit jezdit jen na benzin.LPG systém musí být vypnutý úplně,aby se nespustil při dalším startu.U MAP se dá zjistit jestli je ok tím že porovnáš jaký tlak to ukazuje po zapnutí klíčku (když neběží motor) se skutečným atmosferickým tlakem.Nejsnazší je napíchnout na dia jiný auto a porovnat.Stalo se mě že Map nějaké hodnoty dával,ale po přepočtu to vycházelo že by auto muselo být cca ve 2000 m výšky.

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, naše 807 se stále trápila s dusenim motoru při ranních studených rozjezdech (benzin i LPG).
Před par dny ale problem zmizel. Na auto jsem od podzimu nesahnul, auto nastartuje stejne dobře jako dříve ale rozjezd i akcelerace při studeného motoru naprosto normální.

Tak nevím co se mohlo stát. Pečené kuře z důvodu nízké účinnosti katu stále svítí,baterie odpojena nebyla, řidící jednotku jsem neresetoval.

Pomalu přestávám věřit, ze by tohle bylo kvůli špatným hydrostelům- jak píší na zahraničních fórech.To by takhle problem sám ze dne na den nezmizel. 
Urcite se to projeví dříve nebo později znovu ale zatím příčina neznama.

Odesláno

Ráno když se auto startuje, tak bylo pod nulou. Stejný problem býval i v loni v létě při +15ti. 
Nemyslim, ze je to závisle na okolní teplotě.

Odesláno (upraveno)

Na 99% něco v motoru. Mám teď novou ecu, egr, veškerý čidla, motorový svazek, evap, tlaky a podtlaky... A stále to dělá :) Podezřívám 1 válec, na kterém občas nejde naměřit komprese. Nejspíš vázne ventil, karbon... Potom když to chytne, tak je všude 18 bar +- 0.3 baru. Na válci 1 občas naměřím sotva 3 bary. 

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...