Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Dobrý den všem,

Moc vás zde všechny prosím o radu, uvažuji o koupi vozidla. Mám vyhlídnuté 2 a to 508 2.0HDi nebo 308 1.6HDi. Dávám sem i odkazy.

https://www.aaaauto.cz/cz/peugeot-308/car.html?id=563802460#make=92&model=1840&palivo=2&ymin=2018&ymax=2024

https://www.autokalny.cz/prodej-vozu-peugeot/vozy/ojete-vozy-12/peugeot-508-allure-2-0-hdi-1374-1763.html

S tím že 308 má krasné kilometry, slušnou výbavu, celkově se mi to auto moc líbí. Ročník 2018 mě hodně láká.

Ale zase 508 je přeci jen limuzína a ten motor 2.0HDi se 100 000km je taky moc pěkný, vlastně asi to nejlepší co je v Peugotech. A nemá ADblue takže o problém méně ne?

Nemužu se nějak rozhodnout jaký si vybrat a proč.

Moc vám všem děkuji za rady a přeji hezký den.

Upraveno uživatelem stepfa
Odesláno

ahoj, motor 1.6 HDi 73kw je spíše pro klidnějšího šoféra, nebo důchodce..., kdežto s 2.0 HDi je už pořádné svezení, spotřeba přitom s rozdílem max. 1 litr , když to budeš honit👍, podle mě bude i ten dvoulitr s AdBlue, ale to si zjisti, oba jsou to ale dobré motory :super

Odesláno (upraveno)

Byl jsem se podívat na obě auta a ta 508 oppravdu ADblue nemá :) Ale jak říkáš těch 73Kw mě orpavdu děsí. Svězl jsem se v tom a řekl bych že Rapid 1.6Tdi jede o poznání lépe :(

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

v tom případě je samozřejmě lepší mít auto bez AdBlue, těch 100 tisíc na motoru 2.0 HDi je nic, ale musí být pravdivých..., dá se to zjistit v autoriz. servisu po sdělení VIN auta (něco zaplatíš), ono je vůbec nejlepší nechat si auto prohlédnout v servisu--stojí to méně než pak figurovat v televizi jako vydrbaný kupec auta..., ale musíš se sám rozhodnout, které auto ti velikostí, přístupem do kufru, atd., atd. vyhovuje nejvíce po všech stránkách😉

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Jsou to úplně jiná auta pro rozdílné typy řidičů a různé použití. 

Každopádně 5 rychlostní převodovka je na dálnici voser :aut

Odesláno (upraveno)

Pokud nepotřebuješ velkou díru do kufru tak jednoznačně 508.

Navíc Kalný je autorizovaný servis,takže co prodává má prověřeno. 

U 308 je zajímavé, že je tam už druhý majitel. Proč?

Upraveno uživatelem RichVa
Odesláno

Navíc od autorizovaného prodejce u aut programu comfort bývá roční záruka od nějaké pojišťovny. Taky jsem ji měl. ;) Uplatnil jsem na ni výměnu klima chladiče. Platil jsem jen práci cca 20% ceny. 

A Euro5 ještě nemá AdBlue. ;)

Odesláno

Moc vám všem děkuji. Také jsem se rozhodl pro 508 2.0 HDi. Měl jsem už ze všeho nerva akorát :) Byl jsem se dnes ještě v 508 projet a to auto je jedním slovem užasný! Krasně to jede když člověk potřebuje. Pán to servisoval opravdu jen u nich v autorizáku. Takže zmapovatelnou historii auto má.

Odesláno

v Česku to neplatí--tady je průměrný nájezd normálního občana cca 12 tisíc KM, a vůbec není rozhodující (jako třeba na západ od nás), jestli má naftovou 508, nebo superba, nebo auto za 50 tisíc..., hodně lidí si tady říká: já to auto chci, mám na něj a nějaká ekonomika, návratnost investice je nezajímá, však se podívejte do inzerátů tady a do němec, kolik mají najeto pětiletá auta tady a tam...

Odesláno

já mám třeba 1.6 HDI v 508 s 5 kvaltem. Ano na dálnici je to oser ale já třeba jezdím delší trasu max 3x za rok a těch 30km do práce klidnou jizdou je to naprosto OK a do těch 150 to nějak jede. Mimo jiné spotřebu dle dotankování za 4 roky mám 4,8. Když potřebuju něco co zrychlí tak beru motorku 😄. A hlavně ty 1,6 kupovaly soukromé osoby i u nás a dá se tedy předpokládat že se pořád dá koupit nestočený v dobrém stavu. Když se dívám na ten inzerát tak je stejně strašné kam se ty ceny dostaly 8 let staré auto za 300 000

Odesláno (upraveno)

Ta 508 bude na 90% v cajku, tedy nestočená. V Čechách je údajně stočená třetina aut, tak obezřetnost je na místě. Jinak já bych zrovna do tohohle auta šel. Avšak nikde není napsáno, že před servisem to někdo nestočil pravidelně třeba o 7tis... Jestli to auto jezdilo ve stejný měsíc v roce na roční servis, tak by to mělo být v cajku.

Upraveno uživatelem Milan 508
Odesláno

Já vím ještě jednou moc děkuji. Také věřím že to bude ok a užiju si spoustu srandy s tím autem. Jel jsem s tím a svezení je nádherný. Přecházím z Rapida 1.6 Tdi a ten rozdíl je opravdu diametrální. Co se stáří vozu týče si pomůžu od dva roky a kilometrama také. S tím autem jezdil pán přímo z Klatov, nemělo by být stočeno, nevěřím tomu. Líbí se mi ten výkon i výbava, něco takového jsem v autě neměl nikdy:)

Odesláno

jinak ten 5ti kvalt a 6ti kvalt na dálnici je asi nějaké nedorozumnění--je v podstatě jedno, jestli poslední rychlost je 5 nebo 6, stačí se podívat do technické dokumentace k autu (někdy to bývá i v testech), kde jsou uvedeny převodové poměry , šestá rychlost má zpravidla stejný převodový poměr jako pátá rychlost...

dnes se technici předhánějí v počtu rychlostí (i u automatu), aby co nejvíce vyhověli tomu litrovému turbo motůrku pod kapotou a jeho průběhu točivého momentu 😂🙈 , kdysi měly motory o obsahu 2-3 litry jen 3 rychlosti a stačilo to 😉

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj Všem,

Auto už je doma, od minulého čtvrtka. První pocity jsou parádní. Jede to skvěle a na silnici drží jak přibité. Jen je oproti Rapidu je řízení tuhý a je cítít každý výmol na volantu. Pořád se na to auto ale nemůžu vynadívat, ten design je skvělý :) 

Co jsem koukal software je tam starý, nějaký z roku 2015 asi. Má smysl se pokusit někdě o aktualizaci?

Děkuji

IMG_20230519_060245.jpg

IMG-20230517-WA0003.jpg

IMG20230518151757.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...