Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Přesně tak:) S naftou už jsem párkrát koketoval, ale nakonec jsem vždycky koupil benzín:) S 3008 to byl trochu krok do neznáma, s 1,6THP od PSA jsem jel jen jednou před cca 10 lety při předváděčce Peugeotu RCZ - takže úplně jiný motor v jiném autě:D Na mou konfiguraci byla předváděčka nesehnatelná, jel jsem jenom s naftou 1,5l - to jsem hned věděl, že ne. Pak jsem koketoval s 1,2 96kW, ale tam jsem si pak řekl, že když to sa-kra bude stát takovej ranec, tak si přece nekoupím něco, co jede hůř než to, co mám doteď (308 1,2l 96kW).  Znamenalo to rozšoupnout se ještě trochu víc, ale teď je to bez kompromisů👍

Kolega je takovej opatrnej a ten byl z toho, že kupuju za takové peníze auto s motorem, s který jsem nikdy nejel, úplně nemocnej:D Ale já když se pro něco rozhodnu, tak se s tím ne-e-u:D

Zkušenosti z provozu - kvůli tomu automatu a vyšší váze to auto nereaguje pocitově tak okamžitě jako 308, ale až se motor "rozkutálí", tak to docela šlape:) Když jsem to zkusil na známé "kalibrované" rovince rozhulákat z nuly až co to jde, tak tam na 3008 skákala vyšší čísla. I tak je 3008 ale zaměřením velké rodinné auto, 308 je taková malá štika a na těch projevech je to znát:)

Ještě se někdy rozepíšu, co byl původní impuls ke koupi, to je taky docela dobrá story:D

Odesláno (upraveno)

Já jako "raritní" počítám už tu kombinaci 3008 s 1,6l benzínem a automatem - podle nabídky skladovek bych zastoupení v rámci prodeje modelu tipoval v jednotkách procent, možná ani to ne.

Mám výbavu GT line, k ní tam je navíc:

Advanced Grip Control (výhoda je, že jeho součástí je i dojezdová rezerva)

Vyhřívaná přední sedadla

Navigace

Visiopark 1 (kamera vzadu a senzory vpředu i vzadu)

Bezpečnost Plus + Paket Drive asist (to je počítám nouzové brždění, adaptabilní tempomat a vedení v pruhu)

Střešní ližiny.

Hands-free otevírání kufru

Ještě je sranda, že v okamžiku, když už jsem měl zaplaceno a prodejce stáhl inzerát, kde byla výbava popsána, tak už jsem vlastně nevěděl, co všechno to auto vlastně má - v objednávce bylo jen výbava GT Line + to, co jsem vypsal výše. Ale na stránkách Peugeotu už byl nový ceník po FL a já nevěděl, co vlastně ta GT Line všechno obsahovala:D

Upraveno uživatelem Ajap
Odesláno

Sorry, ale moc nechápu, co je na tom raritního. Do GT se dával od jisté doby jen benzín 1.6 nebo nafta 2.0. Raritní by bylo, kdyby jsi měl tyto motory v allure, což jednu dobu šlo také.

Odesláno

Třeba loni se u nás prodalo cca 1050ks 3008, z toho bylo cca 950 ks aut s motorem 1,2l benzín nebo 1,5l HDI (zajímavé, že benzínů bylo o něco málo víc, než dieselů). Ze zbývající stovky připadá 50ks na 1,6l Puretech "nehybrid", zbylých 50ks ostatní varianty, převážně hybridy.

Už 3008 SUV není u nás zrovna časté auto - z cca 200 000 aut prodaných u nás v roce 2020 tak činí 3008 0,5% prodejů a 1,6l je v 5% 3008, takže to vychází na nějakých 0,025% z celku. Což z toho nedělá Ferrari ve zlatě, ale když to zinterpolujeme stářím modelu, tak se u nás prodalo za celou dobu výroby takových odhadem 200ks aut s tímhle motorem (vs. 6 milionů aktuálně registrovaných aut) - a tudíž bych byl opravdu příjemně překvapený, kdybych nějakého "kolegu" někde potkal - a rád bych s ním pohovořil:)

Odesláno

Taky zrovna konfiguruji jednu 3008 GT 1.6 PT, EAT8, jako demo jde sleva max 13%. Třeba na naftu by byla sleva větší. Záleží na konkrétním provedení a na to se váže velikost marže. 

Čekal jsem větší slevu, ale ty 3% marže jim musím nechat. Zvláště, když to auto půjde do výroby. Jelikož skladovku (třeba i predfacelift), je problém sehnat s 1.6 PT a Focalem.  Takže do výroby. 

Odesláno

Já ne, jsem příznivcem placatych aut. Pro jednu známou a trvá na motoru 1.6 a když ten motor jde jen v GT, pak i Focal (plus další výbava). Cenově jsme na 830 000 Kč s tím, že to bude demo. 

Odesláno

Já dostal slevu na skladovku 5008 active s 1.6 puretech 13%. Nevím až kam může dnes prodejce zajít, ale v roce 2013 kupoval otec 508 GT do výroby a měl slevu na soukromou osobu 30%.

Odesláno

Jestli dobře pamatuju, tak kolem roku 2012 - 2013 bylo cenové dno aut. V té době měla 308 hatchback ceníkovou cenu 230 tisíc. Sice v základní výbavě a s 1,4VTi, ale dneska jde za ty peníze koupit maximálně starou generaci Sandera nebo skladovky "trojčat".

Kolega v té době koupil Hyundai i30 kombi s 1,6l benzínem za 265 tisíc, dneska by za něj dal o 100 tisíc víc.

Odesláno
V 23. 3. 2021 at 12:45, MilanF1 napsal:

Já ne, jsem příznivcem placatych aut. 

Já vlastně taky a vždycky jsem byl - ale co mám 3008, tak musím říct, že na těch SUV taky něco je:D

Odesláno

Sorry za :xvul

Moje babička léta sázela Sportku, vždycky začínala čísly 369. Když si v roce 1979 koupila Š120l, dostala SPZ NJC-0369. Pak sázet přestala:D

Mně se zase už tak 10 let velice často opakujou čísla 0138 v různých obměnách. Už dvakrát jsem jejich kombinaci dostal jako pin k platební kartě, jednou v telefonním čísle. Už 10 let jezdím 308/3008. V hotelu už jsem v čísle 308 taky bydlel mockrát a to zas tak často necestuju:D Bylo toho za ty roky ještě víc, ale teď si rychle nevzpomínám, co to bylo.

Odesláno (upraveno)
před 3 minutami, Ajap napsal:

dostal jako pin k platební kartě

Je to ještě aktuální.... :myslim  :D

Upraveno uživatelem Hafity

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...