Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

auto se chová že je mrtvé starter ale točí 307 sw 1.6 16v 80 kw

Recommended Posts

Odesláno

Prosím velice o radu  na mém peugotu 307 sw rv 2003 se stala závada že po otočení klicě do polohy 1,2 se nerožnou žádne kontrolky  na palubní desce  ani radio nereaguje proste  nic auto se chová jako mrtvola poloha 3 starter točí ale tj vše .

diagnostika nic neukázala vše prej v pořádku , zkontrolovaly se pojistky  také v pořádku  bsi jednotka byla na kontrole jestli není  nějak poškozená také vše v pořádku kontrola kabeláže nikde není vidět poškození  kontakty nejsou zaoxidovany uzemení také v pořádku  .

u auta se stalo že sem tam najednou nefungoval centrál po odemčení klíčem  auto mrtvé baterie samozřejmě nová , po odpojení baterie stačilo počkat par minut pripojit  v autě neco dlouze píplo a šlo nastartovat .

po druhe když se tohle stalo auto nebylo schopné nastartovat asi týden, po domluvě z mechanikem že auto odtáhneme a zkontrolujeme co hlasí  jednotka a že si ho tam nechá  auto náhle  v klidu naskočilo a zádnou chybu nevypsalo, mechanik vymenil jakési relé  zkontroloval spínaci skřinku a auto odevzdal  jezdilo dalšího pul roku bez problému .

no a nedavno se stalo to stejné  auto mrtvé starter točí neco u motoru sepne ale tj vše . nefungují světla , palubovka ani radio  no prostě nic krom zásuvky na 12v a osvětlení v aute .

Všem velice děkuji za případný nápad téhle chyby .

Odesláno (upraveno)

Nedávno jsem řešil něco podobného, ale to fungovalo aspoň něco. Byla špatná jedna pojistka ( na pozici 11, pod volantem) , ale šly aspoň kontrolky. 

A co maxipojistky? Jsou v motoru pod BSM ( pojistkovka). Ty jsou taky zkontrolované?

Edit: našel jsem fotku, ať je to jasnější :)

IMG_20220505_174449.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno (upraveno)

zdravím ty právě také,  jsem elektrikář tak jsem i  lítal i z multimetrem  a právě že nanic jsem nepřišel  testoval jsem i trválé spojení polohy dvě zádná změna  naměřeno v šude 12 voltu baterie vyskoušené všechny v pořadku jedna se i kupovala  . vým že jednou  když to udělalo tak to nahlásilo economy mode active  a pak to nešlo nastartovat po odpojení napájení auto naskočilo a nějaký čas v klidu jezdilo  už si nevím rady .

na pojistkách je naměřeno 12 voltu jak  u řidiče tak na bsm jednotce u motoru i na těch vysoko ampérovych .

Upraveno uživatelem atmdestiny
Odesláno

Dobře zeptám se jinak je možné propojit natvrdo podavací čerpadlo a skusti nastartovat aniž bych něco zničil něco  nebo tam je podminka pro  jednotku že musí byt sepnute to a to ? :D  už jen blbé nápady  popravdě nwm jestli je sepnuta lista na svicky aby dávaly jiskru  a nebo jestli tam je nějaký elektro ventil pro přísun paliva ktery je zavřený (poškozený)   moc  plánu k elektro instalaci jsem nenašel  :) 

Odesláno

chlapi bterka byla nová a je nabytá,  pro jistotu se to skoušelo i přez kabely kde bylo nastartované druhé auto . spínačku jsem měl propojenou na tvrdo polohu dvě a také nic no sjedu k autu a ješte se podivám  kde co by mohlo byt nebo čěho jsem si nevšiml  :) nebo skála to jistí :D

Odesláno

dobře zeptám se ještě jinak jenom nápad  je možnost obejit druhou polohu spinací skřínky že někde natahnu novy přívodní kabel aby auto seplo co vše má byt sepnuté v té poloze ? 

Odesláno

Tak vymyslet se dá ledacos ;) ale nevím, jestli je někde konektor ( třeba na 406 je na " dohled" od spínačky u sloupku řízení) na 307 jsem to nehledal/ neviděl. 

Teď si nejsem úplně jistý, ale myslím, že do spínačky jde jeden zdrojový, jeden je první pozice ( kontrolka baterky), dva druhá pozice a jeden pro start. 

Třeba vzít tak 1,5 - 2 metry silnějšího drátu, připojit ke stálému plusu ( baterka, BSM) a druhý konec přikládat na kontakty na spínačce.

Odesláno

Dobře tak jsem si asi moc myslel :D zase ta stejná chyba  baterka nabyta na full a zase se chová jak predtím  proste jen tocí a chová se mrtvě :D vrak jeden  pujde ze skaly :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...