atmdestiny Odesláno 5. leden 2023 Odesláno 5. leden 2023 Prosím velice o radu na mém peugotu 307 sw rv 2003 se stala závada že po otočení klicě do polohy 1,2 se nerožnou žádne kontrolky na palubní desce ani radio nereaguje proste nic auto se chová jako mrtvola poloha 3 starter točí ale tj vše . diagnostika nic neukázala vše prej v pořádku , zkontrolovaly se pojistky také v pořádku bsi jednotka byla na kontrole jestli není nějak poškozená také vše v pořádku kontrola kabeláže nikde není vidět poškození kontakty nejsou zaoxidovany uzemení také v pořádku . u auta se stalo že sem tam najednou nefungoval centrál po odemčení klíčem auto mrtvé baterie samozřejmě nová , po odpojení baterie stačilo počkat par minut pripojit v autě neco dlouze píplo a šlo nastartovat . po druhe když se tohle stalo auto nebylo schopné nastartovat asi týden, po domluvě z mechanikem že auto odtáhneme a zkontrolujeme co hlasí jednotka a že si ho tam nechá auto náhle v klidu naskočilo a zádnou chybu nevypsalo, mechanik vymenil jakési relé zkontroloval spínaci skřinku a auto odevzdal jezdilo dalšího pul roku bez problému . no a nedavno se stalo to stejné auto mrtvé starter točí neco u motoru sepne ale tj vše . nefungují světla , palubovka ani radio no prostě nic krom zásuvky na 12v a osvětlení v aute . Všem velice děkuji za případný nápad téhle chyby . Citovat
PaKr Odesláno 5. leden 2023 Odesláno 5. leden 2023 (upraveno) Nedávno jsem řešil něco podobného, ale to fungovalo aspoň něco. Byla špatná jedna pojistka ( na pozici 11, pod volantem) , ale šly aspoň kontrolky. A co maxipojistky? Jsou v motoru pod BSM ( pojistkovka). Ty jsou taky zkontrolované? Edit: našel jsem fotku, ať je to jasnější Upraveno 5. leden 2023 uživatelem PaKr Citovat
atmdestiny Odesláno 5. leden 2023 Autor Odesláno 5. leden 2023 (upraveno) zdravím ty právě také, jsem elektrikář tak jsem i lítal i z multimetrem a právě že nanic jsem nepřišel testoval jsem i trválé spojení polohy dvě zádná změna naměřeno v šude 12 voltu baterie vyskoušené všechny v pořadku jedna se i kupovala . vým že jednou když to udělalo tak to nahlásilo economy mode active a pak to nešlo nastartovat po odpojení napájení auto naskočilo a nějaký čas v klidu jezdilo už si nevím rady . na pojistkách je naměřeno 12 voltu jak u řidiče tak na bsm jednotce u motoru i na těch vysoko ampérovych . Upraveno 5. leden 2023 uživatelem atmdestiny Citovat
atmdestiny Odesláno 5. leden 2023 Autor Odesláno 5. leden 2023 Dobře zeptám se jinak je možné propojit natvrdo podavací čerpadlo a skusti nastartovat aniž bych něco zničil něco nebo tam je podminka pro jednotku že musí byt sepnute to a to ? už jen blbé nápady popravdě nwm jestli je sepnuta lista na svicky aby dávaly jiskru a nebo jestli tam je nějaký elektro ventil pro přísun paliva ktery je zavřený (poškozený) moc plánu k elektro instalaci jsem nenašel Citovat
inoxing Odesláno 5. leden 2023 Odesláno 5. leden 2023 Podival bych se, jestli se nerozpadla spinaci skrinka (elektricka cast). dýzl ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 A úplně blbá otázka. Baterka je 100% OK? Víme, co 307 dokáže dýzl ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 @atmdestiny tak funkční čerpadlo není jedinou podmínkou Ale ta spínací skříňka, by to mohla být, @inoxing má dobrý nápad. Citovat
atmdestiny Odesláno 6. leden 2023 Autor Odesláno 6. leden 2023 chlapi bterka byla nová a je nabytá, pro jistotu se to skoušelo i přez kabely kde bylo nastartované druhé auto . spínačku jsem měl propojenou na tvrdo polohu dvě a také nic no sjedu k autu a ješte se podivám kde co by mohlo byt nebo čěho jsem si nevšiml nebo skála to jistí Citovat
jarokare Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Něco podobnýho jsem v minulosti řešil a nakonec jsem v autě po dlouhým hledání našel tajnej vypínač , kterej shnil a o kterým možná už nevěděl ani původní majitel Péťa, VojtouNerCZ, pavelu96 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
atmdestiny Odesláno 6. leden 2023 Autor Odesláno 6. leden 2023 dobře zeptám se ještě jinak jenom nápad je možnost obejit druhou polohu spinací skřínky že někde natahnu novy přívodní kabel aby auto seplo co vše má byt sepnuté v té poloze ? Citovat
PaKr Odesláno 6. leden 2023 Odesláno 6. leden 2023 Tak vymyslet se dá ledacos ale nevím, jestli je někde konektor ( třeba na 406 je na " dohled" od spínačky u sloupku řízení) na 307 jsem to nehledal/ neviděl. Teď si nejsem úplně jistý, ale myslím, že do spínačky jde jeden zdrojový, jeden je první pozice ( kontrolka baterky), dva druhá pozice a jeden pro start. Třeba vzít tak 1,5 - 2 metry silnějšího drátu, připojit ke stálému plusu ( baterka, BSM) a druhý konec přikládat na kontakty na spínačce. Citovat
atmdestiny Odesláno 14. leden 2023 Autor Odesláno 14. leden 2023 všem děkuji za rady asi po otestovaní páte baterie tak najednou auto ožilo nwm teda kde byla porucha ale zatím jezdí a startuje PaKr ohodnotil 1 Citovat
atmdestiny Odesláno 14. leden 2023 Autor Odesláno 14. leden 2023 Dobře tak jsem si asi moc myslel zase ta stejná chyba baterka nabyta na full a zase se chová jak predtím proste jen tocí a chová se mrtvě vrak jeden pujde ze skaly Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.