Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, po delší pauze s peugeoty opět uvažuji o koupi P 308sw 1.6hdi s 66kw a rok2012. Nájezd údajných poctivých 135 tis. Prosím o radu na co si dát pozor, případně nějaké neduhy těchto aut? Díky za každý názor

Odesláno

Ahoj, 2012 nebude 66kW, ale spíš 68kW. Píšu to proto, že ty motorizace jsou celkem dost jiné (16V bez FAP vs 8V FAP). Pozor určitě na rozvody, když je to více jak 10let, určitě po koupi udělat. 308 moc neduhy nemá. Kouknout na těsnost vstřiků, jestli v DIAG nesvítí nefunkční žhavičky, případně jestli někde neteče olej. Jak je na tom filtr pevných částic. Jestli není vymlácené horní uložení tlumičů, jestli svítí "šavle" denního svícení. Co se karoserie týká, tak to je taková klasika. Blatníky to má v plastu, ale dole ve spáře "př.blatník/dveře" se drží nečistoty a má to tam tendenci reznout. Stejně tak spodní část zadního lemu za kobercem trpí. Ale stačí jednou za 2 roky sundat podběhy, vyčistit a případně něčím ošetřit a není se čeho bát.
A zbytek nějak tak standardně zkontrolovat, jestli nebylo bourané, jak jsou na tom brzdy, vůle na podvozku atd. 

Odesláno

Aha tak asi 68 kw možná se prodávající spletl. Mechanik mě od tohoto motoru odrazuje tak nevím. On je zaměřen hlavně na koncern vw🙄. No dojedu se na to podívat a uvidím. Jinak díky za reakci 👍

Odesláno

Taky máme doma P308 a nechci to zakřiknout, ale přijde mi to jako solidní auto za ty peníze. Motor teda máme 82kw a jede pěkně. 68kw verze jestli si dobře pamatuju má vstřiky Bosch a není tam problém jako u 82kw, kde snad až do roku 2012 byly problémy s korekcema na vstřicích po určitém nájezdu a spousta lidí je pak musela měnit, někdo na své triko a někomu to Peugeot vyměnil v rámci záruky - ale jak píšu, není případ 68kw verze.

Jinak mám taky bohatou zkušenost různých mechaniků, kteří preferují jen koncern a Peugeto a Citroen vždy poplivou. Já si myslím svoje, základem je pravidelná údržba.

Jinak většinu pěkně shrnul @MJSytic . To uložení tlumičů je řešitelné za pár kaček. Sám bych si to auto klidně koupil znovu.

Odesláno (upraveno)

Kludne do toho chod. Mechanik zamerany na VW tazko najde v grupe lepsi motor ako je ten v 308. Ako pise kolega, treba to len prebehnut ORIGINAL diagnostikou.

P.S. Honza ma predbehol s rovnakym nazorom na vec,hi hi

Upraveno uživatelem Zdeník
Odesláno

Ahoj adblue to nemá ten samý motor má mamka a zatím naprosto bez závad kupovali jsme když to mělo najeto 153tis teď 192tis a při 182tis jse dával nový fap a doplnil aditivum 

Odesláno

Pokud tam nebude nějaký problém, jak jsem psal výše, tak je to opravdu fajn povoz. Stačí tomu měnit olej+filtr v režimu 10/1, jezdit nějak rozumně a majitel bude určitě spokojený. Ještě jsem si vzpomněl na spojku. Teď nevím, jestli už to má taky dvouhmotu, nebo nemá :myslim To by mohla být případně taky nějaká investice navíc, pokud by byla načatá.

Odesláno

1,6 HDi 68 kW 9HP je celkovo bezproblemovy motor ak povodny majitel vcas menil olej. Vyhody v skratke - jednohmota, jednoduche turbo bez naklapacich lopatiek, odolne solenoidove vstrekovace, EGR aj loziskovy uzol turba chladene vodou. Tu je o motore detailne info: http://www.autorubik.sk/clanky/motor-psa-ford-16-hditdci-dv6/ 

Podla mna najtypickejsia boliestka 308 T7 je, ze casom povoli uchytenie listy drziacej torpedo na spodnej hrane celneho skla a zacne tade tiect voda na zvukovu izolaciu nad motorom, ale to sa da lahko opravit aj pred domom (sam som to riesil). Koroziu karoserie moje auto za 10 rokov a 140 tisic km nema v podstate ziadnu, nasiel som ju len na spodnom leme piatych dveri a to som hned aj opravil. A mimo karoserie som este nasiel koroziu na plechovych vyliskoch v motorom priestore (drziak ABS/ESP jednotky alebo co to je pred lavym prednym kolesom + pomocne vystuze na podmotorovom rame). Vsetko kozmetika.

P.S. Odporucam hned po kupe prelisovat vypust na olejovej vani, alebo vymenit vanu za novu upravenu verziu.

Odesláno (upraveno)

Pánové díky moc za rady, zítra dám vědět jak to dopadlo ale ten volant mi přijde na 130000 celkem odřený. Konečně jsem dostal víc fotek a tahle mě trochu zklamala

received_617628336789508.jpeg

Upraveno uživatelem chotemicak
Odesláno (upraveno)

To je dovoz, nebo koupeno v CZ?

Pokud v CZ, koukni na kontrolatachometru.cz.

Pokud dovoz, tak je asi stočený, a pokud prodávajícího osobně neznáš, nechoď do toho.

Dej odkaz na inzerát, na cenu.

Ty se ptáš jen na 308SW, ale skutečně rozhodující je stav toho konkretního vozidla a taky kdo ho prodává.

Najet za 10 let jen 135 t. v dieslu SW je dost divné. To bylo soukromé auto? Kdo ho měl? Nechej si ukázat původní TP.

V případě nejmenší pochybnosti utíkej.

PS kdysi jsem prodal 607 s poctivými 400 t, za měsíc měla na tacháči "poctivých" 135 t.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odesláno

Si vzpomínám jak jsem auto sháněl já. První co jsem chtěl vědět bylo, zda je černý výfuk = z vnitřní strany. Pokud ano, dále bych to neřešil a poohlédnul se po jiném kusu. Není totiž normální, aby v tom nájezdu byl FAP poškozen a pokud ano, tak na autě byla nebo stále je nějaká závada, ale mně by se to dál prostě nechtělo zkoumat. Tobě bych doporučil to samé. Možná tím prodejce nasereš, když se na to zeptáš, ale zase pokud je výfuk černý, ušetříš si pak zbytečnou cestu tam a zpět nebo v případě koupě pak potenciální problémy.

Odesláno

Tak na tohle poškození ty volanty bohužel trpěly. Taky ho máme vyměněný kolem 120tis (aktuálně 150tis). Není to totiž kůže a udělaly se na té vrchní vrstvě jakoby puchýřky a následně se ta tenká vrstva protrhla :( Nový origo volat naštěstí nebyl drahý ;) 
Spíš mě překvapuje, že 2012 má stejný typ interiéru, jako "předface". Myslel jsem, že už tam dávali světlé budíky apod. Ale to je asi záležitost úrovně výbavy :) 

Odesláno (upraveno)

VIN nemáš? kvůli kontroletachometru.cz, jak jsem psal. Na tom trvej.

U kterého prodejce koupeno? V Humpolci? Zavolej prodejci, zda si na auto pamatuje.

Foceno před rodinným domem - to prodává (první) majitel, nebo bazar, překupník?

Volant - může být poškozen od prstenu, nebo potu. Spíše je divná ta nová spojka po 135 t. Že by jezdil jen po městě?

Odesláno (upraveno)

Je nutno dozvědět se co nejvíce o prodejci, okolnostech prodeje. Z toho pak vyplyne technický stav - zda odpovídá těm km, anebo je to stočené.

Je fakt, že RZ 5J0 8808 asi odpovídá registraci v r. 2012 a to krásné číslo odpovídá prvnímu majiteli (nikoli překupníkovi), který měl známé... Co se dá ještě detektivně vydedukovat...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...