Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Fujtajbl ve spolek.

Mám dotaz ohledně cinkání, zvonění u levého předního kola u Peugeot 2008 r.v. 2014 1,6 HDI 68KW.

Byl jsem nedávno na technický, v poho prošlo, tudíž žádný zavěšení kol, nosný části, čepy atd to není. Servisák vyměnil stabilizační tyčky, ale zvoní to dál.

Na mě to působí, jak kdyby zvonily destičky o kotouč nebo tak něco.

Teď jsem zjistil, že jsou povolený torxy na kotouči, utáhl jsem je a zvoní dál.

Někdo nějakou zkušenost?

Díky 

Odesláno

Fujtajbl :super

To že auto prošlo technickou ještě neznamená, že je bez závad. S bývalou 308 jsem prošel STK se zlomenou pružinou a "technik" vůbec netušil... :bacha

Odesláno

Teď si honem nevybavím jak je zajištěná matice poloosy na 2008. Ale na 807 je taková ta korunka přes matici a ta je zajištěná závlačkou a to dokáže taky hezky cinkat tím spíš pokud v létě jezdíš litý kola a máš tam středovou pokličku a v zimě dáváš plechy bez poklic. Mě to taky po prvním přezutí takhle vyplašilo ale není to nic nebezpečného 

Odesláno (upraveno)

Torxy na kotouči na tohle nemají vliv, je to jen montážní pomůcka. Můžeš je klidně vyhodit. Jinak když jsi věděl, že tam něco zvoní, měl jsi technikovi na STK říct, očíhnul by to pozorněji. Ono kolikrát ani na tý klepačce to poznat na první pohled nejde, a jelikož je to celkem nový auto, dost často to nekontrilují tak pečlivě... Mně takhle čuměl na zavěšení 15 minut :D Dost často cinkají závlačky, co drží takový převlečný kroužek na matici poloosy.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Taky kdyz se prehodi letni alu za zimni na plechacich a nechaji se origo srouby s podlozkama, mohou cinkat ty podlozky o plechovy disky

Odesláno

Tohle mi u auta dělala prasklá přední pružina. Spodní závit praskl, pružina si sedla níž, na autě nebylo nic poznat, ale jak tam ten kus pružiny ležel v misce tak to cinkalo. Jak se přejela nerovnost tak to bylo přesně jak brašna s nářadím. 

• O 7 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...