Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 307 - ofuk čelního skla (2006 - 1.6 - dvouzónová automat klima)

Recommended Posts

Odesláno

Čau, zdravím všechny majitele Peugeotů, ideálně 307, abyste mi mohli co nejlépe poradit.

Stala se mi taková nepříjemnost, nefunguje mi ofuk čelního skla(nevím jak dlouho, dříve jsem to nepotřeboval než byla zima).

Respektivě ten vzduch se tam snaží foukat, ale neprojde skrz něco, když dám klimu na max, tak to tam fouká slabý vánek.

Našel jsem včera úplně stejné vlákno na nějakém diskuzním fóru, kde ale jsem trochu zmatený z toho čím to tedy je.

Odkaz: https://www.peugeotclub.eu/forum-tema/peugeot-307-32583

Co jsem pochopil tam buď v servu, že to nedokáže přepnout klapku, aby se otevřela a pustila "průtok" vzduchu a nebo přímo v klapce, že se neotáčí když má.

Lidé tam píšou o nějaké opravné sadě, tak mě zajímá, jestli se to dá nějak opravit i své pomocí doma, či jak to funguje.

Byli jsme se dnes zeptat v servisu, ale taky toho takhle moc neřekli, že buď servo, nebo klapka a že pokud to je klapka, musí se oddělat celá palubovka a vyměnit to a že podle toho co by to bylo to je rozmezí 1-5 tisíc.

Zatím co ta opravná sada jsem našel stojí 500 korun😅

Tak mě zajímá co byste dělali vy na mém místě. Jak můžu zjistit jestli to je klapkou, nebo tím servo motorkem a jak celkově dál postupovat 

Díky moc, spoustu šťastně ujetých kilometrů!

Odesláno (upraveno)

Návod tu na to je. Ale jednoduše. Vyndat kastlik spolujezdce, sundat klapku která ovládá ten směr a hned budeš mít jasno, jestli bude ohoblovaná. Když ne, začneš přepínat na panelu a uvidíš jestli servo funguje. Případně nastartuješ, do klapky vrazíš větší šroubovák nebo něco, bacha ať ji neponičíš, pustíš fukar na max a budeš točit 

https://www.peugeot-club.com/topic/77282-oprava-ovladani-klapek-klimatizace/

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Chci se zeptat, tam je jenom jedna klapka, či jak to funguje.

Stačí jít jen ze strany od spolujezdce a vyměnit tu, nebo i na straně u řidiče?

Nedali mi to a koukal jsem na YTB a našel jsem několik videí, zmíním tu tyhle 2 a na každém videu mění jinou klapku na jiné straně 🤷‍♀️.

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno

Nezmínil jsi rok výroby auta takže těžko říct... Většinou odchází ty 2 klapky na videu a jedna strana pak jen topí/chladí. Ve tvém případě to bude jiná klapka. Problém s klapkami, kdy auto na jedné straně chladí a na druhé topí se týká modelů s dvouzónovou klimou

Odesláno (upraveno)

Mám 2006, mám dvouzonovou automatickou Klímu, ale.jak říkám, všechno funguje dobře, až na ofuk čelního skla, tam ten vzduch prakticky nejde, takže to budou obě klapky, nebo jen jedna?😅

Necituj celý přímo předchozí příspěvek!
Odesláno
Před hodinou, Vist12 napsal:

takže to budou obě klapky, nebo jen jedna?

Ta opravná sada je na tři klapky - dvě na regulaci teploty a jedna (ta v tom odkazu od Michala) na směrovou klapku (je třeba vyměnit ten bílej mezikus) . Když už to budeš mít rozebraný , tak udělej všechny tři (dvě u spolujezdce a jedna u řidiče) a budeš mít od toho pokoj .

Odesláno (upraveno)

Chci se ale zeptat, jak se tam vlastně mám dostat, četl jsem i jiná fóra a chápu co a kde oddělat, našel jsem i videa, ale musí se tam oddělat ty plasty, abych se dostal tam, kam se dostat potřebuju, jak se oddělávají ty plasty na straně spolujezdce, pod kastlíkem a klidně i ten kastlík vlastně, to tam je nějak zaklapnuté nebo tak? A případně nějak silně a jak to vyklapnout? Ten kastlík jsem koukal že by měl být torxem.
Nerad bych totiž udělal více škody než užitku.
A poslední dotaz, dá se vklidu postupovat podle tohohle "návodu"?
Tak díky za rady a mějte se!

Sloučení vláken
  • pavelu96 changed the title to Peugeot 307 - ofuk čelního skla (2006 - 1.6 - dvouzónová automat klima)
Odesláno

Kolem kastliku mas sroubky, oddelas je a kastlik vysunes ven, mozna je nejaky zespod, presne ti to nepopisu. Pozor na gumovou hadici od topeni, ktera vede do kastliku a pozor na draty od lampicky (musis odpojit konektor v pampicce). Kdyz nebuses za nic nasilim tahat, tak to postupne demontujes. 

Jinak ovladani topeni se aktivuje az po nastartovani, tak se nediv, ze jen v zapnutym zapalovani se nic nedeje.

Odesláno

Už vše proběhlo pánové a zdá se že se oprava zdařila, jen ten kastlík to byl boj, šroubky a světlo to všechno šlo, ale ten kastlík tam má kolejničku kde vyjíždí ty "dveře" toho kastlíku a ta kolejnička jezdí po takovém ozubeném kolečku a dokud jsem tohle nevymontoval, tak se ten kastlík nedal za boha vyndat... :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...